no i tej ryby mozna zjesc wiecej, bo bialka na 100g ma mniej :-) tylko cena czasem gra role i tego b mamy wiecej w kurze czy indyku, za nizsza cene, no i dosteposc tez wieksza Akurat polędwica z dorsza czy halibut mają koło 20g ale mimo wszystko różnica w cenie jakieś 4x jak za pierś z kury %-)
Trenujesz już jakiś czas i masz wrażenie, że im więcej wiesz, tym tak naprawdę mniej, bo ciągle otwierają się przed Tobą nowe zagadnienia? Albo może dopiero chcesz zacząć i nie wiesz, jak, bo zasad dbania o siebie jest tyle, że można się pogubić? Jeśli tak, to poniższy przewodnik na temat treningu, diety i suplementacji jest właśnie dla ciebie! [...]
[...] Każda z wyżej wymienionych ryb jest na swój sposób wartościowa, pod względem smaku, jak i dostępności oraz pod względem zawartości witamin i minerałów. Najlepiej wypada halibut i makrela. Natomiast makrelę warto również spróbować świeżą, a nie tylko wędzoną. Najgorzej wypadają tutaj pod względem bogactwa minerałów i witamin dorsz, a zaraz za [...]
Myślę że głównym powodem który warunkuje że sięgamy po ryby prócz tego oczywiście że są przepyszne jest zawartość kwasów Omega3. Jeśli by tak nie było każdy wolałby kupić tańsze, chudsze mięso np filet z kurczaka. Ryby są droższe, zazwyczaj trudniej się je przygotowuje, są tłuste. Ale właśnie tego tłuszczu w nich szukamy. Podaje zawartość Omega3 w [...]
Jest jest smiało uderzaj w lodówkach :-)) Trewal/halibut/ polędwica łososia wedzona jeszcze cos okolo 35ł/kg nie pamietam nie patrzyłem aż tak na cene. ale smaczne :-)) halibuta nawet koty mi nie chciał jeść, strasznie ch**owy. A łosoś jest, ale cena coś koło 80zł/kg z tego co pamiętam.
Jeżeli chodzi o ilość białka w rybach wędzonych wg jednej ze stron: tuńczyk 25 łosoś 21,5 makrela 20,7 pstrąg 19,4 halibut 17,3 a trewal to ryba z tuńczykowatych więc jest to możliwe. Ceny ryb niestety są wysokie. Ja głównie jem łososia ze względu na zdrowe tłuszcze, a ze świeżych pstrąga z grilla. Dobra cena i dużo białka.
[...] woda Tak a'propos wczorajszej miski to nie wiem, czemu, ale choćbym w restauracji wybrała najzdrowsze danie, to zawsze jest mi po nim ciężko na żołądku. Wczoraj halibut, ziemniaczki piezone i warzywa z wody. Niby wszystko ok. Halibut pieczony. Pytałam, czy gdzieś nie użyli mąki. Nie. A później tak jakoś dziwnie mi było. Znając życie, [...]
[...] wiejski 3% (150-170g netto po odsączeniu ze śmietanki) + mała łyżeczka musztardy ok. 10g Posiłek III 50g ryżu brązowego + 140-150g kurczaka, indyka, ryby (łosoś, dorsz, halibut), wołowiny - wszystko to albo piekę, gotuje na parze bądź smażę na PAM'ie + dodatkowo warzywa, najczęściej pomidor lub brokół Posiłek IV To samo co posiłek wcześniej [...]
[...] wiejski 3% (150-170g netto po odsączeniu ze śmietanki) + mała łyżeczka musztardy ok. 10g Posiłek III 50g ryżu brązowego + 140-150g kurczaka, indyka, ryby (łosoś, dorsz, halibut), wołowiny - wszystko to albo piekę, gotuje na parze bądź smażę na PAM'ie + dodatkowo warzywa, najczęściej pomidor lub brokół Posiłek IV To samo co posiłek wcześniej [...]
[...] (ale ograniczaj te puszkowane). Dla ciebie niezwykle ważne są gatunki morskie. Dobrze, gdybyś takie ryby jadła codziennie. Nie zapominaj też o tych tłustych (makrela, śledź, halibut, łosoś, troć) 7. Jajka, w nieograniczonej ilości. Najlepiej, gdybyś miała takie wiejskie, od kur z wolnego chowu. Wtedy jedz je również na surowo 8. Warzywa [...]
[...] masz mnóstwo innych mięs i ryb.. zamiast jaj możesz jakaś tłustą rybę zjeść np łosoś, pstrąg, świeża makrela kure i tune na każde inne chude mięso/rybę np dorsz, mintaj, halibut, jakiś schab wieprzowy, polędwice wołowe, indyka.. mnóstwo opcji A jeśli chodzi o węgle o niskim IG przed treningiem to pamiętam że w jednym z postów była informacja [...]