Szacuny
11124
Napisanych postów
51315
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tak jak w temacie. Czy jest sens? Jeśli nie wiecie co to wytrzymałość lokalna to jest to trening WYTRZYMAŁOŚCI jednej, konkretnej partii mięśniowej czyli na przykład barki: bez żadnych przerw między seriami:
10x wyciskanie na barki
10x szrugsy (ch** wie jak to się pisze :D )
10x unoszenie hantli bokiem 10x unoszenie talerza przodem
Wiem ogólnie że najlepszy pod sporty walki jest crossfit, natomiast nie wiem czy wytrzymałość lokalna dała by mi coś. Jeśli nie to nie ma sensu tracić na to czasu także czekam na wasze opinie.
Szacuny
11124
Napisanych postów
51315
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
O ile każdą partię i całe ciało tak przetrenujesz, a nie tylko jedną/wybraną to może i ma to sens, jednak mimo wszystko typowo pod wytrzymałość jednak najlepiej sprawdza się trening całego ciała na sesji.
Ale może trening typu GVT Cie zainteresuje, kóry działa na podobnej zasadzie o którą pytasz.
-Priorytety więc: Szybkość, Nogi (Siła i szybkość), Tricepsy(Masa), Najszersze(Masa)
Mimo wszystko bardzo dobrym "skutkiem ubocznym" tego treningu jest wytrzymałość. I jest ułożony typowo dla trenujących sporty walki i sprawdzony - bardzodobre efekty. Także polecam.
Szacuny
67
Napisanych postów
1893
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
36567
IMHO dla takich celów lepszym pomysłem będzie zastosowanie treningu obwodowego na zasadach ACT.Twoja wydolność również wzrośnie,a przy okazji angażujesz wtedy całe ciało,co jest bardziej zbliżone do walki MMA,niż trening siłowy izolowanych partii
Szacuny
5480
Napisanych postów
17642
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
163165
Moim zdaniem trening taking ma sens tylko jezeli odczuwasz wyraznie ze jedna z partii jest slabsza np. za kazdym razem nie wytrzymuja ci barki, albo grzbiet mimo ze reszta ciala jest w stanie jeszcze kontynuowac wysilek.