Budowanie masy mięśniowej jest procesem złożonym, który wymaga szereg działań dietetycznych, ale i nie tylko. Wiadomym czynnikiem jest odpowiednia dieta, która koniecznie musi być zasobna w proteiny. Jednak oprócz samych białek ważne jest również to, jak trenujesz oraz ile czasu spędzasz na odpoczynku i regeneracji. Ile koncentratu białka na [...]
Wybierając idealną odżywkę białkową, należy wziąć pod uwagę wiele czynników. Najprawdopodobniej przyjdzie nam spędzić nieco czasu, eksperymentując z różnymi rodzajami odżywek i różnymi markami suplementów, zanim znajdziemy taki, który będzie nam najlepiej odpowiadał. W dzisiejszym artykule porównamy korzyści płynące ze stosowania odżywek opartych [...]
[...] jak koncentrat, izolat i hydrolizat? Najogólniej mówiąc stopniem oczyszczenia i przetrawienia surowca. Podczas produkcji twarogu to co zostaje płynne nad ściętym serem to serwatka zawierająca głównie laktozę i rozpuszczalne w wodzie białka serwatkowe. Teraz to wszystko trzeba zagęścić i wysuszyć aby powstał proszek białkowy. W zależności od [...]
[...] białka - protein efficiency ratio) wyszły z użycia; najnowszym i najbardziej wiarygodnym miernikiem jakości białka w odniesieniu do loodzi jest PDCAAS wg tej skali serwatka niekoniecznie jest najlepszym źroodłem białka - w rzeczywistości białko serwatki i SOI znajdooją się na szczycie rankingu ; nie oznacza to, że są one roowne [...]
[...] białka - protein efficiency ratio) wyszły z użycia; najnowszym i najbardziej wiarygodnym miernikiem jakości białka w odniesieniu do loodzi jest PDCAAS wg tej skali serwatka niekoniecznie jest najlepszym źroodłem białka - w rzeczywistości białko serwatki i SOI znajdooją się na szczycie rankingu ; nie oznacza to, że są one roowne [...]