INFO na redukcję wyliczone: 3224 kcal białka= 121 g węglowodany444 g tłuszczu: 108 g Dieta: Śniadanie: 100 g owsianki 50 g sfd protein econo II śniadanie: 300 g mięsa wołowego 100 g kaszy jaglanej Obiad: ( tutaj zależy co mama zrobi) ( zazwyczaj ziemniaki, mięso, czy zupa) Kolacja: - 5 jajek - 50g sfd protein econo Albo Śniadanie : - 3 [...]
Najczęściej kupuje pierś z indyka pokrojoną na steki i wrzucam na grilla elektrycznego. Staram się unikać przetworzonego mięsa. Przez pomyłkę wrzuciłem tę szynkę do diety.
Albo zainwestować w elektrycznego grilla. Kupiłem sobie takiego na allegro, wkłada się w to pierś z kuraka posypaną przyprawami Piecze Tłuszcz (wiele go tam nie ma w piersi z kury) wycieka rynienkami Mi się podoba, no i jaka wygoda A gotowanego mięsa nie trawię.
[...] sypię przyprawy. Np gruboziarnista do steku czy ziołowa do grilla z Prymatu są dobre. Co do diety: Rano jajka zamiast twarogu. Przed treningiem ryż brązowy nie biały lub kasza gryczana/jaglana/jęczmienna lub makaron pełnoziarnisty. Do reszty posiłków daj warzywa. Po treningu kawałek chudego mięsa i biały ryż/ziemniaki bez warzyw, bez tłuszczu.
Generalnie nie jestem zwolennikiem smażenia na patelni mięsa, już lepiej wrzucić mięso na grilla z dwóch stron, obróbka termiczna przechodzi szybciej. Masz jeszcze parowanie, gotowanie, ew. duszenie, pieczenie, spróbuj innych form obróbki cieplnej Fiery :)
Zobacz jak Ci się uda ułożyć jadłospis, żeby nie jeść na obiad samego ryżu z odrobiną mięsa ;-) Kiedy ja właśnie uwielbiam suchy ryż bez sosów żadnych i kurczaczka w takiej przyprawie z prymasa do grilla z warzywkami (zazwyczaj kalafior, marchewka) :p Zmieniony przez - Soberko w dniu 2018-07-19 19:38:16
Piekarnik tez jest ok, ale czas i energia jaka jest konieczna do upieczenia miesa w piekarniku jest zdecydowanie wieksza niz w przypadku grilla elektrycznego. Oczywiscie mozesz jesc czesciej niz raz w tyg jezeli chcesz. Jest to jedna z lepszej obrobki cieplnej razem z gotowaniem, gotowaniem na parze czy duszeniem.
Wiadomo ze tluszcze, sa tam gdzie jakas bulka - to posmaruje troche maslem. I do miesa jak dam na jakiegos grilla, albo przysmaze lekko to dodam troche oliwy z oliwem. Takto raczej nie preferuje wiecej tluszczy tego typu. Raczej Omege3 bede przyjmowal po obiedzie. Nikt sie nie doszukal zadnych bledow, bo w dietach troche mi brakuje wyobrazni ;)
[...] godziną 14 zjadłem może 4-5 razy i w ogóle nie odczuwam konieczności jedzenia tego posiłku. za to nie mogę się doczekać godzin wieczornych żeby wciągnąć konkretny kawał mięsa lub ryby. kiedyś jadłem 4-5 posiłków - przygotowywanie tego zajmowało dużo czasu i wybijało z rytmu dnia. teraz wrzucam żarcie do parowara, na grilla czy na jakiś inny [...]
[...] ćwiczenia na brzuch jedynie go uwypuklą czyli otrzymasz coś przeciwnego do tego co myślisz ;-) btw. Już teraz możesz na grilla wrzucać pierś z kurczaczka zamiast tłustego mięsa. Albo jechać z tym tłustym mięsem ale jeść je z trawą a nie piwem i bochenkiem chleba i litrem keczupu. :-)) Zmieniony przez - wieczna redukcja w dniu 2014-07-13 [...]
