Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
Sama woda nie starczy, a balans kwasowo-zasadowy zależy w głównej mierze od minerałów w nich zawartych, w przypadku makroskładników, znaczenie ma tylko białko. Dla znających angielski wszystko jest wyjaśnione tutaj: http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/bases.htm
...
Napisał(a)
no! dzieki charon za podpore specjalisty! CZEMU SOGI SIE NIE SYPIA!?)
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
nie wypada sie klocic nie na swoim podworku
bazujemy na innych artykulach najwidoczniej
bazujemy na innych artykulach najwidoczniej
-World belongs to strong and brutal-
...
Napisał(a)
No nie mówcie żę 3L muszynianki super mega alkalicznej nie wystarczą
...
Napisał(a)
ja do zjadam 3-4duze marchewki dziennie,do tego ogórki, papryka,pomidory,ale gotowanych warzyw nie ruszam ze wzgledu na b wysoki ig i podły wg,mnie smak
...
Napisał(a)
Temat kontrowersyjny, trochę napompowany przez pewne grupy - przeciwników wysokobiałkowych produktów zwierzęcych i wtedy najczęściej przedstawiany w ten sposób, że produkty zwierzęce są złe, bo zakwaszają, a produkty roślinne dobre, bo odkwaszają...
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-03-13 19:19:26
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-03-13 19:19:26
...
Napisał(a)
po raz kolejny zaznacze ze nie chodzi tylko o zakwaszenie org!
czytaj "charon". skutkiem ubocznym moze byc i osteoporoza
ps : Pampuch a nie boisz sie wysokiego IG marchewki?:) nie przesadzaj z tym ogromnym IG w gotowanych warzywach.
pzdr.
Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2007-03-13 20:40:26
czytaj "charon". skutkiem ubocznym moze byc i osteoporoza
ps : Pampuch a nie boisz sie wysokiego IG marchewki?:) nie przesadzaj z tym ogromnym IG w gotowanych warzywach.
pzdr.
Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2007-03-13 20:40:26
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
Nofatuk, ale ja to wiem i się zgadzam, więc trochę nie rozumiem tego czytaj Charon
Widzę jednak, że zrobiłem błąd we wcześniejszej wypowiedzi. Miało być:
Sama woda nie starczy, a balans kwasowo-zasadowy zależy w głównej mierze od minerałów zawartych w produktach, w przypadku makroskładników, znaczenie ma tylko białko.
Widzę jednak, że zrobiłem błąd we wcześniejszej wypowiedzi. Miało być:
Sama woda nie starczy, a balans kwasowo-zasadowy zależy w głównej mierze od minerałów zawartych w produktach, w przypadku makroskładników, znaczenie ma tylko białko.
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
notafuk indeks glikemiczny marchewki to 25-30 wg mnie to nie duzo
pozatym chodzi tez o witaminy
Zmieniony przez - pampuch w dniu 2007-03-13 21:00:17
pozatym chodzi tez o witaminy
Zmieniony przez - pampuch w dniu 2007-03-13 21:00:17
...
Napisał(a)
charon włąsnie wiem ze sie zgadzasz i dlatego napisałe "czytaj<<charon>>" postanowiłem dla umocnienia załaczyc 2 linki
https://www.sfd.pl/Owoce_i_warzywa-t279713.html
https://www.sfd.pl/CIEKAWOSTKI-t180136.html
Czy ktoś wie jakie są wartosci odzywcze soku z kapusty kiszonej albo ogórków?
jest to zdrowe ale ciekawe ile ma WW(jestem na CKD a mam straszna ochote na to
Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2007-03-13 21:03:22
https://www.sfd.pl/Owoce_i_warzywa-t279713.html
https://www.sfd.pl/CIEKAWOSTKI-t180136.html
Czy ktoś wie jakie są wartosci odzywcze soku z kapusty kiszonej albo ogórków?
jest to zdrowe ale ciekawe ile ma WW(jestem na CKD a mam straszna ochote na to
Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2007-03-13 21:03:22
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
Polecane artykuły