Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: smazenie wolowiny

Strona 1 z 24

  • D.Szukała-smażenie

    tym razem mała zmiana nastrojów. przygotowałem trochę informacji z zakresu spraw kulinarnych. ponieważ raz po raz ktos pyta się o smażenie spróbuje więc na ten temat napisac kilka słów. smażenie jest generalnie nie polecanym zabiegiem

    Odpowiedzi: 87| Ilość wyświetleń: 24044| Data: 2003-03-27 14:54:56| Liczba SOGów: 14
  • Wołowina sposób przygotowania ! smazenie / gotowanie

    a gotowanie 3 cza poswiecic dosc sporo czasu dlatego pytanie do was co wybrac ja osobiscie bym wybrał smazenie , poniewaz zajmuje mniej czasu 7 ale widomo gotowane jest zrowsze dlatego pytanie do was jaki sposob przygotowania

    Odpowiedzi: 22| Ilość wyświetleń: 5135| Data: 2010-06-27 12:42:31| Liczba SOGów: 0
  • Smażenie przy redukcji(teflon)

    widziałem wiele tematów na temat smażenia, jednakże we wszystkich chodziło o smażenie na oliwie,oleju itd.przeczytałem tam, że wydzielają się szkodliwe związki, a potrawa traci na wartościach, zwiększa kaloryczność i wsiąka w nią tłuszcz. mi chodzi

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 2946| Data: 2009-02-18 19:09:03| Liczba SOGów: 1
  • Smażenie niezdrowe? Ale czemu?

    witam tak mnie nurtuje ostatnio taki problem. wszędzie się pisze na sfd też że smażenie jet bee, bo jest i kropka. wszędzie polecają/polecacie raczej grillowanie. ale jak to jest właściwie z tą szkodliwością smażenia trochę się naczytałem

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 1080| Data: 2013-07-08 17:29:55| Liczba SOGów: 1
  • Smażenie/pieczenie prawie bez tłuszczu

    uwaga nie jest to przepis, ale pewna technika, sztuczka , której wykorzystanie w kuchni ułatwia życie. jak powszechnie wiadomo smażenie jest złe. w procesie tym dzieją się różne magie z dobrymi tłuszczami, które pod wpływem procesu smażenia

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 5335| Data: 2010-04-23 22:48:15| Liczba SOGów: 0
  • smazenie bez tluszczu - mozlwie?

    witam nie jestem wielka fanka smazonych potraw ale tak sie zastanwaiam nad tym czy mozliwe jest smazenie nalesnika bez tluszczu 14 wiem ze smazenie na oleju z powodu kwasow trans nie jest wskazane i jakos nie czesto

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 19005| Data: 2004-09-18 00:38:32| Liczba SOGów: 1
  • grill elektryczny a smażenie

    ciekawi mnie jedna rzecz: czym tak naprawdę różni się grillowanie na grillu elektrycznym od smażenia na patelni teflonowej smażenie, wiadomo, niezdrowe i niepolecane. o grillu elektrycznym, tu na forum, są raczej dobre opinie. wiadomo, że podczas

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 14924| Data: 2009-09-22 18:42:41| Liczba SOGów: 0
  • Gotowanie wieprzowiny i wołowiny

    jako, że do tej pory nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie, a z racji tego, że dział ten jest bardzo aktywny zadam je tutaj choć raczej nie powinienem, bo dopingu nie stosowałem : jak gotować wieprzowine i wołowine czy może być

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 2494| Data: 2009-06-05 12:29:44| Liczba SOGów: 0
  • Czy smażenie i pieczenie zwiększa bilans kaloryczny potrawy?

    witam, pytanko tak jak w temacie. mówiąc o smażeniu mam na myśli oczywiście smażenie na teflonie, bez kropli oleju. przyznam szczerze, że chętnie zjadłbym sobie np. smażonego cyca, a nie w kółko taki rozgotowany jakiś:d pozddrawiam al

