hej everyone...
mam pytanko na temat ilosci cwiczen na dana grupe miesniowa. Mam nowy plan na ktorym cwicze 3x, poniedzialek, sroda i piatek, i na kazdym z tych treningow robie cwiczenia na cale cialo,
np. na tricepsa mam 4x francuskie lezac, superserie 4x sciagnie linki wyciagu 1 reka nadchwyt + 4x podchwyt, i tak podobnie na z reszta ciala (same 3 podstawowe cwiczenia na poszczegolne grupy miesniowe)
tylko ze w Poniedzialek glowny nacsik na ramiona tj. +3 extra cwiczenia na ta grupe
wtorek z uwaga na klatke +3 extra cwiczenia
a piatek biceps,
wez pod uwage ze w kazdy dzien robie cale cialo.
1. moje pytanie jest czy jest to wystarczajace ?? czy niejest to zamalo ??
zajmuje mi to ok 2 godzin, ciwczac bardzo intensywnie.
2 pytanie jest czy dobrze jest dawac odpoczac miesnia 1 serie ??? tj. np. cwicze klatke na plaskiej pozniej ide na bicpes, nastepnie wracam z powirotem na skos, znowu bicps, rozpietki, itd.
zmieniam ciwczenia co daje im poprostu odpczac minimum 1 serie.
co o tym myslicie
z gory dzieki za opinie ;)
mam pytanko na temat ilosci cwiczen na dana grupe miesniowa. Mam nowy plan na ktorym cwicze 3x, poniedzialek, sroda i piatek, i na kazdym z tych treningow robie cwiczenia na cale cialo,
np. na tricepsa mam 4x francuskie lezac, superserie 4x sciagnie linki wyciagu 1 reka nadchwyt + 4x podchwyt, i tak podobnie na z reszta ciala (same 3 podstawowe cwiczenia na poszczegolne grupy miesniowe)
tylko ze w Poniedzialek glowny nacsik na ramiona tj. +3 extra cwiczenia na ta grupe
wtorek z uwaga na klatke +3 extra cwiczenia
a piatek biceps,
wez pod uwage ze w kazdy dzien robie cale cialo.
1. moje pytanie jest czy jest to wystarczajace ?? czy niejest to zamalo ??
zajmuje mi to ok 2 godzin, ciwczac bardzo intensywnie.
2 pytanie jest czy dobrze jest dawac odpoczac miesnia 1 serie ??? tj. np. cwicze klatke na plaskiej pozniej ide na bicpes, nastepnie wracam z powirotem na skos, znowu bicps, rozpietki, itd.
zmieniam ciwczenia co daje im poprostu odpczac minimum 1 serie.
co o tym myslicie
z gory dzieki za opinie ;)