SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

białko z kurzych jajek ;)

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5154

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 289
gotowane jajka mają takie same właściwości jak surowe z tym, że białko zawarte w gotowanym jajku jest szybciej przyswajalne gdyż rozbiciu ulegają wiązania polipeptydowe (albo jakoś tak),znaczy się łańcuchy białkowe ulegają skróceniu (lekcja chemii z 3 klasy gim także mogę nie pamiętać dokładnie).

Lepiej grzeszyć a potem żąłować niż żałować, że sę ne grzeszyło

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Białko jaja wystarczy zemulgować (tzn. ubić), żeby straciło swoje ujemne właściwości (poza sanmonelką oczywiście ). Jeśli się tak zrobi, to jest tak samo przyswajalne jak gotowane albo inaczej podgrzane.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Przetwarzanie jajek ( gotowanie, smażenie itp..) na ogół zwiększa ich wartość biologiczną. Nie powinno się zjadać jajek na surowo bo surowe białka z tzw. białka jajka wiążą się w trwałe kompleksy z niektórymi witaminami których organizm nie może wówczas przyswoić

Co wy z tą salmonellą?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 289
Z tą salmonellą to już chyba takie zboczenie zawodowe

Lepiej grzeszyć a potem żąłować niż żałować, że sę ne grzeszyło

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 108 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 862
Surowe białka...gratuluje pomysłowości.
Jak ktos słusznie zauważył, ugotowane białka nie tracą na wartości.
Wręcz zyskują gdyż są łatwiej przyswajalne.
a co do salmonelli to nie znajduje sie ona w bialku tylko gromadzi sie na skorupce i dlatego nalezy jaja gotowac!!! pałeczki salmonelli giną w temp 70 stopni! Jest to raczej rzadko spotykane zjawisko ale nikomu nie życzę. Widziałem kogoś kto się tym zatruł, lekarz powiedzial ze gdyby przybyl pol godziny pozniej to kolega juz by wąchał kwiatuszki:)pozdrawiam

Pablo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 362 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1647
wole jajecznice albo jajko na twardo

cwicz cwicz a bedziesz wielki :)

moja silownia
http://www.sfd.pl/temat167019/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 319
Ja mialem salmonelle. Tak samo robilem mixowalem surowe jajka. Nie polecam nikomu. Dwa tygodnie przelezalem w szpitalu. Wziolem ze 20 kropluwek i nic przez ten czas nie jadlem. Schudlem 8 kilo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 344 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 7060
jeśli chodzi o łykanie surobych jajek - odruch żygania jest jak najbardziej na miejscu wg mnie z jajek najlepiej zrobic jajoche , bez zadnych dodatkow - doprawic tylko sola i pieprzem i mniam, chyba ze uwazasz na tluszcz..

skupuje motywację, tylko ilości hurtowe :>>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 31902 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94099
ja tam jajecznice robie na oiwie z oliwek - super
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 286
a jajka w proszku??
stosowane przez piekarzy lub cukierników
mają właściwosci jak zwykłe jaja??
i wie ktoś gdzie je mozna dostać??
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Coto jest ?

Następny temat

Łydki...

WHEY premium