Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
316
Witam, mam 24 lata
Trenowalem na silce i aikido ale to bylo ok 8 lat temu. Potem nastal w moim zyciu gorszy czas. Narkotyki i te spray, kosztowalo mnie to wiele miedz innymi uszkodzona watroba, ale czasu juz nie cofne. bylo minelo. s******lilem.
Mam do was pytanko bo chcialbym wrocic do jakiegos sportu walki co moglibsycie mi poradzic i czy wogole jest jeszcze sens zaczynac cos w tym wieku. mam 24 lata ok 88 kg 178 cm wzrostu, jestem sprawny, chociaz kiedys bylem bardziej porozciagany niz teraz. Miesiac temu wrocilem na silke, ale chcialbym tez cos trenowac. Z gory dzieki za odp
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
174
Jak najbardziej wracaj i zajmij się treningami .Trzymam za ciebie kciuki i życzę powodzenia.
Każdy kiedyś coś tam sp......ił ale najważniejsze że chcesz zacząć żyć normalnie .
Szacuny
2
Napisanych postów
332
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3333
Jasne że warto wrócić i coś robić nie będzie Cie przynajmniej ciągnęło do dragów bo będziesz chciał osiągnąć jak najlepsze wyniki. Tylko nie zniechęcaj się że małolaci będą cię na dzieńdoberek okładać z czasem przyjdzie i twoja forma. Jak najbardziej wracaj a wiek nie robi żadnej różnicy!!!!!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Trenuj! Odrazu zobaczysz poprawę samopoczucia, staniesz się silniejszy, i ogólnie 'będziesz w formie' Człowiek robi dużo głupich rzeczy w życiu, tak to już jest...
Szacuny
0
Napisanych postów
90
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1344
jak najbardziej jest sens!!! musisz sam określić jaki masz priorytet: zawody, czy czysta rekreacja? wiadomo, że pewne dyscypliny odpadają, jak np. zapasy; tam preferowany wiek na rozpoczęcie treningów to 7 lat (trochu się spóźniłeś ), ale znam np. ludzi którzy zaczęli trenować mma lub bjj przed 30 rokiem życia i nieźle sobie radzą (nawet na zawodach)...
inną kwestią jest zdrowie; z uszkodzoną wątrobą lepiej najpierw pogadać z lekarzem...
powodzenia!
"Ziemia ma skórę, a ta skóra ma choroby. Jedną z nich jest człowiek."-Onkel Friedrich
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
316
Wielkie dzieki!
Wątroba też od tego o czym wspominaliście. Na nią nałożyło się wiele czynników (min. antybiotyki któe musiałem brać przez prawie pół roku) Troche jest z nia problem bo sie wolno regeneruje ale mam nadzieje ze uda mi sie ją poprawić, alkoholu nie pije juz od ponad 1,5 roku.
Co do wyboru sztuki to myślałem o tajskim boksie albo o jujitsu
Szacuny
7
Napisanych postów
509
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
21391
taja masz w opolu w PG5 obok basenu akwarium w poniedzialki srody i piatki na 19 chyba
jj chyba nie ma a jak jest to zwykła rekreacja ale jest bdb bjj na magazynowej za cementownią uliczka w lewo koło portu treningi we wtroki i czwartki na 16:30 i prawdopodobnie od listopada też tam będę uczęszczał