Wyszukiwarka


w treści w temacie po pseudonimie Tylko najlepsze tematy

Znalezione artykuły pod frazą: kazeina pod wpÅ‚ywem temperatury

Strona 1 z 53

  • Niestrawna KAZEINA

    stront 90. niektórzy lubią dodawaćmleko do kawy, herbaty. lepiej tego nie robić, poniewa pod wp ywem temperatury kazeina znajdująca się w mleku, ścina się. kazeina to surowiec do produkcji kleju organicznego. w naszym organizmie niestrawiona

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 1298 | Data: 2005-07-14 11:27:44 | Liczba SOGów: 0
  • Obrona przed napastnikiem pod wpływem alko/narko.

    witam,mam dość głupie pytanie co zrobić gdy zaatakuje/sprowokuje nas ktoś ewidentnie pod wp ywem alkoholu,narkotyków ostatnio gdy wracałem przez miasto podbił do mnie jakiś koleś z tekstem która godzina

    Odpowiedzi: 18 | Ilość wyświetleń: 1597 | Data: 2010-02-20 20:22:53 | Liczba SOGów: 1
  • Likopen-samo zdrowie,po co przepłacać?

    pokarmowym jest o wiele bardziej efektywne w przypadku spożywania pomidorów w postaci przetworzonej . likopen, podobnie jak beta karoten, należy do karotenoidów o właściwościach antyoksydacyjnych. przeciwutleniacze antyoksydanty to obecne w

    Odpowiedzi: 17 | Ilość wyświetleń: 30558 | Data: 2005-12-02 02:37:45 | Liczba SOGów: 12
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    to skasujcie 1 tłuszcze rola i znaczenie dla zdrowia człowieka. racjonalne odżywianie się jest jednym z podstawowych warunków prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka, a zatem jego dobrego stanu zdrowia. sposób żywienia

    Odpowiedzi: 23 | Ilość wyświetleń: 66634 | Data: 2005-01-28 15:39:52 | Liczba SOGów: 15
  • Smalec,Olej,Masło czy Margaryna? na czym smażyć najlepiej.

    sporo izomerów trans powstałych na wskutek obróbki chemicznej i termicznej produktu nie dla walczących z nadwagą i z podwyższonym poziomem cholesterolu, nadciśnieniem tętniczym i uczulonych na białko mleka. margaryna obniżająca poziom

    Odpowiedzi: 23 | Ilość wyświetleń: 37058 | Data: 2007-03-20 16:35:05 | Liczba SOGów: 10
  • Zdrowie bez tluszczu nie mozliwe!!!

    się rodziny o nazwach omega 3 i omega 6. rodziny kwasów omega 3 i omega 6 posiadają one co najmniej dwa wiązania podwójne miedzy atomami węgla. różnica miedzy nimi, wyrażona jest tzw. liczbą omega ω , dotyczy miejsca w jakim w łańcuchu

    Odpowiedzi: 188 | Ilość wyświetleń: 42007 | Data: 2004-09-26 16:45:38 | Liczba SOGów: 58
  • Woda [art]

    wody mineralne w ilościach kilku litrów. jednak, niestety nie każdy się do tego stosuje. może warto zacząć woda jest podstawowym składnikiem nieorganicznym każdego organizmu. znajduje się w dużej ilości w limfie oraz osoczu krwi [90% .

    Odpowiedzi: 43 | Ilość wyświetleń: 15994 | Data: 2008-03-24 01:50:36 | Liczba SOGów: 55
  • Alkohol - jak zmniejszyć skutki przedawkowania

    nie przyjemny zapach ujawnia się nie z układu pokarmowego lecz oddechowego. cząsteczki alkoholu które dojdą do płuc pod wp ywem temperatury zaczynają parować dlatego w alkomaty się dmucha . po drodze do pracy warto zakupić sobie gumę do żucia

    Odpowiedzi: 144 | Ilość wyświetleń: 67214 | Data: 2007-10-07 19:12:18 | Liczba SOGów: 151
  • Mleczny "nałóg"

    zmienny. podstawowa różnica między mlekiem krowim i kobiecym to wysoka zawartość białka kazeiny w mleku krowim.. kazeina to substancja niezbędna cielakowi, by rosły mu kopyta i rogi, ale nawet cielak pije mleko tylko do 6 miesięcy. człowiek nie

    Odpowiedzi: 32 | Ilość wyświetleń: 3911 | Data: 2006-09-01 14:15:43 | Liczba SOGów: 11
  • Weganizm-dieta

    sprawę,że mleko krowie jest źródłem powstawania śluzu w organizmie. mleko krowie zawiera duże ilości kazeiny. kazeina to substancja niezbędna cielakowi, by mu rosły kopyta i rogi, ale nawet cielak pije mleko tylko do 6 miesięcy. człowiek nie ma

