Szacuny
0
Napisanych postów
112
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9615
Witam. Ćwicze siłowo 4 x w tygodniu i myślałem nad tym żeby dorzucić jakos sztuke walki. Problem w tym że u mnie w mieście jest tylko Karate Kyokushin a mnie to nie za bardzo kręci. Chciałbym zacząć ćwiczyć boks sam dla siebie oczywiscie nie tylko na worku ale ogólnie ćwiczenia jakie wykonują bokserzy. Mój wujo cwiczył boks więc jak coś słuzy mi pomocą. Wiec cwiczył bym boks 3 x tygodniowo i 3 lub 4 x siłka. Chciałbym dorzucić do boksu jakąś walke w parterze lub z użyciem nóg typu TKD , ale to odpada bo sam sie tego nie naucze. Oprócz boksu jest jakas sztuka walki zeby cwiczyc ją bez udziału trenera?? Wiem ze to głupie pytanie ale nie mam innej możliwosci a bardzo chciałbym zacząć coś ćwiczyć powiedzmy stójka czyli boks + parter. Co byscie polecili mi dorzucic do boksu?? PoZdRo
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
jesli bedzie w stanie cie trenowac i czegos nauczyc to jak najbardziej ;]
jesli chcesz nogi dolozyc to mozesz isc na karate Kyokushin moim zdaniem to calkiem przyzwoita odmiana karate ;]
adnej sw sie nie nauczysz sam z jakiego jestes miasta? chlopaki ci cos znajda w poblizu napewno
z parteru to zapasy lub judo ja jak bym mial okazje bynajmniej to bym tak polaczyl ;]
Szacuny
14
Napisanych postów
645
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8766
do boksu bym dorzucił coś kopanego ... ale jeśli chodzi o samą tą nauke boksu to rozumiem że ten wuj ma jakieś pojęcie, może przejdź sie na to karate i zapytaj czy są tam elementy boksu a dokładnie czy sie biją po papie jak tak to ja bym radził tam chodzić karate z boksem to całkiem dobre połączenie
Szacuny
69
Napisanych postów
1815
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
35261
z użyciem nóg typu TKD , ale to odpada bo sam sie tego nie naucze
Problem w tym że u mnie w mieście jest tylko Karate Kyokushin a mnie to nie za bardzo kręci.
TKD Ci się podoba a KK nie? wg mnie w karate kyokushin nogi są dużo lepsze jak w TKD, nawet jeżeli chodzi o nogi to wg mnie chyba najlepsza SW jest (tyle że ręce to mają tragiczne )
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
Szacuny
0
Napisanych postów
112
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9615
szary90-jestem z Głowna koło Łodzi , w Łowiczu wiem ze jakies SW cwiczą tylko niewiem właśnie co. Cos mi swita ze Aikido chyba w Łowiczu jest ale pewien nie jestem
Szacuny
1
Napisanych postów
85
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
868
Jeśli chcesz boks + nogi to sie zapisz na Muay Thay to jest świetne połączenie, a jeśli do tego parter to BJJ lub submission.
Jeśli chodzi o submission to wiele filmików z technikami znajdziesz w internecie, tyle że musiał byś mieć osobę która by z Toba ćwiczyła bo bez patrnera ni hooya :]
Zawsze można jeździć na treningi do Łodzi nie...?