[...] (jak masz jeszcze trochę kasy to kup sobie taki minipiekarnik albo grilla małego elektrycznego bo oczywiście będą się drzeć na ciebie jak będziesz specjalnie na kawałek mięsa cały piekarnik rozgrzewał - znam to z doświadczenia, taki piekarnik ostatnio w Bezdomce kosztował 65zł:P) robi się ciepło, czas zacząć się ruszać - przed treningiem [...]
[...] dla odmiany. Mielona wołowina to po prostu burger w pracy - zamawiamy od rzeźnika mieloną wołowinę bardzo dobrej jakości, bez dodatków, 20% tłuszczu. Przy preparowaniu mięsa oddzielam dla siebie porcje, do których nie dodaję soli i innych polepszaczy smaku, które niestety dajemy klientom. Wrzucam na grilla i jem z papryczkami jalapenos. [...]
To jak zostanę przy poziomie 150 g WW powinno być gites? Na teflonie trochę podlewam oliwy z oliwek do mięsa - gotowanego nie przełknę... Mogę robić tak, że trochę podsmażę na oliwie z oliwek, a potem do mikrofali? Zawsze jem pierś indyka/kurczaka. Teraz jest pora grillowa, więc co mogę wrzucić na grilla tak żeby węgli nie było? Co do Omega to [...]
Kicio, może w tym problem że podalem dzisiejszy jadlospis,który średnio się przentuje. Oczywiście jem dużo piersi, nawet bardzo dużo bo lubię, zawsze z pary lub grilla elektrycznego. Polędwice też wybieram droga z o dużej zawartości miesa.Co do warzyw to taka pora roku, że lepiej kupić mrożonki,czy kiszone ogórki, albo kapustę,bo nawet jezeli [...]
[...] czerwone mięso- na rzecz ziaren, większej ilości warzyw i już dużej ilości owoców, oleju roślinnego jak oliwa z oliwek, nabiału w postaci kefirów, serów, ryb i białego mięsa. Nie jestem masochistą aby pozbawiać się całkowicie możliwości zjedzenia pysznej bułki z masłem i z szynką czy obiadu z kotletem i ziemniakami. Ale tylko czasami. Piwo [...]
[...] jakie mięso lubisz od krwistego do dobrze wypieczonego, chociaż ja uważam, że polędwica powinna być różowa w środku (ok 4-6 minut z każdej strony). Co do pozostałych części mięsa to 6-10 minut z każdej strony i dociskając mięso do grilla sprawdzasz czy juz jest ok Mięso posól dopiero na talerzu i nie używaj marynat, przypraw w których jest sól [...]
[...] minuty z każdej strony( w zależności jak dobrze mamy rozgrzanego grilla i jakiej grubości są burgery). W między czasie grillujemy cebule oraz boczek. Pod koniec grillowania mięsa solimy je, układamy na nim kawałki sera i czekamy aż się rozpuści. Bułki grilluje tylko od wewnętrznej strony przez 30 sekund. Składamy burgera zaczynając od porcji [...]
ładnie się bawisz :-) ja na grilla mam ostatnio faworyta jednego - kiełbaski z mięsa mielonego przyprawiane pod siebie :-) ale to sam robisz te kielbaski czy gdzies juz gotowe kupujesz ? aj tam zaraz sie bawisz mowia ze dieta ma byc urozmaicona no to kurde jest hahah co dzien co innego to mozna chyba nazwac urozmaiceniem :-)
Tym Matrixem wszyscy sie zachwycaja Ja, niestety, nie mam grilla, ale on tez dobry, mam patelnie grillowa wiec male kawalki tak "smażę", a wieksze sztuki miesa piekę w piekarniku w niskiej temperaturze. Jak bedziesz chciala sie kiedys pobawic to spróbuj, efekt jest zachecajacy . Pierw marynujesz sobie mieso min 1 dzien (ja nawet 3 dni [...]