- czy wg nutrifarmu glukoza faktycznie jest transporterem kreatyny i jesli jest - to czy podana z tauryną jest lepszym transporterem niz sama. wydaje mi sie ze jest nim pośrednio i mozna tak ją nazwać, na to liczą wlasnie spece od marketingu. tak działa reklama, trzeba sie z tym pogodzic. - czy faktycznie suplementacja w/w preparatem powoduje [...]
[...] - kiedy albo produkcja insuliny zaczęłaby spadać, albo odporność komórek rosnąć, poziom cukru w jej krwi podniósłby się i stałaby się diabetyczką. Jej insulina była podwyższona już wiele lat, a nawet dziesięcioleci wcześniej. Było tak prawdopodobnie przez 30 lat i nigdy nie zostało sprawdzone. Taka odporność na insulinę jest kojarzona z [...]
[...] insuliny zaczęłaby spadać, albo oporność komórek rosnąć, poziom cukru w jej krwi musiałby wzrosnąć i trafiła by do kategorii klasycznych diabetyków. Jej insulina była podwyższona przez wiele lat, nawet kilkudziesięciu. To trwało prawdopodobnie przez 30 lat i nigdy nie zostało sprawdzone. Taka oporność na insulinę jest kojarzona z [...]
Znalazłem też fajny artykuł o suplementacji ciężarowców więc zamieszczę go tutaj :D PROPOZYCJA SUPLEMENTACJI U ZAWODNIKÓW W PODNOSZENIU CIĘŻARÓW Suplementacja białkowa Jak wiadomo wysiłek fizyczny, szczególnie na poziomie wyczynowym zwiększa zapotrzebowanie organizmu na energię oraz szereg [...]
[...] - kiedy albo produkcja insuliny zaczęłaby spadać, albo odporność komórek rosnąć, poziom cukru w jej krwi podniósłby się i stałaby się diabetyczką. Jej insulina była podwyższona już wiele lat, a nawet dziesięcioleci wcześniej. Było tak prawdopodobnie przez 30 lat i nigdy nie zostało sprawdzone. Taka odporność na insulinę jest kojarzona z [...]
[...] - kiedy albo produkcja insuliny zaczęłaby spadać, albo odporność komórek rosnąć, poziom cukru w jej krwi podniósłby się i stałaby się diabetyczką. Jej insulina była podwyższona już wiele lat, a nawet dziesięcioleci wcześniej. Było tak prawdopodobnie przez 30 lat i nigdy nie zostało sprawdzone. Taka odporność na insulinę jest kojarzona z [...]
Badanie biochemiczne krwi artykuł lek. med. Marka Horyńskiego Dzięki badaniom osocza dowiadujemy się, jaki jest poziom enzymów, hormonów, białek, elektrolitów i pierwiastków śladowych w naszym organizmie. Wyniki dadzą nam obraz funkcji prawie wszystkich narządów ciała. Badanie krwi jest jednym z najbardziej znanych i najczęściej wykonywanych [...]
[...] sie do powstania u ciebie rowzniez tego fenomenu, stad cukier w twojej porannej krwi tylko Iza, wtedy, gdy robiłam to badanie, gdy glukoza we krwi mi wyszła nieco podwyższona, poziom insuliny miałam dość wysoki, byłam na czczo, byłam po treningu GPP, w trakcie którego wypiłam max 0,5 szklanki wody mineralnej niegazowanej, a Sifor [...]
Czym jest insulinooporność? /SFD/2016/12/29/73502d0067814970ac1fb9bed7cffe7a.jpg Insulinooporność to stan objawiający się zaburzeniami równowagi glukozowej. Wynika to z obniżonej wrażliwości tkanek – mięśni, tkanki tłuszczowej, wątroby- na działanie insuliny. Insulinooporność może przyjmować różne formy i może prowadzić do cukrzycy typu drugiego, [...]
tk sobie szukalam po necie i znalazlam... jakby za bardzo sie powtorzylo to uprzejmie prosze o skasowanie )))) W skład optymalnej diety ukierunkowanej na sporty wytrzymałościowe powinno wchodzić ponad 40 różnych składników. Składniki te nie są produkowane w organizmie i muszą być dostarczone z zewnątrz. Większość tych składników może być [...]
