Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

FormoLine - warto czy nie - please - poradźcie

bułeczka

Wysłana - 30 marca 2006 18:48    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Cześć.

Przeczytałam całkiem niedawno o formoline - to taki preparat wspomagający odchudzanie. "Wspomagający" - nie odchudzający. Nie znalazłam w necie wyjaśnień po polsku, a z obcojęzycznych mało zrozumiałam, ale koleżanka stosowała i można pozazdrościć rezultatów

Możecie mi wyjaśnić działanie tego specyfiku, podobno wiąże do 28% tłuszczy z pożywienia. Warto, niewarto? Sama staram się jeść jak najmniej węgli, bo zauważyłam, że taka dietka na mnie działa. Jem głównie białka i tłuszcze, węgli tak na oko do 40 g dziennie. Oczywiście, ćwiczę. Powiedzcie, czy taki preparat pomógłby szybciej schudnąć...ale obawiam się, że po odstawieniu byłby efekt na J...

Nie mozna się najeść więcej niż do syta

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 30 marca 2006 18:52 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 30 marca 2006 18:52    Edytuj Cytuj
nie no daj spokuj jedynm gwarantem utraty stalej i duzej ilosci tluszczu sa dieta i trening ,a to pewnie co piszesz to citosan
Ekspert -

bułeczka

Wysłana - 30 marca 2006 19:00    Edytuj Cytuj
he, fomoline, ten preparat tak się nazywa. wiem, wiem, co jest najlepsze - dietkuję, ćwiczę, a jak śnieg stopnieje mam zamiar wskoczyć na rower

po prostu pomyślałam, może to przyśpieszy proces zrzucania tłuszczu... nie wierzę w cudowne środki odchudzające, ale tak trudno się pozbyć TŁUSZCZU, a nie wody i mięśni...chyba zajmie mi to całe życie

Charon ZASŁUŻONY

Wysłana - 30 marca 2006 19:01    Edytuj Cytuj
Chyba FormLine, a koleżanka prawdopodobnie dlatego schudła, bo mniej jadła

A chitosan to on zawiera

Zmieniony przez - Charon w dniu 2006-03-30 19:03:01

Beatus, qui prodest, quibus potest
Ekspert -

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 30 marca 2006 21:10    Edytuj Cytuj
chyba zajmie mi to całe życie
albo do 3 miesiecy jak zrobisz to z glowa
Ekspert -

bułeczka

Wysłana - 30 marca 2006 21:14    Edytuj Cytuj
No, staram się z głową

takie "nie z głową" to już było n razy do kwadratu. i znowu tycie. po ostatnim "wielkim" odchudzaniu załamałam się psychicznie, nie tak ważne było, że przytyłam, chciałam po prostu wyjść z dołka. udało się. żyję i biorę się za siebie, bo nigdy za późno! a te tabletki to zawsze była dla mnie jakaś mistyka...ciekawość...hemmm...pierwszy stopień do piekła?

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 30 marca 2006 21:23    Edytuj Cytuj
tak sie koncza walki ze skutkami a nie przyczynami
Ekspert -

bułeczka

Wysłana - 31 marca 2006 18:54    Edytuj Cytuj
oooo tak!!! też o tym myślałam i raczej doszłam do wniosku, że muszę wyeliminować przyczyny tycia, czyli po prostu za dużo żarcia...już to robię. Na początku nie jest łatwo, ale idę do przodu.

Mam pytanko - nie jem czysto węglowodanowych posiłków (chleb, kasze, owoce, jogurty owocowe, słodycze itp), w ciągu tygodnia schudłam...prawie 4 kilo!!! Czy to nie za szybko??? Dodam, że nie głodzę się, nie licze dokładnie kalorii, ale tak na oko mam +/- 1300 - 1400. 3 razy w tygodniu godzina basenu, dużo ruchu, na razie aerobic tylko 2 razy w tygodniu, nie robię jeszcze brzuszków - chcę najpierw spalić tłuszcz - czy może ćwiczenia siłowe też JUŻ muszę włączyć? Dziwi mnie, że tak szybko schudłam...oczywiście, to cieszy, ale tyle razy miałam jo - jo. Hemmmm...jak zacznę po jakimś czasie dodawać więcej węgli, tak stopniowo, nie przytyję?

ellis ZASŁUŻONY

Wysłana - 31 marca 2006 19:05    Edytuj Cytuj
Poczytaj więcej, bo zabawa z ograniczaniem węglowodanów, ogólnie odchudzaniem wymaga większej wiedzy jak już ułożysz odpowiednią dietę to możesz dać do sprawdzenia.

Ekspert -

Charon ZASŁUŻONY

Wysłana - 31 marca 2006 19:12    Edytuj Cytuj
Jeżeli napiszesz co spożywasz w ciągu dnia, łatwiej będzie ocenić, ale jeżeli mocno ograniczyłaś węglowodany, to utrata wagi związana jest po częśći z utratą wody, którą one wiążą w mięśniach. Waga w ciągu dnia też może wahać się o 2kg. Najlepiej skuteczność odchudzania mierzyć pomiarem grubości fałdów skórnych i obwodów a nie wagą

Jednak 4kg w ciągu tygodnia to stanowczo za dużo. Jeżeli celem jest utrata tkanki tłusczowej a nie tylko wagi, to 0,5g/tydzień mniej w przypadku kobiety powininno być maksimum.

Pamiętaj też, że kilogram tłuszczu to 7000kcal, żeby tyle spalić trzeba się trochę napracować

Zmieniony przez - Charon w dniu 2006-03-31 19:17:03

Beatus, qui prodest, quibus potest
Ekspert -

bułeczka

Wysłana - 01 kwietnia 2006 11:51    Edytuj Cytuj
wwwrrrr....!!!! tak się starałam, tyle napisałam i niechcący wszystko skasowałam

ale od nowa - może napiszę przykładowy jadłospis jednego dnia. Wygląda to mniej więcej tak:

**2 jajka na miękko (nie lubię na twardo, a ptasiej grypy się nie boję)
**plaster żółtego sera
**pomidor

**serek ziarnisty 200 g
**pomidor

**jogurt naturalny bez cukru

**ryba smażona na łyżce oleju
**surówka z papryki ze śmietaną

**40 g migdałów albo laskowych

jem też inne mięsko, soję, trochę masełka (nie lubię margaryny), warzywa, czasami jakieś jabłko...

łykam wit. E, Mg i B6, no i komplet witamin, bo endokrynolog mi poradził, ponieważ po ostatnim odchudzaniu zanikł mi okres - na długo. Zaburzeń żadnych nie mam, tarczyca w porządku.

Dodam, że przed podjęciem decyzji co do tej diety, strasznie się obżerałam - nerwy mi puściły, więc może dlatego waga tak nagle spadła - mniej żarcia to szok dla mojego organizmu

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

FormoLine - warto czy nie - please - poradźcie

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.