Źródła węglowodanów. Np. te bez dużej ilości błonnika: ryż basmati, jaśminowy, kasz jaglana. http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html
[...] sledzie piersi z kurczaka piersi z indyka jogurty kefiry maślanki TO najlepsze źródła białka....warzywa mają 0, coś tam białka ale i tak ono nie jest liczone ..... kotlety sojowe zawierają 50gr białka na 100gr produktu ale jest to bardzo ciężkostrawne białko i słabo przyswajane przez organizm..... można jeszcze liczyć białko z kasz kuskus itp
Spróbujcie gryczano jaglanego, również z kasz w proporcjach 1:1. Z tą różnicą, że u mnie kasza moczy się przez 48 h. Piekę zazwyczaj w foremkach aluminiowych i nigdy nie ma problemu z przywieraniem (z tym, że chlebek musi być już zimny) - jest petarda :-) . Nie mam porównania do 100% grycznego, więc może na dniach wykonam.
[...] po aero troche wegli z carbo/wafli ryzowych/banana i WPC/WPI, ja daje jeszcze 0,5 dawki BCAA, przed aeri 1,5 dawki. Musisz dac 3g bialka na kg, obciac DOBRE wegle (owsianka, kasz gryczana, ryz para/brazowy, chleb rzadko, ciemny nawet jak najrzadziej) i dobre tluszcze (z jajek, oliwa, olej lniany). Wtedy sam prop zrobi robote w dawce 100mg e2d, [...]
Masz do wyboru wiele różnych źródeł węglowodanów. Nie tylko ryż i płatki owsiane. Ok 8 różnych innych kasz, inne ryże, ziemniaki, bataty, makarony, inne płatki zbożowe, owoce. Znajomość podstawowych źródeł makroskładników to podstawa bilansowania diety. Nie dostaniesz - allegro.
[...] dobrym wyborem będzie produkt z olejem MCT. Witaminy i minerały – wiele z nich pozyskujemy z jedzenia (o ile dokonujemy dobrych wyborów) – mięsa, jaj, warzyw, owoców, ryżu, kasz itp. Przy dużym wysiłku i zapotrzebowaniu energetycznym możemy mieć również większe zapotrzebowanie na witaminy i minerały dlatego warto wspomóc się dodatkową [...]
Po co wam chleb do którego nie wiadomo co wsypują, skoro w sklepach jest do wyboru cała masa ryżów czy kasz - wspaniałych źródeł węglowodanów. Macie do wyboru kaszę gryczaną, jaglaną, orkiszową, typu pęczak, i wiele innych..... ale nie - musicie ten chlebek wpylać. A potem kałdunki wiszą nie wiadomo czemu.... znaczy.... wiadomo.
[...] jesteś w stanie wykonać ćwiczeń ze swoim cięzarem ciała, to po prostu trzeba coś z tym robić! Zacznij od racjonalnego jedzenia (wyrzucenia z diety chleba, ziemniaków, ryży, kasz, makaronów i pizzy) Za to DUŻO warzyw, troche naszych owoców (niedługo będziesz miał na nie sezon), rybkę, mięsko, chudy twaróg i dużo jaj! Rano płatki owsiane + parę [...]
[...] - mięso -200 gram, 100 gram ryżu plus warzywa (papryka, brokuł, fasolka etc.) Co do moich obserwacji odnoście jedzenia: - zbyt duża ilość węgli pochodząca z ryżu i kasz powoduje senność i dziwne uczucie w brzuchu + gazy - max jaki jestem wstanie zjeść bez tych objawów gastrycznych to 1 worek. - zbyt duża ilość węgli z pieczywa powoduje [...]
[...] ( powodujacej wydzielanie zwiazkow dzaljacych nowotworowo)mikroflorze jelita grubego. zamioast mleka : kefir (mozed nie masz enzymu laktazy zadnego pieczywa zadnej kaszy z gruba okrywa nasienna zadnych surowych warzyw ( tylko gotowane) owoce - tylko dojrzale , jedzone rano przed posilkiem lub z dala od innych posilkow płyny pijesz [...]
Dla odchudzających się sa niewskazane weglowodany proste natomiast weglowodany złozone z ryżu, kasz i płatków zbożowych są jak najbardziej wskazane oczywiscie w odpowiednich ilosciach i nie przed snem. Moderator Odżywianie
[...] znajdzie coś dla siebie. Plusem jego jest również niska cena i łatwa dostępność. Wszystko wiec wskazuje na to, żeby wprowadzić go do swojej diety, razem z różnymi rodzajami kasz, ziemniaków, makaronów, komosy ryżowej, czy płatków zbożowych. Pytając, z czym jeść ryż utwierdzasz fakt, że nie znasz podstaw diety zbilansowanej. Zdecydowanie warto [...]
[...] mg na kilogram wagi ciała. Używany przy produkcji napojów w proszku, napoi bezalkoholowych, polew do deserów w proszku, zup w proszku, galaretek, dżemów, likierów owocowych, kasz, miodu sztucznego, musztardy. Tartrazyna może powodować reakcje alergiczne i nietolerancję u astmatyków i osób z nietolerancją aspiryny oraz bezsenność, nadpobudliwość i [...]
ale fajne... bardzo fajne... zapytaj Mamy niech zapyta swojego Bardzo Uczonego Lekarza co uważa o spożywaniu potraw mięsnych oraz nabiału, ryb, kasz, ryżu... i w zasadzie wszystkiego co tylko jesteś sobie w stanie wymyślić... bo odżywka białkowa albo każda inna jest po prostu przetworzoną żywnością... i każ Mamie pozdrowić ode mnie lekarza... i [...]
kasz gryczna ? jak nie idzie przelknanc samej to stawiasz kolo siebie 1,5l wody bierzesz kasze do ust popijasz woda i lykasz Zmieniony przez - peko1234 w dniu 2007-02-06 14:57:27
hmm, moim zdaniem kasza jest zdecydowanie lepsza, szczególnie od ryżu białego(w pełni łuskanego).Kasza np gryczana ma duzo więcej błonnika, ma nieco mniej węglowodanów(różnica rzędu kilku gramów w stu gramach produktu)i ma zupełnie sporo żelaza(gryczana10.9mg)(ryż nie) Ponadto kasza gryczana ma duzo więcej białka-12.9g/100g, podczas gdy ryż 9.4 [...]
[...] białkową, to tym bardziej powinniśmy zakupić tego typu wagę. Nie tylko do odmierzania odżywek, ale przede wszystkim składników diety: - mięs, - ryb, - nabiału, - orzechów, - kasz, - ryżu, - ziemniaków, - płatków. Do czasu zakupu wagi kuchennej nie pozostaje Ci nic innego, jak ustalić ilość na oko. Jedna czubata łyżka stołowa będzie odpowiadała [...]
[...] skrobi są one jednym z najlepszych źródeł węglowodanów. Zawierają one również sporo witamin i składników mineralnych. Dlatego też warto, jest spożywać różnego rodzaju kasze w naszej diecie i zamieniać je na inne. Mrożenie kaszy jest dość rzadko spotykanym zabiegiem. Nic nie stoi na przeszkodzie. Jednak warto mieć na uwadze, że gotowanie [...]
[...] brak pełnowartościowego białka. Pomimo tego, że jest go 20g to jednak nie pochodzi ono z produktów zawierających pełnowartościowe białko. Pełnowartościowe białko pozyskasz z mięsa, ryb, jaj, dodatkowo możesz jej uzupełniać odżywką białkową, nabiałem strączkami (jeśli dobrze tolerujesz). Twoja dieta bogata jest w węglowodany proste. [...]