Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: smazenie wolowiny

Strona 1 z 24

  • D.Szukała-smażenie

    tym razem mała zmiana nastrojów. przygotowałem trochę informacji z zakresu spraw kulinarnych. ponieważ raz po raz ktos pyta się o smażenie spróbuje więc na ten temat napisac kilka słów. smażenie jest generalnie nie polecanym zabiegiem

    Odpowiedzi: 87| Ilość wyświetleń: 23790| Data: 2003-03-27 14:54:56| Liczba SOGów: 14
  • smazenie bez tluszczu - mozlwie?

    witam nie jestem wielka fanka smazonych potraw ale tak sie zastanwaiam nad tym czy mozliwe jest smazenie nalesnika bez tluszczu 14 wiem ze smazenie na oleju z powodu kwasow trans nie jest wskazane i jakos nie czesto

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 18693| Data: 2004-09-18 00:38:32| Liczba SOGów: 1
  • Wołowina sposób przygotowania ! smazenie / gotowanie

    a gotowanie 3 cza poswiecic dosc sporo czasu dlatego pytanie do was co wybrac ja osobiscie bym wybrał smazenie , poniewaz zajmuje mniej czasu 7 ale widomo gotowane jest zrowsze dlatego pytanie do was jaki sposob przygotowania

    Odpowiedzi: 22| Ilość wyświetleń: 5068| Data: 2010-06-27 12:42:31| Liczba SOGów: 0
  • grill elektryczny a smażenie

    ciekawi mnie jedna rzecz: czym tak naprawdę różni się grillowanie na grillu elektrycznym od smażenia na patelni teflonowej smażenie, wiadomo, niezdrowe i niepolecane. o grillu elektrycznym, tu na forum, są raczej dobre opinie. wiadomo, że podczas

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 14517| Data: 2009-09-22 18:42:41| Liczba SOGów: 0
  • Smażenie przy redukcji(teflon)

    widziałem wiele tematów na temat smażenia, jednakże we wszystkich chodziło o smażenie na oliwie,oleju itd.przeczytałem tam, że wydzielają się szkodliwe związki, a potrawa traci na wartościach, zwiększa kaloryczność i wsiąka w nią tłuszcz. mi chodzi

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 2882| Data: 2009-02-18 19:09:03| Liczba SOGów: 1
  • Smażenie/pieczenie prawie bez tłuszczu

    uwaga nie jest to przepis, ale pewna technika, sztuczka , której wykorzystanie w kuchni ułatwia życie. jak powszechnie wiadomo smażenie jest złe. w procesie tym dzieją się różne magie z dobrymi tłuszczami, które pod wpływem procesu smażenia

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 5288| Data: 2010-04-23 22:48:15| Liczba SOGów: 0
  • smażenie na oleju z pestek winogron

    witam!! ostatnio słyszałem że smażenie potraw właśnie na tym oleju z pestek winogron jest o wiele zdrowsze od smażenia na normalnym oleju porównanie cen: ten pierwszy za 1l kosztuje ok 20 zł ten 2 za półtorej litra kosztuje do 5 zł , i że ma nawet

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 4418| Data: 2007-10-04 08:36:10| Liczba SOGów: 0
  • Olej z pestek winogron - smażenie

    cześć. ostatnio słyszałem że smażenie na oleju z pestek winogron jest niewskazane. wydawało mi się, że to dość zdrowy olej zawszę daje do sałatek. czyzby nie nadawał się do smażenia chodzi o utlenianie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 4273| Data: 2009-08-05 21:21:38| Liczba SOGów: 0
  • Czy smażenie i pieczenie zwiększa bilans kaloryczny potrawy?

    witam, pytanko tak jak w temacie. mówiąc o smażeniu mam na myśli oczywiście smażenie na teflonie, bez kropli oleju. przyznam szczerze, że chętnie zjadłbym sobie np. smażonego cyca, a nie w kółko taki rozgotowany jakiś:d pozddrawiam al

    Odpowiedzi: 19| Ilość wyświetleń: 4142| Data: 2006-11-12 20:43:49| Liczba SOGów: 0
  • Smażenie niezdrowe? Ale czemu?

