Sprawa wyglada w nastepujacy sposob.Zaczynam chodzic na silownie po dosc dlugiej przerwie na calkowite lenistwo.Przez kilka ostatnich lat trenowalam wioslarstwo,jest to ciezki sport pod wzgledem wytrzymalosci i sily,ktore mialam wypracowane w stopniu bardzo zadowalajacym.No ale niestety skonczylam trenowac i po dosc dlugiej przerwie chcialabym zaczac trenowac sama dla siebie ,w sensie nie ukierunkowywac sie na zadna konkretna dyscypline dla jakis sukcesow czy tym podobnych,a jedynie zadbac o cialo i ducha jednoczesnie.Na poczatku biegalam i robilam przerozne cwiczenia na atlasach,jednak nie wiedzialam wlasciwie co mam robic,mialam juz wczesniej doczynienia z silownia ale cwiczylam wtedy "pod wioslarstwo",a teraz absolutnie nie wiem jak mam ulozyc sobie plan treningowy.Odkad skonczylam trenowac przytylam 7kg,ktore chcialabym zrzucic.Nie mysle tu o zadnej diecie bo na diecie nie mam zamiaru do konca zycia jechac.Jak bede cwiczyc to nie bedzie z tym problemu tylko chcialabym zwrocic sie z prosba ,zeby ktos pomogl mi takowy plan ulozyc,bo nie chce zeby mi sie nudzilo,robiac ciagle to samo.Zaznacze ze lubie biegac.Narazie biegam 30 min ze zwiekszaniem podwyzszenia co 5 min o 1 na tempie 11km/h ,po czym luzno 1h na 10km/h .Na silowni do dyzpozycji mam bieznie,rowerki,"narciarza(nie wiem sama jak to sie nazywa)",urzadzenia do brzuszkow,wszelkiego rodzaju laweczki,hantelki,hantle,atlasy do nog na trzyglowy i na czteroglowy,urzadzenia do podciagania sie z mozliwoscia zmiany swojej wagi,i roznego rodzaju atlasy oraz ergometry(moja dawna zmora:P).Zaznacze rowniez ze moge przyjac duze obciazenia,gdyz moj organizm moze jeszcze nie,ale szybko sie do tego dostosuje,oraz duza intensywnosc cwiczen.Podczas trenowania wioslarstwa,mialam mocne treningi 2 razy dziennie.Prosze o cos co pomoze mi zlapac forme na nowo oraz zrzucic kilka zbednych kilogramow,moj organizm naprawde tego potrzebuje,a sama nie jestem w stanie sobie poradzic.Nie wiem czy to potrzebne,ale podam mniej wiecej zarys swojej budowy.Mam 176 cm wzrostu waze 75kg jestem dosc mocnej budowy i moj organizm dobrze znosi nakladane duze obciazenia .Z gory dziekuje za fachowa pomoc:) Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
witam
pozostaje pytanie ile razy w tygodniu zamierzasz poswiecic czas na trening i podzielic odpowiednio poszczególne partie mięśniowe na sesje.
aeroby są przeprowadzane w sposób prawidłowy, lecz przestrzegłbym przed zbyt częstym bieganiem ze względu na przeciążenia stawów, najlepiej urozmaicać aeroby tzn 1w tyg biegi, raz rowerek i raz basen :)
pozdrawiam
pozostaje pytanie ile razy w tygodniu zamierzasz poswiecic czas na trening i podzielic odpowiednio poszczególne partie mięśniowe na sesje.
aeroby są przeprowadzane w sposób prawidłowy, lecz przestrzegłbym przed zbyt częstym bieganiem ze względu na przeciążenia stawów, najlepiej urozmaicać aeroby tzn 1w tyg biegi, raz rowerek i raz basen :)
pozdrawiam
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!