Dlaczego białko znajdujące się w produkcie "Mleko w proszku odtłuszczone" w ilości ponad 36% jest tak niezdrowe, że pomijane w diecie sportowca?
nie chodzi oto, ze niezdrowe lecz zawiera duzo laktozy-dwucukru, ktory nie jest na tyle zlozony, by dostarczyc rownomiernie energii na dluzszy czas, a co za tym idzie ma tendencje do odkladania sie w formie tkanki zapasowej tluszczowej
Pozdrawiam, NoRtOn
"Jezeli zobaczysz na swojej drodze tego jegomoscia ze zdjecia, czuj sie, ze za chwile bedziesz stracony"
Pozdrawiam, NoRtOn
*F*u*c*k* The Rest,We Are The Best
Ekspert -
1030376050000
Kade
Wysłana - 26 sierpnia 2002 17:41
Jestem ektomorfikiem w początkowej fazie treningu siłowego, więc nie muszę się martwić o tkankę tłuszczową. Czy w moim przypadku mogę traktować mleko w proszku, które zresztą lubię jeść na surowo, jako niskobiałkową odżywkę?
1030376495000
norton
Wysłana - 26 sierpnia 2002 17:43
no mozesz traktowac mniej wiecej jak gainer, tylko pozniej sie nie zdziw jak sie nagle otluscisz
Pozdrawiam, NoRtOn
"Jezeli zobaczysz na swojej drodze tego jegomoscia ze zdjecia, czuj sie, ze za chwile bedziesz stracony"
Pozdrawiam, NoRtOn
*F*u*c*k* The Rest,We Are The Best
Ekspert -
1030376638000
Wsciekly
Wysłana - 07 kwietnia 2003 16:49
Strzala chlopaki, mam pytanie co to jest bialko z masarni, kolega powiedzial, ze moze cos takiego zalatwic, a nie wiem czy to mozna jesc i czy tam naprawde jest prawdziwe bialko zwierzece nadajace sie do spozycia, czy zna ktos odpowiedz na to pytanie, czy moge to jesc?????????za odpowiedz z gory dziekuje.beda oczywiscie SOGI...pozdro.
Z poważaniem Underground Warrior.
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś...
1049726986000
bob12
Wysłana - 08 kwietnia 2003 09:32
te białko z masarni to MĄCZKA KOSTNA !!! i niewiem czy zdrowo jest wcinać takie coś!!! to jest dla krów!!!
Pozdrawiam!!!!! jeśli w jakiś sposób ci pomogłem daj mi SOG'a
Mowisz, ze to jest dla krow, a przeciez dodaja to do kielbas i innych mies, wiec moze nie o tym samym mowimy?
Z poważaniem Underground Warrior.
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś...
1049812152000
Bizon85
Wysłana - 08 kwietnia 2003 19:28
Witam Ja własnie wczoraj sobie kupiłem mleko w proszku odtłuszczone, tylko mam malenki problem, mianowicie na paczce nie było wartosci odrzywczych i własnie niewiem ile to ma białka, czy wszystkie mleka w proszku ODTŁUSZCZONE mają taka sama ilośc białka w sobie(36%)???, czy może są jakies wyjątki...
Pozdrawiam!!!
Pozdrawiam!!!
1049822887000
SFD
Wysłana - 09 kwietnia 2003 10:37
Witam Moim zdaniwem wszystkie mleka w proszku odtłuszczone maja taka sama zawartośc białka...
"PIJ MLEKO BĘDZIESZ WIELKI"
1049877473000
Kondziu
Wysłana - 09 kwietnia 2003 12:10
Ja myślę że nie mają takiej samej zawartości białka, na pewno ich zawartość się wacha w pewnych granicach w zwyż lub niż
Ale jedno wiem na pewno - koledzy - zapomnijcie o takim białku i nie zawracajcie sobie głowy czymś, co się nie nadaje dla 'kulturystów'.
"Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy" doradca w suplementacji Członek mafia.suple.hardcor.pl
"Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy" @ doradca w suplementacji @ Członek mafia.suple.hardcor.pl
1049883044000
lessie ZASŁUŻONY
Wysłana - 09 kwietnia 2003 13:45
w 100g odtłuszczonego mleka w proszku jest ok 30 g białka, 65 g laktozy i minimalne ilości tłuszczu. Kiedyś podawali gramaturę jak były stare opakowania. Ja używam go jako potreningowy napój na mleku zmiksowany z płatkami owsianymi. Ale trzeba uważać na otłuszczenie. W fazie rzeźby - ostrożnie.