Jak najdłuższa wytrzymałośc w trakcie walki, i innych sportow
Pesta
Wysłana - 29 sierpnia 2009 21:45
Sprawdź swoje BMI
Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale umiescilem ten temat. Chodzi o szybkie zmeczenie w trakcie walki. Szybko lapie zadyszka i juz nie ma sil na dalsza walke i nie tylko. Przy innych sportach, np pilka nozna itp. Jak to sie zwie? kondycja? Jak to wzmocnic?
Bieganie , aeroby, redukcja tkanki tł. Tak naprawdę napisz coś więcej jesteś otyły ? czy poprostu nigdy nic nie ćwiczyłeś. Jeśli chodzi o mnie to początki były trudne , najwięcej kondycja wzrosła po zredukowaniu dwudziestu pare kilo i FBW na siłowni, oczywiście BJJ też dało swoje.
Chodzi mi o to zeby sie tak nie zmeczyc szybko w trakcie walki. ( kickboxing, box,itp), jak ta kondycje wzmocnic? jakies ciwczenia? Tylko nie piszcie, ze na treningach bo nie chodze, ale mam zamiar i chce byc przygotowany.Wiec sa jakies sposoby? cwiczenia?
1252436407000
iza121
Wysłana - 08 września 2009 22:27
Jak nie chodzisz, czyli sugerujesz, że nawet nie trenujesz i pod ulice, no to gratuluje i tak ci to nic specjalnie nie da sama wytrzymałość to nie wszystko
interwały, hiit, walka na worku/tarczy, siłownia, dobra dieta o to ewentualna recepta
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
1252441666000
kondek
Wysłana - 08 września 2009 22:37
co do walki to najleprza będzie praca na worku lub kompleksy filmik powytzej,możesz też biegać interwały.
Typowy interwał stosowany na treningach MA to 2-5 sek sprint - tyle samo 'odpoczynek' odpowiada to sprintom w poprzek/wzdłuż typowej sali.
"Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -
1252488315000
Pesta
Wysłana - 13 września 2009 16:05
A czy basen cos daje?
1252850752000
iza121
Wysłana - 13 września 2009 16:19
w wytzymałości na lądzie właściwie nic, pomaga w wytrzymałości beztlenowej głównie, czyli w tej która jest ci niezzbędna ale nie pomaga w kształotowaniu wyczymałości aerobowej
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
1252851566000
Shewolf
Wysłana - 01 października 2009 12:10
Basen raczej niewiele daje. Chciaż w sumie to zależy jakim stylem pływasz oraz jak intensywnie.
Wytrzymałość w walce najlepiej pop0rawiać na sparingach (tak wiem nie o taką radę prosiłeś ->ale lepszej nie ma). Oraz wszelakimi ćwiczeniami wytrzymałościowymi połączonymi z intensywnym kradio. Myślę,że trening interwałowy dużo daje (mi bardzo pomógł ).