1. Czy można od czasu do czasu na obiad zamiast kurczaka z ryżem zjeść sobie np. pierogi albo naleśniki z mąki razowej, czy to nie jest zbyt dobry pomysł???
2. Czytałam, że rodzynki to głównie na śniadanie, a ja lubię sobie kilka (tak ok. 15) dorzucić do surówki z selera na obiad. Nie "zaszkodzi" to? :)
3. Ile czasu gotować warzywa w wodzie i na parze, np. dynię? Męczy mnie ta dynia, już kiedyś o to pytałam. Nie wiem, czy gotować ją, czy upiec w piekarniku. Bo mama albo babcia to zawsze rozgotowują ją, a ona i tak ma wysoki IG. A może macie jakieś przepisy?
2. Czytałam, że rodzynki to głównie na śniadanie, a ja lubię sobie kilka (tak ok. 15) dorzucić do surówki z selera na obiad. Nie "zaszkodzi" to? :)
3. Ile czasu gotować warzywa w wodzie i na parze, np. dynię? Męczy mnie ta dynia, już kiedyś o to pytałam. Nie wiem, czy gotować ją, czy upiec w piekarniku. Bo mama albo babcia to zawsze rozgotowują ją, a ona i tak ma wysoki IG. A może macie jakieś przepisy?