    Odpowiedzi: 7 | Ilość wyświetleń: 2886 | Data: 2006-03-14 20:49:11 | Liczba SOGów: 1
  • masło czy margaryna...

    tłuszczów nasyconych dla kogo odchudzających się, ale lubiących smak masła nie dla walczących z nadwagą i z podwyższonym poziomem cholesterolu, nadciśnieniem tętniczym i uczulonych na białko mleka. margaryna obniżająca poziom

    Odpowiedzi: 17 | Ilość wyświetleń: 9080 | Data: 2006-03-18 01:15:25 | Liczba SOGów: 10
  • Minimalizowanie zagrożeń spowodowanych treningami

    jedzenie warzyw oraz owoców świeżych i jak najmniej przetworzonych z tego względu, że witamina c łatwo ulega degradacji pod wp ywem temperatury światła, tlenu. witamina a witaminę a również znajdziemy w olejach roślinnych z tego względu że jest

    Odpowiedzi: 12 | Ilość wyświetleń: 9528 | Data: 2008-08-03 16:29:18 | Liczba SOGów: 4
  • Przyprawy [art]

    ususzone zioła w ten sposób zachowują zwykle przydatność do 15 miesięcy, mocno rozdrobnione do 12 miesięcy.* * na podstawie zbigniewa t. nowaka super linia *anyż* http://ziolaiprzyprawy.w.interia.pl/anyz nazwa łacińska

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 5169 | Data: 2009-04-13 14:31:15 | Liczba SOGów: 4
  • [ART] Impreza Alkoholowa -jak zminimalizować skutki by vivek3

    niezmienionej z moczem i powietrzem wydychanym. alkohol również ma działa diurekcyjne, wypłukuje wodę z organizmu. podczas pobytu w ubikacji nie wydalamy tylko alkoholu a większość tak myśli , razem z nim wydalamy z siebie niezbędne organizmowi

    Odpowiedzi: 13 | Ilość wyświetleń: 6479 | Data: 2008-01-19 00:28:32 | Liczba SOGów: 3
  • Gorączka 37,2C do 37,8 non stop

    waszych rankingów użytkowników ale jeśli możecie to chociaż odpowiedzcie na to bezinteresownie. od ok tygodnia mam stan podgorączkowy nie mija szybko który powtarza sie co roku mniej więcej w tym samym czasie czyli początek maja. możliwe że

    Odpowiedzi: 15 | Ilość wyświetleń: 3868 | Data: 2005-05-20 19:38:24 | Liczba SOGów: 1
  • Białko rozpuszczane w gorącej wodzie.

    masy . inaczej mówiąc wszystko co było tam wprowadzone, tam zostaje, może być tylko w postaci innych związków, lub pod wp ywem temperatury przejść w inny stan skupienia. drugim argumentem przemawaiającym za możliwością zalewania ciepłą wodą jest

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 3261 | Data: 2009-10-31 16:40:16 | Liczba SOGów: 2
  • kolagen rybi do stosowania zewnętrznego Collagen Sport

    ciekawy że jest to białko do stosowania zewnętrznego, a więc nieobciąża żołądka, co jest dla mnie dość ważną kwestią. podobno działa na zasadzie rozpadania się cząsteczki białka pod wp ywem temperatury ciała na mikroskładowe, które stymulują nasz

    Odpowiedzi: 8 | Ilość wyświetleń: 1505 | Data: 2008-03-12 11:39:30 | Liczba SOGów: 0
  • Omlet + izolat lub hydrolizat białka serwatki

    mam takie pytanko czy jak dodaję izolat albo hydrolizat białka do omleta to czy białko z tego izolatu podczas pieczenia nie ulega rozkładowi pod wp ywem temperatury czy jest w ogóle sens dodawać to do omleta czy lepiej po

    Odpowiedzi: 8 | Ilość wyświetleń: 2069 | Data: 2009-05-23 17:46:44 | Liczba SOGów: 0
  • Pasta z groszku by grrubas [dodatek]

    i zeszklić na oliwie, groszek ścisnąć widelcem na miazgę i dodać na patelnie do cebuli, przyprawić curry nie żałować . pod wp ywem temperatury i oliwy groszek łapie fajną konsystencję więc bardzo łatwo łączy się z cebulą i tworzy smarowną pastę.

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 1979 | Data: 2009-10-22 23:12:39 | Liczba SOGów: 3
  • czerwona skóra na twarzy:(

    pół na pół skóra jest chropowata i raczej nie jest zbytnio sucha tylko trochę : skóra czerwieni się przy wysiłku jak i pod wp ywem temperatury ciepła ,mam ten problem od paru lat już no postanowiłem coś z tym zrobić dlatego bardzo proszę o

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 1734 | Data: 2009-07-16 15:05:35 | Liczba SOGów: 0

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}