[...] rosnąc w siłę. Ze względu na ogrom danych, tekst zostanie opublikowany w kilku częściach. Picie wody z cytryną Nie wiem, skąd wzięła się teza, że picie wody z cytryną przyczynia się do redukcji tkanki tłuszczowej. Nie udało mi się znaleźć źródłowego badania, na które powołują się rozmaici autorzy, przeważnie kiepskiej jakości opracowań z [...]
[...] Jacek Poreda Zródło: http://www.wolfpunk.most.org.pl/lnat02.htm 1. Biada wam mordercy Współczesna nauka, a w jej części i medycyna, zabrnęła w śle-py zaułek. Zamiast leczyć - niszczy. Zamiast pomagać w cierpieniu zmusza przeciętnego człowieka do niszczenia swojego zdrowia, za-rabiając na tym kolosalne pieniądze. Medycyna, przemysł produkcji [...]
[...] odżywiania. Nawet po 60. roku życia nie jest jeszcze za późno, aby dokonać odpowiednich zmian w codziennym życiu i dzięki temu poprawić jego jakość. Problem ten będzie dotyczył coraz większej populacji, gdyż przewiduje się, że w latach 1990-2010 liczba osób w wieku poprodukcyjnym w Polsce zwiększy się z 4,9 mln do 5,8 mln osób. Jak się [...]
[...] bezkarnie, wielki plaster to zaledwie 50 kcal, śladowe ilości tłuszczu i węglowodanów. Zawarty w owocu błonnik wywołuje uczucie sytości. Warto więc czasem zafundować sobie oczyszczający dzień arbuzowy. Nie będziemy jęczeć z głodu, jak przy innych owocowych lub warzywnych dietach. Jest wskazany dla sportowców, gdyż porcja arbuza pomaga wydalać z [...]
AUTOR: sicilia - 2 miejsce Zanim przejdę do omówienia kuracji anty-przeziębieniowej warto omówić czym jest przeziębienie, aby lepiej zrozumieć sens profilaktyki. Co prawda nie istnieje żadna 100 procentowa metoda zapobiegająca przeziębieniom, niemniej jednak można zwiększyć swoją odporność i zminimalizować występowanie infekcji górnych dróg [...]
[...] co zjadasz, każdy posiłek i przekąskę. W diecie tej zaleca się zmniejszenie ilości produktów zawierających tzw. "puste kalorie" i "bomb kalorycznych", czyli duże ilości tłuszczu, słodycze, tłuste mięsa, wędliny i sery (szczególnie żółte), piwo, alkohol. Wszystko krój na cienkie plasterki - stwarza to pozory obfitości. [...]
[...] żywności. Ale temperatura bliska zeru nie zawsze jest korzystna. Jak postępować, by produkty dłużej były smaczne, apetyczne i nie traciły na wartości? Jedzenie zaczyna się psuć pod wpływem wszechobecnych mikroorganizmów, np. bakterii czy grzybów. Niektóre produkty są szczególnie nietrwałe ze względu na zawartość łatwo ulegających [...]
WYMIARY /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/3709de39cd884ef4a8196f9b073ca615.png Nadal lipa...Hmmm...orzechów żadnych w tym tygodniu nie tknęłam. Nadal mam się od nich trzymać z daleka, czy może wystarczy tylko moczyć? Od regeneracji mam więcej warzyw zielonych w diecie (kapusta, brukselka, szpinak, brokuł) i od regeneracji jem chleb gryczany z dodatkiem mąki [...]
[...] bezkarnie, wielki plaster to zaledwie 50 kcal, śladowe ilości tłuszczu i węglowodanów. Zawarty w owocu błonnik wywołuje uczucie sytości. Warto więc czasem zafundować sobie oczyszczający dzień arbuzowy. Nie będziemy jęczeć z głodu, jak przy innych owocowych lub warzywnych dietach. Jest wskazany dla sportowców, gdyż porcja arbuza pomaga wydalać z [...]
[...] Flower of mandic(?),Wszystkie skrobie i mąki, Owies, Perłowy jęczmień, Ziemniaki, Ryż, żyto, Soja, Pszenica, Makaron, Soczewica C: Słodkie owoce Produkty, które można łączyć ze sobą i dodatkowo z jednym z produktów z grupy B. Nie przyrządzane na tłuszczu: Jabłka, Banany, Ser śmietanowy, Biały ser, Persimmons(?),Śliwki, Daktyle, Winogrona, [...]
Spędziłem parę godzin z moją niunią. Mimo, że były ferii, to przez treningi, przeprowadzki z siłowni na siłownię i inne rzeczy, nie poświęciłem jej tyle czasu, ile bym chciał, ale ona to rozumie. Będziemy razem do końca świata, więc nie ma czego żałować. :-* Dziś, w zastępstwie za makaron/ryż (który musiałbym gotować) zjadłem chlebek z szynką, [...]
A propos pieczywa - to jest produkt, z którym często są problemy, nawet razowe wielu osobom szkodzi. Jeśli Ci nie żal rezygnować, możesz wywalić z diety na rzecz innych skrobiowych i węglowodanowych produktów, a jeśli lubisz, to zwracaj uwagę, które Ci służy, a które nie... najlepiej piec samemu na naturalnym zakwasie, wtedy ma się pewność co do [...]