    Odpowiedzi: 19| Ilość wyświetleń: 4207| Data: 2006-11-12 20:43:49| Liczba SOGów: 0
  • Smażenie na oliwie z oliwek

    witam serdecznie, wiem, że smażenie jest najgorszą z metod przyrządzania potraw ze względu na spalanie się w wysokich temperaturach tłuszczu, który jest szkodliwy. jak natomiast sytuacja wygląda na smażeniu na oliwie z oliwek czy tu panuje ta sama

    Odpowiedzi: 16| Ilość wyświetleń: 2025| Data: 2013-01-30 10:11:31| Liczba SOGów: 1
  • smażenie na oleju z pestek winogron

    witam!! ostatnio słyszałem że smażenie potraw właśnie na tym oleju z pestek winogron jest o wiele zdrowsze od smażenia na normalnym oleju porównanie cen: ten pierwszy za 1l kosztuje ok 20 zł ten 2 za półtorej litra kosztuje do 5 zł , i że ma nawet

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 4460| Data: 2007-10-04 08:36:10| Liczba SOGów: 0
  • smazenie na oliwie

    witam!czy smazenie na oliwie jest rownie szkodliwe jak na innych tłuszczach czy równiez wytwarzają sie szkodliwe substancje nie

    Odpowiedzi: 17| Ilość wyświetleń: 1894| Data: 2010-05-20 15:35:51| Liczba SOGów: 0
  • Olej z pestek winogron - smażenie

    cześć. ostatnio słyszałem że smażenie na oleju z pestek winogron jest niewskazane. wydawało mi się, że to dość zdrowy olej zawszę daje do sałatek. czyzby nie nadawał się do smażenia chodzi o utlenianie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 4318| Data: 2009-08-05 21:21:38| Liczba SOGów: 0
  • Smażenie

    prosze nie odsylac do wyszukiwarki poniewaz internet mam do dyspozycji przez chwile co jakis czas. jakie negatywne skutki moze powodowac smazenie piersi z kurczaka. duzo lepiej jest gotowac czy upiec z góry dziękuje za fachowe wypowiedzi.

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 1552| Data: 2006-07-14 14:47:35| Liczba SOGów: 1
  • Smazenie na oliwie z oliwek

    czy smazenie minuta z jednej strony , minute z drugiej na oliwie z oliwek jest nie zdrowe

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 2373| Data: 2005-05-02 13:34:22| Liczba SOGów: 0
  • smażenie

    a więc 1.czy smażenie na teflonie bez fatu zwiększa a może zmniejsza ig 2.czy smażone jest lepiej/gorzej przyswajane

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 1185| Data: 2005-10-19 14:08:08| Liczba SOGów: 0
  • Smazenie czy gotowanie?

    czy konieczne jest gotowanie miesa czy smazenie na oliwie z oliwek nie wchodzi w gre

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 1378| Data: 2006-07-29 22:34:45| Liczba SOGów: 0
  • Robimy masę

    sporo osób na forum ostatnio zadaje pytania w stylu: mam 50kg i 175cm. czy mogę prosić o jakąś dietę na masę . mam nadzieję, że ten artykuł pomoże przynajmniej w małym stopniu zrozumieć problem zdobywania masy w kulturystyce i tym samym odciąży

    Odpowiedzi: 800| Ilość wyświetleń: 469766| Data: 2002-08-25 18:46:27| Liczba SOGów: 767
  • Kalorie!!!!!!

    pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem 3 skąd się bierze u ludzi nadwaga odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84642| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • Informacje o składnikach odżywczych w diecie

    przedstawiam wam inforomacje o skladnikach odzywczcych. mam nadzieję iż skończą się prozaiczne pytania typu: co to aminokwasy ile białka na kg. masy ciała, a ile węglowodanów, co to za składnik w odżywce którą kupilem zapraszam do czytania:

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 7838| Data: 2003-12-30 13:03:44| Liczba SOGów: 2

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}