Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 9390 razy
Autor

Pierwsze golenie twarzy

Przemo2009

Wysłana - 06 kwietnia 2009 21:44    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.

1. W najbliższym czasie zamierzam się pierwszy raz ogolić, ponieważ już mnie troszkę denerwuje i źle wygląda ten ''meszek'' pod nosem. Czy od razu ogolić całą twarz czy mogę tylko ten ''meszek'' pod nosem i ewentualnie ten meszek z brody, ponieważ policzek raczej nie muszę jeszcze golić. Myślę że szyi nie muszę jeszcze golić - na niej jeszcze nie ma widocznych włosków, które mogą mi przeszkadzać lub źle wyglądać.

2. Następne pytanie dotyczy samego golenia jak golić? Z włosem?

3. O co chodzi z nierównym zarostem?

Pozdrawiam.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 kwietnia 2009 08:59 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

malutka_k

Wysłana - 07 kwietnia 2009 08:59    Edytuj Cytuj
1. możesz tam gdzie masz meszek
2.golisz pod włos jest dokładnie- lecz zarost odrasta twardszy(tak twierdzi płeć brzydka) i skóra ulega większemu podrażnieniu
3.nie równy że co? że masz meszek tylko w niektórych miejscach?
Specjalista -

ONLY20

Wysłana - 07 kwietnia 2009 10:03    Edytuj Cytuj
Jako osoba która goli się już od kilku lat napisze Ci jak to powinno wyglądać .
Rzeczy potrzebne do golenia:
- żel/pianka do golenia
- dobra maszynka - jest teraz ogromy wybór
- czysty ręcznik
- pędzel do rozprowadzenia żelu/pianki
- balsam po goleniu
- kem Metronidazol na podrażnienia

Najlepiej ogolic się jest po prysznicu, ponieważ już w trakcie jego wykonywania zmiękcza się zarost. Golenie zaczynamy od nałożenia i równomiernego rozproadzenia żelu ewentualnie pianki do golenia. Ja to robie dłonią, ale lepiej jest to robić dobrej jakośći pędzlem, który lepiej rozprowadza krem masując naszą skórę. Po nałożęniu owej "konsystencji" odczekaj chwilke niech lepiej zmiękczy zaros. Golenie zaczynamy od policzków, poneważ tam zarost jest naj mniej twardy, później broda i na końcu szyja. Zaros na szyi należy usuwać bardzo uważnie, gdyż znajduje się tam najdelikatniejsza skóra i łatwo o podrażnienia. Ja się gole z włosem i Tobie na początek też takie golenie polecam, twój zarost jest delikatny. Golenie pod włos usuwa dokładniej zarost, ale powoduje więcej podrażnień. Po goleniu pozostałośći pianki spłukujemy zimną wodą. Zimna woda pozamyka pory. Wycieramy buzie CZYSTYM ręcznikiem. Nakładamy na twarz balsam po goleniu, ewentualnie lekko go wklepujemy. Na podrażnienia po goleniu stosuje osobiście krem Metronidazol dostępny na recepte, koszt około 2 zł, podrażnienia u mnie występóją najczęściej na szyi.

Cały ten rytuał, przyda Ci się napewno w dalszych etapach golenia. Ale ważne jest to, żeby zachować podstawowe zasady higieny, a golenie nie stanie się udręką. Ty jesteś jeszcze młody, nie masz jeszcze prawdziwego zarostu ale wpajaj odrazu te zasady a nie będziesz bał się golenia jak ognia.

POZDRO

Pejtrol

Wysłana - 27 kwietnia 2009 01:17    Edytuj Cytuj
Ojj co do golenia ' pod włos ' to ja mam pewne wątpliwości.
Z tego co mi wiadomo to golenie się w ten sposób może powodować wrastanie włosków w skórę . Nie wiem na ile jest to prawdą ale sam wole tego unikać. :)

"Odważni - żyją krótko, tchórzliwi - nie żyją wcale..."

www.pajacyk.pl - nakarm głodne dziecko

barano90

Wysłana - 27 kwietnia 2009 16:50    Edytuj Cytuj
pod włos bardziej podrażnia

tommac20

Wysłana - 29 kwietnia 2009 18:51    Edytuj Cytuj
jak sam nie spróbujesz to sie nie dowiesz, mi nikt nie mowił jak to robic kupiłem masznke za 2zł i co 2 dni to co mi lekko odrosnie to biore delikatnie pod wlos czasem na ukos też, ja jakoś nie podrażniam nigdy sobie twarzy i nie używac nic prócz maszynki z kiosku jak siedze przed komuterem czasem

Co mnie nie zabije to mnie wzmocni

Eoghan

Wysłana - 29 kwietnia 2009 20:46    Edytuj Cytuj
On się pierwszy raz goli ludzie ...
Taki mech co on teraz ma pod nosem to podejrzewam, że nawet nożyczkami by wykosił
Kup maszynkę, albo zakoś jedną ojcu jeśli używa jednorazówek, posmaruj wąsa żelem, czy pianką i machnij 3 razy, będzie po kłopocie. Resztę zostaw na razie w spokoju, są teorie, że im wcześniej zaczniesz się golić, tym później są z tym większe problemy. Ja mam twardy zarost i muszę się golić pod włos, inaczej mam masę niedogolonych miejsc.

MACIEJ TM

Wysłana - 02 maja 2009 12:59    Edytuj Cytuj
jak mialem meszek taki pierwszy z 4-5 lata temu to też najpierw użyłem nożyczek wiec sie nie śmiej sa rożne sposoby nawet nie potrzebujes żelu jak na moje po prostu kup maszynke za 2 zl i przejedź 3 razy jak kolega mówi a jak to sam sprawdź jak ci wygodniej

Zmieniony przez - MACIEJ TM w dniu 2009-05-02 12:59:36

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pierwsze golenie twarzy

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.