[...] – zdecydowanie warto sięgać po te produkty jako jedno ze źródeł białka, oczywiście pod warunkiem braku nietolerancji laktozy lub alergii na białko mleka krowiego lub jakiekolwiek innego. Szczególnie popularny wśród kulturystów jest twaróg z uwagi na wysoką zawartość protein, w tym długo wchłaniającej się kazeiny. Dodatkowa korzyść płynąca [...]
[...] zdecydowanie więcej protein w jednym posiłku, niż się to powszechnie uważa! Czy lepiej podawać proteiny regularnie, czy skumulować w mniejszej liczbie posiłków? To zależy, jakie białko stosujemy. Trawienie protein zależy od składu posiłków, m.in. zawartości tłuszczów, ale także od rodzaju białka (jego kinetyki). Bardzo szybko wchłaniane są [...]
Kiedyś zdobywanie informacji o treningu, diecie czy suplementacji było o wiele bardziej skomplikowane niż teraz. Jak wspomina Jean Pierre Fux (przez wiele lat liczył się w świecie kulturystycznym, m.in. występował w Arnold Classic oraz w elitarnych zawodach Mr. Olympia) informacje w latach 80. XX wieku zawarte w magazynach kulturystycznych były [...]
[...] wypadków informacje, które są zawarte w wiadomościach e-mail czy też przesyłanych poprzez forum są szczątkowe. Oto pierwszy z brzegu przykład, który pokazuje wagę problemów, jakie mają młodzi ludzie. Przechodząc do meritum i oceny danych, które nadesłał młodzieniec: Minimalistyczny program FBW wcale nie musi być najlepszym rozwiązaniem, [...]
[...] ile kalorii ma 1 gram białka, jak działają proteiny. Następnie przechodzimy do głównych źródeł białka w jedzeniu, z podziałem na białka roślinne i zwierzęce. Wyjaśnienie jakie posiadamy rodzaje białka w odżywkach dla sportowców, czym różnią się one między sobą i które z nich są najlepsze. Bardzo istotne kwestie, jak: wpływ na zdrowie, dla [...]
[...] dostarczać z takich źródeł jak: - drób, wołowina, wieprzowina, jaja, nabiał, odżywki białkowe. Więcej w tym kierunku możesz poczytać tutaj: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html. Zdarzają się w życiu jednak sytuacje, gdy nie mamy czasu, ochoty na przygotowanie, czy zjedzenie wymienionych wyżej [...]