Szacuny
1
Napisanych postów
131
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
469
Mam 15 lat i powiem odrazu nie oszczedzam sie na treningach a dodatkowo ostatnio robie program na wyskok. Ostatnio gdy wrocilem z treningu to poprostu kolana mialem zrojnowane tak mnie napie**** ze chodzic nie moge czy to jest czynnik tego ze rosne i taki wiek czy dlatego ze gralem cale lato na dworze? Asfalt ponoc daje niezle w kolana.
Szacuny
0
Napisanych postów
105
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1013
nie znam się na tym ale, na początek polecam zastosować jakiś preparat na ochronę i regeneracje stawów, a jeśli to nie pomoże to koniecznie trzeba gonić do lekarza, porobić badania i będzie wiadomo o co cho:) pozdrawiam
'Kto walczy - czasem przegrywa. Kto nie walczy przegrywa zawsze.'
Szacuny
15
Napisanych postów
3044
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
32840
w wieku 15 lat nie polecam suplementow jeszcze. na kolana to hmm maście i troche odpoczynku, wiem bo tez mam 15 lat i tez przeżyłem sporo przez kolana jednak sie wzmocniły i w sumie lajcik jest takze wysiłek wysiłkiem ale czas na regeneracje musi być do tego 2 razy dziennie wapno troche jogurtów i mleka to moze sie wzmocnią
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
782
Ból kolana spowodowany jest zniszczeniem chrząstki stawowej , w wyniku czego kość ociera o kość a to powoduje ból , ewentualnie mogą dojść do tego naderwane stawy kolanowe. Żeby chrząstka się regenerowała , jeść musisz żelatyne , galaty chrząstki itp. lub jeśli sie zdecydujesz na suplement to regenerator chrząstki stawowej np. Glucosamin.
Szacuny
1
Napisanych postów
131
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
469
To nie jest taki bol ze ja sie zwijam poprostu. To jest tak: jak gram to mi nic nie jest biegam, skacze itp. a jak usiade to tak jakby w pewnym momencie kolana zastygaly i koniec musze je rozruszac ale potem znowu tak jest. Dzieki dudek za posta a co sie stanie jak bede mial za duzo wapna w organizmie bo teraz sobie kupilem i jak wypije za duzo to cos moze stac mi sie z organizmem?
Szacuny
1
Napisanych postów
131
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
469
Pije wapno juz okolo 1,5 tygodnia i nie czuje zadnej zmiany a jak bylem w aptece to mi poradzili jakies gluko cos nawet nie wiem jak to sie nazywa ale na wzmocnienie kolan. A moze ktos inny wie jakie skutki moze wywolac wapno jak pije sie go za duzo.
Szacuny
5
Napisanych postów
47
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
347
Witam. Ja takze mam poważny problem z kolanem i to od 3 lat. Mianowicie po wysiłku fizycznym przy wchodzeniu po schodach czy unoszeniu nogi go góry boli mnie kolano. Im wysiłek był większy i długotrwały tym ból kolana duużo silniejszy. Dodatkowo zaobserwowałem iż przy podnoszeniu kolana do góry słychac chrzęst jakby kosci się ocierały. Byłem u ortopedy ale powiedział ze to normalne w okresie dojrzewania i zapisał mnie na teriapię magnesem i światłem, coś takiego. Nie poszedłem jednak. Co mi jest? Czy to chrząstka się starła? Co na to pomoze? Czy dam sobie z tym radę sam czy powienienem iśc do drugiego specjalisty?? Pomóżcie prosze.