[...] wywody a wszystko zaczęło sie od bloku z apetytem i jedzeniem spowodowanym lekiem no i tak wszystko poszło. Ale i tak nie zmienia to faktu ze ryz uwielbiam xD a no i platki ryżowe musze sobie sprawdzić wlasnie i kleik tez bo kiedys robilem te budynie z mąki ziemniaczanej to bylo spoko i jeszcze z kaszy manny to tez mi smakowało wiec [...]
Sobota-11.03.2017- Redukcja Tydzień 6 Dobra,najpierw aktualizacja pomiarów-waga 82,7kg więc +0,7kg a w pasie nadal 75cm chociaż w ciągu tygodnia podchodziło pod 74,5cm. Tutaj akurat na wynik mógł mieć wpływ ostatni posiłek w piątek gdzie były WW. Ale mniejsza z tym bo forma jest lepsza niż 2 tyg temu :-) Jedynie co mnie denerwuję,że już przy [...]
Podstawy układania diety Witam. Ze względu na to, że powstaje wiele diet błędnych w których ilość kcal, btw i co najczęściej się zdarza tłuszcze i warzywa są w okolicach treningowych napiszę gdzie co powinno się znajdować aby było ok. Na pierwszy miejscu zawsze ale to zawsze stawiamy na Dietę, a raczej powinno się tak robić. Obliczamy [...]
Opiszę tu bydle wyjątkowo trudne do wytępienia, a coraz powszechniej występujące wśród społeczeństw (szczególnie tych wysokouprzemysłowionych ). Szczególnie ważnym wydaje się rozpowszechnianie wiedzy o tym dość poważnym zagrożeniu, gdyż właśnie to niewiedza bywa najczęstszą przyczyną przerostu drożdży, jak powszechniej nazywana jest grupa grzybów [...]
Witam Wszystkich. Tekst jest długi i z pewnością znajdziesz tutaj odpowiedzi na swoje pytania. Przesiedziałem wiele godzin nad tym, by artykuł był napisany przejrzyście i prostym językiem, byś go w pełni mógł zrozumieć i pojąć, więc wykorzystaj tę chwilę i przeczytaj go. Dziękuję, miłego czytania. W artykule tym podam sposoby pozbycia się [...]
Płatki kukurydziane weglowodany na 84,2/100g błonnik 11,0/100g,,,,,Płatki owsiane weglowodany 69,3/100g błonnik 6,9/100g :))na pewno lepiej jeść owsiane no i przy okazji jak ktoś wspomniał mają niższy index glikemiczny --polecam jeść tylko z rana. przed snem odpada:) 3eba być twardym, a nie mientkim
chrisshyn 2litry mleka ed? hardkor tes - napisales ze jesz jablka/gruszki/sliwki jesli o mnie chodzi to wlasnie po nich mam najgorzej do tego jeszcze dochodza winogrona banan/pomarancz/grejfrut - bezpiecznie + pewnie jeszcze kilka innych tak zauwazylem co ma skorke - jest problem nie ma skorki - wchodzi lepiej albo one albo poprostu niebezpieczny [...]
[...] nabiału (odpadają jogurty, kefiry, mleko, twaróg, ser) 4. Nie jedz zbóż i produktów z ich przemiału. Dotyczy to kasz, ryżu, wszelkiego pieczywa i w ogóle mąki. Wyjątek to platki owsiane i quinoa. 5. Mięso: wołowina, baranina, konina, dziczyzna i drób w nieograniczonej ilości (ale unikaj piersi z kurczaka). Chuda wieprzowina sporadycznie. [...]
W przypadku fruktanów wymiana na płatki orkiszowe, żytnie będzie gorszym wyjściem. Płatki owsiane realnie zawierają tak niewielkie ilości zanieczyszczeń, że jest to równoznaczne z zanieczyszczeniami krzyżowymi w przypadku wielu innych produktów spożywczych, gdzie często możemy przeczytać informacje: "może zawierać...". Tyle, że te informacje są [...]
