Witam Jestem na redukcji, moja praca jest na swiezym powietrzu - mierzenie dzialek co wynika prosto ze bede caly czas na upale (na polu ciezok o schron) albo w samochodzie.
Chcialem Was sie spytac: 1) jakie jedzonko brac sobie do pracy ? w czym to trzymac ? w samochodzie duchota, szynka sie zepsuje pewnie po kilku godzzianch a bede w podrozy dlugo bo z 8 godzin. 2) ile pic wody i jaka ? obecnie pije kryniczanke ale czy w upaly powinienm pic wode wysokozmineralizowana ? czy moze zwykla i tansza ? jaka moglibyscie polecic ?
kup sobie lodówke taka podróżną ; ) a woda to jaką kto lubi
1246909751000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 06 lipca 2009 21:53
Dobrą sprawą dla ciebie, będzie zakup pojemników próżniowych, długo trzymają świeżość pokarmów, staraj się robić dzień wcześniej posiłki, najlepiej bogate w pełne białko, warzywa i zdrowe tłuszcze oraz odpowiednią ilość ww..
8 godzin to nie tak źle. Dobrym wyjściem będzie załatwienie sobie faktycznie albo pojemników próżniowych, albo mini-lodówki. Mam na myśli taką, do której wkłada się pojemnik z zamrożoną wodą. Na kilka godzin śmiało wystarcza, a kosztuje stosunkowo niewiele 20-30 zł. Dostępne na allegro.
Natomiast na teraz - wiem, że jajka i grillowane mięso po kilku godzinach będzie wciąż dobre. Warzywa tak samo. Chleb razowy też. puszka z tuną będzie dobra. O źródła tłuszczy (oliwa, nasiona, itp) nie ma co się martwić.
co myslicie ? bubel ? czy wystarczy na te 8 godzin takie cos ? wrzuciloby sie wode 1,5l, kanapki i wszystko tylko pytanie czy to wogole chlodzi, czy taki pic na wode
1246972943000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 07 lipca 2009 15:56
Pojemniki nie są takie znów drogie, do lodówki wkłady się ponownie zamraża(przynajmniej w takiej jaką ja mam) Co do torby to nie mam zdania na jej temat, dla mnie to trochę lipnie wygląda..
to jakby sie dalo zamrazac to super a jaka masz lodoweczke ?
1246975205000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 07 lipca 2009 16:09
Ech nie pamiętam firmy, ma już swoje lata. Do lodówki wkładasz jedzenie i okładasz zamrożonymi wkładami, które po rozmrożeniu ponownie się zamraża, kupiona w Niemczech