    witam tak mnie nurtuje ostatnio taki problem. wszędzie się pisze na sfd też że smażenie jet bee, bo jest i kropka. wszędzie polecają/polecacie raczej grillowanie. ale jak to jest właściwie z tą szkodliwością smażenia trochę się naczytałem

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 1054| Data: 2013-07-08 17:29:55| Liczba SOGów: 1
  • Gotowanie wieprzowiny i wołowiny

    jako, że do tej pory nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie, a z racji tego, że dział ten jest bardzo aktywny zadam je tutaj choć raczej nie powinienem, bo dopingu nie stosowałem : jak gotować wieprzowine i wołowine czy może być

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 2479| Data: 2009-06-05 12:29:44| Liczba SOGów: 0
  • Smazenie na oliwie z oliwek

    czy smazenie minuta z jednej strony , minute z drugiej na oliwie z oliwek jest nie zdrowe

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 2367| Data: 2005-05-02 13:34:22| Liczba SOGów: 0
  • Smażenie na oliwie z oliwek

    witam serdecznie, wiem, że smażenie jest najgorszą z metod przyrządzania potraw ze względu na spalanie się w wysokich temperaturach tłuszczu, który jest szkodliwy. jak natomiast sytuacja wygląda na smażeniu na oliwie z oliwek czy tu panuje ta sama

    Odpowiedzi: 16| Ilość wyświetleń: 1941| Data: 2013-01-30 10:11:31| Liczba SOGów: 1
  • smazenie na oliwie

    witam!czy smazenie na oliwie jest rownie szkodliwe jak na innych tłuszczach czy równiez wytwarzają sie szkodliwe substancje nie

    Odpowiedzi: 17| Ilość wyświetleń: 1881| Data: 2010-05-20 15:35:51| Liczba SOGów: 0
  • Smażenie

    prosze nie odsylac do wyszukiwarki poniewaz internet mam do dyspozycji przez chwile co jakis czas. jakie negatywne skutki moze powodowac smazenie piersi z kurczaka. duzo lepiej jest gotowac czy upiec z góry dziękuje za fachowe wypowiedzi.

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 1531| Data: 2006-07-14 14:47:35| Liczba SOGów: 1
  • Smazenie czy gotowanie?

    czy konieczne jest gotowanie miesa czy smazenie na oliwie z oliwek nie wchodzi w gre

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 1367| Data: 2006-07-29 22:34:45| Liczba SOGów: 0
  • smażenie

    a więc 1.czy smażenie na teflonie bez fatu zwiększa a może zmniejsza ig 2.czy smażone jest lepiej/gorzej przyswajane

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 1174| Data: 2005-10-19 14:08:08| Liczba SOGów: 0
  • MONTIGNAC - OPIS METODY

    witam wszystkich forumowiczów : dla zainteresowanych streszczam wg. mnie świetną metodę odzywiania chodzi mi o metodę montignaca dieta montignac chcesz schudnąć jedząc do syta i nie licząc kalorii chcesz chudnąć spożywając spaghetti,

    Odpowiedzi: 26| Ilość wyświetleń: 27836| Data: 2002-08-24 19:24:49| Liczba SOGów: 8
  • [art] Zmiany w żywności podczas jej przetwarzania i przechowywania.

    postanowiłem napisać ten art. gdyż czytając książkę o żywieniu człowieka bardzo mnie zainteresował ten temat. nie zdajemy sobie sprawy ile tak naprawdę traci pożywienie podczas obróbki i przechowywania. praca w większość oparta na autorach roman

    Odpowiedzi: 25| Ilość wyświetleń: 20042| Data: 2009-07-08 15:37:45| Liczba SOGów: 8
  • Dieta zgodna z grupą krwi - podstawowe informacje

    jako że czuję, że na topie będzie teraz podział diety w zależności od grupy krwi też oglądałem makłowicza 7 poszukałem trochę i wklejam co znalazłem 31 ******* 31 dieta dla grupy krwi a 31 grupa a rozkwita na dietach

    Odpowiedzi: 64| Ilość wyświetleń: 291081| Data: 2003-03-09 11:57:12| Liczba SOGów: 47

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}