[...] widziana rybcia) + zdrowe tłuszcze, o 16:30 wywal oliwe i cycka daj max. 150g, o 20:30 posiłek całkiem do zmiany. Daj tam pożądne węgle. Np. pierś z kuru+ 80g ryżu bądź kaszt gryczanej. Wywal oliwki marynowane. Dwaj świerze ryby. Z puszki max. 2-3 razy w tygodniu. o 23 zjedz twaróg chudy lub pòłtłusty (może też być serek wiejsk) + oliwe z oliwek.
jedz od czasu do czasu ryby - smażone, wędzone lub marynowane zdrowe tłuszcze to olej lniany i z oliwek więc dodawaj do posiłków orzeszki ziemne również zawierają dużo zdrowych tłuszczy - osobiście bardzo lubie i sądze ze łatwo nimi uzupełnić, włoskie również doskonałe do tego
- śledzie marynowane, makrela wędzona, mintaj,jajka całe, ser chudy lub półtłusty używam ich zamiennie z filetami kurzymi i indyczymi których po prostu mój organizm nie toleruje w dawce 1kg dziennie 7d w tygodniu. Ryby, mięsa (również te tłuste), podroby jak najbardziej. Nie ma potrzeby sie ograniczac do jedzenia kilograma indyka dziennie. - jako [...]
W przypadku pojawienia się tego problemu, rzeczywiście warto zwrócić uwagę na pewne zalecenia dietetyczne. Warto tutaj przestrzegać kilku ważnych zasad: - należy dziennie spożywać min. 4 - 6 małych posiłków - przerwy pomiędzy nimi nie powinny być dłuższe niż 3 godz. - posiłki jadać należy regularnie, w miarę o jednakowej porze, zawsze je popijając [...]
solone filety powinienes wymoczyc pare godz. w zimnej wodzie mi osobiscie wedzone lub marynowane ryby pasuja bardziej z pieczywem razowym niz same na noc /czyli mozesz zastapic nimi jeden z posilkow w ciagu dnia/ co do l-glutaminy to przyjmuj ja zawsze 20-30 min przed posilkami zawierajacymi bialko z posilkami /odzywkami/ mozna mieszac peptyd [...]
[...] z dzemem truskawkowym. sledzie w sosoie wlasnym w puszce cala puszke i pol litra mleka + kakao jablko malego kubusia obiad ziemniaki kapusta kiszona z pora 2 kawalki ryby filetu pol litar mleka + kakao pol kitra maslanki truskawkowej a ogladajac bar jadlem warzywa marynowane cukinie marchew papryke kapuste czerwona to chyba wszystko [...]
mam takie pytanko jakie wybrac produkty z mięs ryb pieczyw itpitd mięsa to tylko chude ryby to najlepiej morskie z miesa dobra bedzie polędwica z indyka? może być z ryb moga być śledzie marynowane? tak z chleba podobno najlepszy jest graham ?? i pełnozirnisty oraz razowy ujdzie płatki to które sa najlepsze owsiane kukurydziane czy jeszcze jakieś [...]
[...] sama robie)i pozostałe ale tylko tłuste np karp(chudych nie lubie) Karp to ryba małowartościowa jeśli chodzi o zawartość kwasów o-3; zawiera ich bardzo mało. Jest oki jeść ryby słodkowodne, ale o wiele bardziej wartościowe pod względem zawartości o-3 są te dalekomorskie te zawierają też pewne ilości jodu. -nabiału też nigdy nie jadlam przed [...]
Dokładnie, unikaj takowych wędlin. Chyba, że faktycznie masz rzeźnika, którego wyroby składają się z MIĘSA, podrobów, zwierzęcego tłuszczu; są wędzone tradycyjnie, najlepiej na zimno... To co kupujesz w sklepie, niezależnie od ceny napompowane jest azotanami, solą, mączką sojową i Bóg jeden wie, czym jeszcze. Zapach wędzonki pochodzi z chemicznych [...]
[...] Mam jeszcze pytanie o przetwory tj. marynowane warzywa - czy można je jeść? Mówię o robionych w domu, nie kupnych. Brakuje mi też trochę źródeł białka.. mięso, ryby, jajka.. ciągle jem jajka na śniadanie, kolacje (bo mięso to w dzień)... przygotowałam sobie ciecierzycę, więc wejdzie czasami na obiad zamiast mięcha, ale już mi [...]
[...] gatunki oraz wędliny podrobowe i konserwy. * Ryby - są doskonałym źródłem białka. Zaleca się chude gatunki, takie jak szczupak, dorsz, sandacz, leszcz. Przeciwwskazane są ryby tłuste wędzone i marynowane. * Tłuszcze - powinno się spożywać masło lub margaryny miękkie (kubkowe). * Warzywa - wskazane jest spożywanie ziemniaków, marchwi, dyni, [...]
[...] oraz wędliny podrobowe i konserwy. * Ryby - są doskonałym źródłem białka. Zaleca się chude gatunki, takie jak szczupak, dorsz, sandacz, leszcz. Przeciwwskazane są ryby tłuste wędzone i marynowane. * Tłuszcze - powinno się spożywać masło lub margaryny miękkie (kubkowe). * Warzywa - wskazane jest spożywanie ziemniaków, marchwi, [...]
[...] ani nic z zadnymi płatkami,miałam przewlekłe zaparcia,leczenie nic nie pomagało,teraz sie uwolniłam całkowicie od tego problemu) -mięsomoge jeść wołowine ,wieprzowine,drób -ryby- (dukan nauczyl:P )codziennie jem:makrela(wczesniej tylko wedzona teraz griluje,łosoś(także dziki)poprostu uwielbiam, oraz śledzie ale najczęściej marynowane(zazwyczaj [...]
[...] w niskich temperaturach jak w wolnowarze, lub gotowaniu). Dym to jest taki bonus dodatkowy. Im dłuższa obróbka i im wyższa temperatura tym gorzej. Wędzi się zwykle tłuste ryby i tutaj kolejny minus - oksydacji ulegają tłuszcze NNKT m.in. cenione właśnie w rybach EPA i DHA. Generalnie ja proponuję się przerzucić na śledzie, mogą być nawet [...]
[...] ten brzuszny. Ja przyjąłem tą zasadę, że węgle w dużej ilości tylko na 1 i 2 posiłek i ewentualnie ten po treningu. Na kolację żadnych świeżych owoców i warzyw (mogą być ogórki kiszone i oliwki marynowane) czy mącznych dań za to ser, ryby, jajka i mięso... nawet smażone na małej ilości tłuszczu. Spróbuj i zobaczysz jaka będzie różnica...