Teraz napisze coś o BTW. Można też coś dowiedzieć się o tym z tematu http://www.sfd.pl/temat243461/ by RaskuS tylko nalezy znaleźć o tym info pierw w SPISIE TREŚCI. Do prawidłowego funkcjonowania organizmu konieczne jest dostarczanie jemuwęglowodanów, białka, tłuszcze, witaminy, sole mineralne i wodę. Węglowodany są głownym składnikiem [...]
[...] do 83 min. przy temp. 21oC, do 51 min. gdy temp. wzrosła do 30oC natomiast w temperaturze jeszcze wyższej spadek wydolności był jeszcze większy. Z badań tych wynika, iż podwyższona temperatura ma niewątpliwie negatywny wpływ na możliwości wysiłkowe osób uprawiających dyscypliny wytrzymałościowe, a co jest z tym związane, ma duży wpływ na [...]
[...] kolejną serię ćwiczeń, kiedy częstotliwość uderzeń serca na minutę wynosi 100-110. Metodę tę mogą również stosować kulturyści, jednakże dopuszczalna granica powinna być podwyższona. Jeśli celem twoim jest rozbudowanie masy mięśniowej do uwarunkowanego genetycznie maksimum, powinieneś robić krótkie przerwy między seriami, tak aby w organizmie [...]
[...] jeżeli zależy nam na utracie tkanki tłuszczowej, właśnie ze względu na niski poziom insuliny: ⦁ Dieta niska w węglowodany -> niski poziom insuliny -> zmniejszona lipogeneza/podwyższona lipoliza -> mniejszy poziom tkanki tłuszczowej Naszczęście te twierdzenia są zbudowane na wielu mitach, spójrzmy więc na niektóre z nich. MIT: DIETA BOGATA W [...]
Odżywianie w sportach wytrzymałościowych! Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu treningowego. Pozostałe elementy to trening i regeneracja. Wszystkie te elementy są jednakowo ważne dla końcowego efektu jakim jest wynik sportowy. Większość sportowców przecenia znaczenie treningu, poświęcając niewiele czasu na regenerację i zaniedbując [...]
I znowu cos sie poszukalo na necie.Nie wiedzialem zabardzo kaj to dac,myslalem o sporty ogolnorozwojowe,no namjwyzej to ktos przeniesie.Chociaz jest tu pare rzeczy,ktore dotycza kulturystyki.Hmm...sami ocencie. Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu treningowego. Pozostałe elementy to trening i regeneracja. Wszystkie te elementy są [...]
Odżywianie w konkurencjach wytrzymałościowych. treść: Fachowe wprowadzenie do świadomego odżywiania dla wytrzymałościowców - wymagania, składniki, zasady - po prostu solidna dawka podstawowej wiedzy. autor: Ryszard Szul ----------------------------------------------------------------------- Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu [...]
ARTYKUŁ UKAZAŁ SIĘ W MAGAZYNIE FITNESS AUTHORITY - NR CZERWIEC/LIPIEC 2006 Katarzyna Matella CZĘŚĆ MĘSKA TYTUŁ: OSIĄGNĄĆ MAKSYMALNY POZIOM GLIKOGENU - VITARGO® - PRZEŁOM WĘGLOWODANOWY Regularnie dostarczasz swemu organizmowi wszystkich składników pokarmowych, w odpowiednich proporcjach, wprowadzając go w anaboliczny stan. Dobre [...]
Pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii [...]
[...] jakości, które zawierają znaczne ilości tych kwasów. Pamiętać jednak należy, że oleje bogate w NNKT powinny być dodawane do potraw przygotowywanych bez ogrzewania, ponieważ podwyższona temperatura jest ich wrogiem. Tłuszcze nadają pokarmom specyficzne walory smakowe i są technologicznie niezbędnym składnikiem przyrządzania wielu potraw w [...]