[...] miseczek, zalać sosem i od razu podawać. 34. GALARETKA Z AWOKADO 2 awokado, 100 ml wywaru mięsnego, 1 łyżeczka żelatyny, 80 ml śmietanki kremowej, sok z 1 cytryny, 4 duże krewetki, sól, pieprz. Przybranie: zielona pietruszka, koperek. Awokado umyć, obrać, usunąć pestkę, miąższ zmiksować z sokiem cytrynowym i śmietanką. Doprawić solą i [...]
[...] • Szaszłyk z chudego mięsa (np. kawałki kurczaka/indyka/cielęciny) z pieczarkami, cukinią i innymi warzywami + kasza • Szaszłyk z ryby i owoców morza (np. kawałki ryby, krewetki) z pieczarkami, cukinią i innymi warzywami + kasza • Pulpety rybne, np. z dorsza (gotowane) + warzywa gotowane i surowe + kasza • Grillowany schab lub kotlet z [...]
[...] • Szaszłyk z chudego mięsa (np. kawałki kurczaka/indyka/cielęciny) z pieczarkami, cukinią i innymi warzywami + kasza • Szaszłyk z ryby i owoców morza (np. kawałki ryby, krewetki) z pieczarkami, cukinią i innymi warzywami + kasza • Pulpety rybne, np. z dorsza (gotowane) + warzywa gotowane i surowe + kasza • Grillowany schab lub kotlet z [...]
[...] w folli+warzywa+ryz / ziemniaki+marchewka+kalafior+fasolka do tego 2 jajka sadzone smazone na odrobinie oliwy + szklanka kefiru badz maslanki / ryz +warzywa na patelnie+krewetki badz czasem piers z kurczaka/indyka smazone na teflonie z odrobinka oliwy z oliwek Przekaska/Kolacja jak II Sniadanie (na kolacje staram sie jesc jakies bialko [...]
13-14/09 Wczorajszy dzień spędzony na pracy, po południu wypad do Banku w Gdyni, wieczór jako tako – relaks. Dziś przed południem, po południu Ikea – musieliśmy kupić w końcu patelnię do naleśników bo nasza zaginęła w akcji przy kręceniu GzT, do tego jeszcze parę klamotów, przede wszystkim talerze do kompletu, bo mamy z 6 różnych rodzajów. %-) [...]
[...] miseczek, zalać sosem i od razu podawać. 34. GALARETKA Z AWOKADO 2 awokado, 100 ml wywaru mięsnego, 1 łyżeczka żelatyny, 80 ml śmietanki kremowej, sok z 1 cytryny, 4 duże krewetki, sól, pieprz. Przybranie: zielona pietruszka, koperek. Awokado umyć, obrać, usunąć pestkę, miąższ zmiksować z sokiem cytrynowym i śmietanką. Doprawić solą i [...]
[...] małż i krewetek nie wylewamy. Po odsączeniu składniki tniemy na drobne części. Cebulę siekamy. Wlewamy 250 ml oleju na patelnię, podgrzewamy, wrzucamy cebulę i rozdrobnione krewetki, małże, kalmary, mątwę, ośmiornice, lekko obsmażamy. Do garnka wlewamy pozostały olej, wsypujemy ryż i podgrzewamy aż będzie przezroczysty, dodajemy sos z krewetek i [...]
[...] małż i krewetek nie wylewamy. Po odsączeniu składniki tniemy na drobne części. Cebulę siekamy. Wlewamy 250 ml oleju na patelnię, podgrzewamy, wrzucamy cebulę i rozdrobnione krewetki, małże, kalmary, mątwę, ośmiornice, lekko obsmażamy. Do garnka wlewamy pozostały olej, wsypujemy ryż i podgrzewamy aż będzie przezroczysty, dodajemy sos z krewetek i [...]
ja jakiś czas temu robiłam krewetki z ryżem i warzywami. Przepis: Na zimną patelnie masło klarowane, dużo czosnku przeciśnięty i trochę chili świeżego (jak nie ma chili to lepiej bez chili niż użyć w proszku). Można dać pokrojone warzywa np paprykę i cukinię (wtedy więcej czosnku). Smażymy aż krewetki będą dobre i zanim spali się czosnek. [...]
Te krewetki wyglądają mega, jak je przyrządzasz? Dobry początek ;-) Wrzucam na patelnię razem z warzywami, tym razem papryka i podsmażam. Dzięki Mikers :)