SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Choinka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2479

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 382 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 9022
Witam. Od 3 miesiecy cwicze na silowni. Mam 23 lata, 185cm i 70 kg, szczerze to wygladam jak choinka :) Klata zapadnieta a brzuch coraz wiekszy. Postanowilem rzucic pierogi,chipsy itp żarcie. Z tym ze tak szczerze to nie wiem jaka mam zastosowac diete. Jesli ktos poradzi bede wdzieczny.
" Pójde swoją drogą,nie dam satysfakcji wrogom "
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11179 Napisanych postów 52132 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Na ostatni najlepsza jest odzywka lub tunczyk w puszce. Co do ryżu z tuńczykiem pokrój na drobno i wrzuć parę ogóków kiszonych lub pomidorków na przykład. Ja tak jem i danie jest całkiem smaczne. Zaś co do makaronu z twarogiem to jem je normalnie, czasem posypuje siemieniem lnianym, zeby dostarczyc nieco "dobrych" tłuszczy. Pozdro

Jesli moja odpowiedz ci pomogła kliknij na "czytelnik działu" w prawym, dolnym rogu mojej wypowiedzi
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 215 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 4217
spoko, przeczytaj kilka artykółów początkowych -czyli co i jak (ja się troszeczke z nich dowiedziałęm, chodz dalej nie wiem co i jak mam jeść ) ale może zakumasz powodzenia!

...::<Uważaj Jak Tańczysz Bo Życiowy Parkiet Bywa Ślizgi...>::...

...::<Uważaj Jak Tańczysz Bo Życiowy Parkiet Bywa Ślizgi...>::...

...
Napisał(a)
Początkujący
Pomoze ktos??????????????????????????????????????//
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11179 Napisanych postów 52132 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Pomoge produkty powinienes jesc nastepujace:
jako zrodla weglowodanow: ryz brazowy,kasza,makarony,pieczywo razowe,platki owsiane, warzywa
jako zrodla bialka:nabial(chude twarogi,mleko), mieso( chuda wolowina,piers z kurczaka),ryby, odzywka bialkowa,jajka
jako zrodla tluszczy:slonecznik,ryby,siemie lniane,oliwa z oliwek
Mozliwe ze cos mi umknelo jak cos to dopisze w nastepnym poscie) Przykladowa dieta moze wygladac tak:
1.Platki owsiane, mleko , owoc
2.ryz brazowy,piers z kurczka lub wolowina ,warzywa
3.Chleb razowy,twarog
4.Ryz, tunczyk, warzywa
5.Makaron, twarogiem
6. Odzywka bialkowa lub ewentualnie puszka tunczyka( w sosie wlasnym oczywiscie)
Nie podaje tu ilosci bo to juz musisz sobie sam wyliczyc tzn ilosc bialka tluszczu i weglowodanow jaka potrzebujesz dziennie. Problem tluszczow w mojej diecie rozwiazuje np posypujac ryz z tunczykiem siemie lnianym lub pogryzajac slonecznika czasem zjadam tez jakas tlusta rybke. Nie uwzglednilem w tym przykladzie np jajek ale to oczywiste ze to jest tylko przyklad dla konkretnego dnia i nie bedziesz jadl tego samego w kazdy dzien. U mnie nie zmieniam tylko posilku pierwszego gdzie zawsze platki owsiane z mlekiem zajadam no i ostatniego( zawsze na noc bialko ok 40 gram). Masz jeszcze jakies pytania to pytaj.Pozdro

Jesli moja odpowiedz ci pomogła kliknij na "czytelnik działu" w prawym, dolnym rogu mojej wypowiedzi
...
Napisał(a)
Specjalista
Szacuny 71 Napisanych postów 10883 Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 44966
Wypelnij profil.
W ramach wstepu:
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=50408 by Kain
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=29058 by Si2uiel
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=39176 by Norton
Pomysl nad dieta, uloz sobie sam, daj na forum to zobaczymy.

Doradca w Odżywianiu

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...

A.W.O.L.

...
Napisał(a)
Początkujący
Nazik,wielkie dzieki!!!!! Kliklem gdzie trzeba :) Po przeczytaniu kilkunastu artykolow postanowilem ze sprobuje na kazdy kg. 2gr bialka,6gr weglowodanow,no i troche tluszczu. Wiczorem dorzuce dietke jaka wprowadze od przyszlego tygodnia. No i oczywiscie bede czekac na Twoje wskazowki. Jeszcze raz wszystkim (choc jest ich niewielu) dzieki!!!
"Na nauke nigdy nie jest za pozno!!!!!!!!!!!!!!"
...
Napisał(a)
Początkujący
Ok. Nazik,za wzor wziolem Twoja dietke,ale wprowadzilem kilka zmian.Co o nich myslisz?
1.Platki kukurydziane+mleko+owoc
2.Ryz+tunczyk+warzywko lub szklanka soku pomidorowego(posilek przedtreningowy)
3.Zaraz po treningu szklanka soku pomaranczowego+aminokwasy
4.Ziemniaki+filet z kurczaka(moze byc smazony jak kotlet?)+warzywka
5.Makaron+twarog chudy
6.Cleb mieszany razowy+twarog chudy
7.Puszka tunczyka przed snem
Mam nadzieje ze nie przekombinowalem,mam jednak obawy czy zdolam to wszystko pomiescic. Do tej pory jadlem malo i niezdrowo. Pozdrawim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czekam na opinie
...
Napisał(a)
Ekspert
Posilki trzeba jesc co 2,5 - 3 godziny czesciej nie ma sensu bo po prostu szkoda kasy na zarcie. Dieta OK tylko teraz proporcje ilosciowe. Ziemniaki mozesz oczywiscie jesc, az dziw ze o tym zapomnialem .Tunczyk przed snem moze byc, chociaz bialko jest nieco lepsze. Mozesz zakupic jakies tanie np Ovopol kosztuje kolo 40 zl za kilogram i wyjdzie na pewno taniej niz codzienne jedzenie puszki tunczyka. No i nie zapomnij o jajkach ja ich nie dalem ale jak juz pisalem to jest tylko przyklad. Pozdro

...
Napisał(a)
Ekspert
Aha bo mi umknelo daj sobie spokoj z tymi kukurydzianymi tylko zarzuc owsiane. Smazone mieso moze czasem byc tylko smaz na oliwie z oliwek. Pozdro

...
Napisał(a)
Początkujący
Dzieki Nazik. Szczegolnie jesli chodzi o sugestie co do ostatniego posilku. To bialko kupie w sklepie z odzywkami? A moze Ty nim dilujesz? No i jeszcze pytanko. Czy czasami mozna zarzucic sobie steki drobiowe ze serkim zoltym na chlebie razowym(uwielbiam takie kanapeczki)?

Na nauke nigdy nie jest za pozno!
...
Napisał(a)
Ekspert
serek zolty nie jest wskazany raczej chyba ze znajdzisz gdzies jakis ultra light. W sumie to Cie rozumiem bo sam czasem sie skusze np na placki ziemniaczane w sosie wegierskim. Co do Ovopola to gadaj z Hosse. Kontakt z nim pod numerem gadu-gadu 1135964 Pozdro

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

looknijcie

Następny temat

DIETA DLA MNIE _DAM SOGI i to dużo ;-D

electro
Polecane artykuły