[...] strączkowe znane są z tego, że u wielu osób powodują problemy trawienne. W wielu wypadkach spożycie fasoli oznacza gazy i wzdęcia. Na szczęście istnieją sposoby, aby fasola i rośliny strączkowe były łatwiejsze do strawienia. Zacznij od moczenia fasoli przez co najmniej 8 godzin w temperaturze pokojowej. Następnie wylej wodę, przepłucz [...]
Papryka to jędrny, błyszczący i o specyficznym smaku owoc. Zaraz, zaraz… Jak to owoc? Przecież papryka to warzywo… To wcale nie błąd, ponieważ pod względem botanicznym papryka jest owocem (tak samo, jak ogórek, cukinia, awokado). Powstaje ona z kwiatu rośliny i zawiera w swoim wnętrzu nasiona. I to wystarczy, by uznać ją za owoc. Ostre odmiany [...]
[...] szczególnie dotkliwie odczuwa brak tych niezbędnych do życia składników. Kiełkować można wszystkie nasiona. Szczególnie godne pole-cenia są kiełki strączkowych (soja, fasola). Skiełkowane można jeść na surowo, są bardzo smaczne. Każdy może mieć "fabrykę" kiełków w domu. Duży talerz wykładamy wilgotną gazą i na to kładziemy namoczone i [...]
[...] w przybieraniu na wadze ludzi z grupą krwi 0 jest gluten znajdujący się w kiełkach pszenicy. Jak również niektóre fasole i rośliny strączkowe, szczególnie soczewica i fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się w tkankach mięśniowych, czyniąc je bardziej alkalicznymi i mniej zdolnymi do wysiłku fizycznego. Trzeci czynnik naboru [...]
[...] w przybieraniu na wadze ludzi z grupą krwi 0 jest gluten znajdujący się w kiełkach pszenicy. Jak również niektóre fasole i rośliny strączkowe, szczególnie soczewica i fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się w tkankach mięśniowych, czyniąc je bardziej alkalicznymi i mniej zdolnymi do wysiłku fizycznego. Trzeci czynnik naboru [...]
[...] w przybieraniu na wadze ludzi z grupą krwi 0 jest gluten znajdujący się w kiełkach pszenicy. Jak również niektóre fasole i rośliny strączkowe, szczególnie soczewica i fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się w tkankach mięśniowych, czyniąc je bardziej alkalicznymi i mniej zdolnymi do wysiłku fizycznego. Trzeci czynnik naboru [...]
[...] pokarmowego procesów wzrostu Główne źródła: wieprzowina, kasza gryczana i jaglana, pełnoziarniste produkty zbożowe (chleb, musli) nasiona roślin strączkowych: fasola, soja, groch drożdże Objawy niedoboru: choroba Beri-beri: porażenie nerwów i zanik mięśni kończyn, utrata apetytu, zaparcia, bóle oraz mrowienie rąk i nóg (objaw [...]
Chciałam Was zachęcić tym postem do spróbowania komosy ryżowej (jeżeli jeszcze tego nie zrobiliście), a jeżeli juz jedliście, to może sie zainspirujecie żeby spróbować ją na inne sposoby. http://imgx.doz.pl/image/artykuly_naglowek/690 Komosa ryżowa należy do „superfoods” – pokarmów o niezwykłych właściwościach odżywczych, a jej ziarna znane są od [...]
Witam.Co prawda źle zacząłem bo w dziale DOPING ale juz jestem tutaj.Bardzo prosze o korekte diety.Cel MASA ale ponoc trzeba uciąć węgle i wiecej białka. Śniadanie Op.I B - 20 W - 45 T - 10 Omlet z 2 całych jajek i 1 białka zamiast mąki użyj płatków owsianych górskich 75gr. jeżeli ma byc na słodko to możesz dorzucić kilka tabletek słodziku lub [...]
[...] po Hawajsku: Skladniki: 1.4papryki czerownej, moze byc tez zielona cala cebula biała 100g ryzu 250g fileta curry ulubiona przyprawa do fileta sól,pieprz *moze byc tez fasola czerwona i kukurydza przygotowanie: ryż gotujemy, po ugotowaniu odsawiamy na bok (nie rozgotowywać! polecam paraboled) Mieso z pozostałymi składniki smażymy, jak już [...]
[...] ogórek kiszony, winegret) brązowy ryż z sosem pomidorowym, ser żółty, marmoladka z suszonych śliwek 14:30 kawa z mlekiem (0%) 18:00 dorsz na parze, zielona fasola na parze,surowizna bez oliwy, jogurt z marmoladą 21:00 kilka orzechów włoskich(chyba są Ok?), gotowane jabłko 4. dzień, sobota 26 kwietnia 8:30 pomarańcza, kiwi 9:00 [...]
[...] jako baza, żeby było ostrzejsze: pomarańcza lub mandarynka ew. odrobina musztardy, żeby było zabawniej: szczypiorek lub pietruszka (nie za dużo) papryka duża, czerwona fasola, jabłko, nawet rodzynki 92. Sałatka Szefa Kuchni Kurczak wędzony - 1,870 kg, winogrona - 0,800 kg, majonez - 0,270, orzeszki cashew - 0,200 kg, jogurt - 0,670 kg, miód [...]
[...] znajdujący się w kiełkach pszenicy - pamiętajmy więc skuteczne odchudzanie tylko bez glutenu... Jak również niektóre fasole i rośliny strączkowe, szczególnie soczewica i fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się w tkankach mięśniowych, czyniąc je bardziej alkalicznymi i mniej zdolnymi do wysiłku fizycznego. Trzeci czynnik naboru [...]
[...] ser. Wlać łyżkę oleju i pokropić octem. Posolić i popieprzyć. Wymieszać delikatnie. 109. Sałatka grecka 3 1. Ugotowane ziemniaczki (w kosteczkę), korniszony (w kosteczkę), fasola biała z puszki, fasola czerwona z puszki, kukurydza, trochę dobrego miska (dobra wędlinka lub kurak w kosteczkę), 2. Ugotowane ziemniaczki (w kosteczkę), żółty ser (w [...]