Hej, jak oceniacie wartość takiego produktu jak chleb bez drożdży? (atrakcyjny o tyle, że ma mało kalorii i można się nim nażreć na redukcji:) ) Tak, wiem, że są lepsze źródła ww niż chleb, ale mało kto nie je w ogóle chleba:) Konkretnie na 100 g: 81 kcal, T1,7 (nasycone 0,4), WW 8,1 (cukry 4), B 5,3 , błonnik 6. skład: woda, mąka żytnia, zakwas [...]
epale W prawidłowej diecie organizm powinien otrzymywać 30 - 40 g błonnika dziennie. I tak, na przykład w 100 gramach kaszy jęczmiennej jest około 6. gram, a w brązowym ryżu ponad 8 gram błonnika ( biały ryż i makaron zawiera dużo mniej, bo około 2. gram). Wśród owoców, dużo błonnika zawierają marakuja (w 100 gramach około 16 g) i daktyle. Bogate [...]
Niejako w odpowiedzi na niedawny post Kaina w którym zaapelował on do wszystkich pytających o czytanie archiwum gdyż na większość pytań została już udzielona odpowiedź, postanowiłem zgromadzić najczęściej moim zdaniem pojawiające się pytania aby każdy miał je teraz w jednym miejscu i osoby wchodzące po raz pierwszy patrzyły najpierw tutaj a [...]
1* To jest mój pierwszy art. w którym nie zadaje pytan, tylko odpowiadam A odpowiadam na wiele pytań których jeszcze nie zadacie, to dla nowicjuszy w kulturystyce, a także już tych zaawansowanych też się przyda. Mój art. będzie pisany prosto z głowy, daltego że sam jestem nowicjuszem nie bedzie to taki świetny poemat Ale wiem że wielu [...]
Indeks glikemiczny - o czym tak naprawdę świadczy? I. Wstęp Najkrócej mówiąc, indeks glikemiczny porządkuje węglowodany według zawartości cukru/skrobi wpływające na efekt glikemii, czyli poziomu cukru we krwi po posiłku. Glikemia odnosi się do poziomu cukru, a dokładniej glukozy we krwi. Poziom ten wynosi przeciętnie 1g glukozy na 1 litr krwi. [...]
MILUTKI TO ZASTOSUJ NA POCZATEK TRENING "ACT" GWARANTUJE: -zwiększenie siły,wymodelowanie kształtu sylwetki wg.indywidualnych potrzeb,zwiększenie wydolności układu sercowo-naczyniowego, -możliwość zastosowania takiego programu ćwiczeń z obciążeniem,który będzie proporcjonalny do potrzeb i możliwości. Przed przystąpieniem do treningu [...]
Przypomina żeby dalej się nie wpisywać. Teraz trochę czasu mi zajmie wklejanie zdjęć ====Spis suplementów======= Iron BodyŻelazna kondycja - usprawnia transport tlenu w trakcie wysiłku, - zawiera żelazo w postaci wysokoprzyswajalnego chylatu aminokwasowego, - wzmocniony glicyną, kwasem foliowym oraz witaminami B12 i C. Jednym z ważniejszych [...]
Witam ponownie. Wiele było na forum postów poświęconych błonnikowi, ale nie znalazłem informacji kompleksowej, w której podanoby również szczegółowe tabele produktów zawierających błonnik. Dlatego sądzę, że tych kilka informacji o błonniku zebranych w jednym miejscu nikomu nie zaszkodzi Poniżej znajdują się niezbędne przy układaniu diety [...]
CZYM JEST BŁONNIK I JEGO ROLA W ŻYWIENIU Błonnikiem (włóknikiem) pokarmowym (angielski fiber lub dietary fiber) nazywamy zespół substancji ścian komórkowych roślin nie trawionych i nie wchłanianych w przewodzie pokarmowym człowieka. Jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym (celuloza, hemicelulozy, pektyny, gumy, śluzy) i [...]