Witam, mam 17 lat, 183 cm wzrostu, 70 kg wagi. Chciałem rozpocząć trening z odżywkami... w kulturystyce mam już troche stażu, ale na odżywkach się nie znam za bardzo... Moim celem jest przybranie masy mięśniowej... czy uważacie, że MAS XXL jest dobrą do tego odżywką?? Jeśli nie, to czy możecie poradzić mi jaka była by najlepsza??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- MASS XXL+KREATYNA+HMB dobre zestawienie???POMOZCIE
- Mass XXL a 'Nowy Mass XXL' z Treca
- Nitrobolon 2 + cell pump + mass xxl czy Storm+ shock + mass xxl
- co da lepszy efekt? nitrobolon + mass xxl czy mass xxl + cm3?
- mass xxl + cm3 czy mass xxl + cell PUMP
- Storm+Shock Therapy+Mass xxl --czy --Plutonium+Tri Anabol+Mass xxl
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Moze masz racje ale dostalem kiedys xxl od kolegii truskawke i czulem jakbym pil chemie i do tego taki az za ladny kolor ale to moje odczucia
Tu się z Tobą zgodzę, truskawka z całej gamy smakowej Massa XXL jest chyba najgorsza, tylko tu czuć smak chemii, a i kolor (jasny róż
) też nie zachęca do spożycia. Wanilia i banan są akurat spox. Jednak dalej przystaję przy swoim że Mass XXL góruje nad Gainbolic. Swoją drogą wanilia GB6000 smakuje jak kokos (blech) 
Tu się z Tobą zgodzę, truskawka z całej gamy smakowej Massa XXL jest chyba najgorsza, tylko tu czuć smak chemii, a i kolor (jasny róż

Nie wywołuj Wilka z lasu
...
Napisał(a)
Mass XXL, tak jak kazdy Gainer powinien byc stosowany jako uzupelnienie brakow w diecie...masz diete?
Co do tego gainera to sam go uzywam, polecam
Co do tego gainera to sam go uzywam, polecam

Z dnia na dzień coraz mocniejszy...
...
Napisał(a)
Siadła masa na qiutasa.
...
Napisał(a)
J.W
Odżywki są tylko uzupełnieniem diety, rozpisz sobie najpierw dietę, później zobacz czego Ci najbardziej brakuje.
Co do Gainerów polecam Massa XXL, Gainera2 Vitalmaxa, ewentualnie Gainbolic Olimpa.
Odżywki są tylko uzupełnieniem diety, rozpisz sobie najpierw dietę, później zobacz czego Ci najbardziej brakuje.
Co do Gainerów polecam Massa XXL, Gainera2 Vitalmaxa, ewentualnie Gainbolic Olimpa.
Nie wywołuj Wilka z lasu
...
Napisał(a)
dieta to indywidualna sprawa, odwiedz dzial odzywianie i poczytaj podwieszone posty.
co?
...
Napisał(a)
Kill-90, moim zdaniem to najlepszym gainerem porownujac jakosc do ceny jest Gain Bolic Olimpa, ale jest to tylko moja opinia. Co do diety to tak jak wyzej diete ukladasz sobie indywidualnie. Gainerem tylko uzupelniasz.
...
Napisał(a)
Kilo Massa mamy średnio za 28 zł, natomiast GainBolica za ok. 26 zł, z tym że Mass ma 20% białka a nie tylko 15.
Moim zdaniem obie odżywki są podobnej jakości, smakowo i "cenowo-składnikowo"
skłaniałbym się jednak w stronę Massa.
Moim zdaniem obie odżywki są podobnej jakości, smakowo i "cenowo-składnikowo"

Nie wywołuj Wilka z lasu
...
Napisał(a)
j/w mass ma 20 g bialka co przemawia za wyższością mass xxl ale dobór gainera to sprawa każdego z was osobna niektórzy wolą 15% a niektórzy 20% czy 30% bialka
Siadła masa na qiutasa.
...
Napisał(a)
"mass xxl to bardzo dobry geiner najlepszy w porównaniu jakość/cena "-
W jakim porownaniu???
W jakim porownaniu???
misiek
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
GAINER MAGNUM 4kg czy PERFECT WHEY PROTEIN 1,5kg + DEKSTROZA
Następny temat