Śniadanie2 10:00 chleb razowy graham(90g) +serek wiejski (150g,) B=, T=, W= - Jak tak koniecznie chcesz ten serek bo masz hurtowo to niech już zostanie ale dodaj też inne źródło białka, które się szybciej wchłania np. mintaja. Dodaj też orzechy włoskie bo nie masz źródła tłuszczy wielonienasyconych. Daj też koniecznie warzywa. Chleb najlepiej z [...]
Dieta jest fatalna, poczytaj najpierw, bo w sumie wszystko trzeba zmienić. Nie komponujesz posiłków, tylko jakieś przegryzki robisz. Posiłek ma być zbilansowany, zawierać porcję białka, węgli i tłuszczy. Do każdego najlepiej warzywa, świeże - sezon jest w pełni. http://www.sfd.pl/temat367367 - Podstawy układania diety [...]
Witam W pierwszej kolejności powinieneś wyliczyć sowje zapotrzebowanie kaloryczne, ustalić iloścposzczególnych skladnikow w diecie gdy to zrobisz układasz dietę jeśli chodzi o porodukty w Twojej diecie oraz o kompozycje poszczególnych posilkow to: Posiłek I: ok 70-100g Musli z mlekiem kawa Brak wiekszej ilości pełnowartościowego bialka musli [...]
[...] członek Światowej Agencji Antydopingowej, odpowiada: Nie, ale wiem, że do niektórych kolegów zgłaszali się sportowcy gotowi poddać się modyfikacjom genetycznym. Nie znam zrodla , mialem na dysku. Adam cos tak ostatni nic nie napisal , ani "me ani be " ani Dziendobry panie Wojtku jak to zwykle bywa Zdr Bro Zmieniony przez - [...]
Za mało kcal myślę, że na 1700-1800 mogłabyś spokojnie dalej redukować, za dużo białka - daj jakieś 120, za mało ww, dramatycznie za mało tłuszczy, ma być 2 razy tyle - min. 60 g i to nie z nabiału i oliwy. Potrzebne jest bardziej tłuste mięso - może być nawet udko z kurczaka, skoro stricte czerwonego mięsa nie chcesz (chociaż trochę nie rozumiem, [...]
Do czego są Ci potrzebne wieczorem źródła węglowodanów? Wieczorem masz jadać posiłki białkowo-tłuszczowe a nie cukry proste i kiepskiej jakości skrobię. Nie masz w tych posiłkach ani białka, ani dobrych tłuszczy.
zacznij od prostych rzeczy, pierw patrz czy maz zrodlo bialka w kazdym posilku, czy masz zrodlo zdrowych tluszczy i warzwa i lub inne zrodla w. czy to co jesz jest produktem fabryki czy twoje dzielo itd itp.. ułożysz :-))
polędwica i ser to składnik kanapek wiec raczej niczym nie zastąpie, czasem makrela ale nie moge jej jeśc za często:) I stąd tak duża ilość bialka w stosunku do zapotrzebowania bo nie traktuje ich jako dobrego żródła. Wyczytałem ze jogurty to "złe" węglowodany czyli odpada tak samo jak biały ryż i makaron prawda?
jeżeli potrzebujesz tej energii przed treningiem to ok możesz tak lecieć i kontrolować co się będzie działo, cukry to najprostsza droga do powstawania fatu, więc wiesz ;) ja tez nie traktuję owsianki czy mleka jako źródła pełnowartościowego białka więc w pierwszym posiłku jakby się jeszcze czepiać to go brak Zmieniony przez - kabo9 w dniu [...]
Ad.1. Żródła ww? Hmm, jem dosyć dużo chleba, pije mleko, jem jogurty itp. No i jak obliczyłem to się uzbierało. Czasami lubię sobie jeszcze coś zjeść w szkole, jakąś drożdżówkę, do tego sok pomarańczowy itp. A WIĘC WIĘKSOZŚĆ TO WĘGLOWODANY O WYSOKIM IG- CZYLI LIPA- ODKŁADANIE TKANKI TŁUSZCZOWEJ Ad.2. Kanapki to zwykle: posmarowane masłem, do tego [...]
w układaniu diet rzeczywiście musisz być fantastyczny jak pytasz co to NKKT niezbędne do życia kwasy tłuszczowe. w ogóle w tej diecie nie widzę źródła zdrowego tłuszczu. za dużo białka. nie jadasz mięsa?? z ciekawości pytam poczekam aż Kopt pójdzie spać Zmieniony przez - wylliam w dniu 2005-12-09 14:07:14
Warto łączyć tak źródła składników odżywczych, aby posiłki były pełnowartościowe a nie tutaj pół posiłku a tam drugie pół. Później wychodzi dieta z przekąsek. http://potreningu.pl/articles/4403/prog-leucynowy-i-optymalna-dawka-bialka-w-posilku
jesli chodzi o wapn to chyba nie ma lepszego zrodla niz nabial. sa jeszcze warzywa zielone, ale one maja troszke zwioazkow fitynowych utrudniajacych wchlanianie wapna. 'gorszosc' twarogu polega na tym ze w stosunku do mleka ma sama kazeine, gdyz bialka serwatkowe zostaly oddzielone. twarog zatem jest ubogi w aminokwasy siarkowe. mimo to jest [...]
musli, polędwica, kabanosy do wywalenia, chleb proponuję ograniczyć i nie robić z niego podstawowego źródła węgli, serek zamień na bardziej wartościowy nabiał, np mozzarellę. W rozpisce brak zdecydowanie warzyw, mix pociętych sałat z plastikowego worka to średni pomysł, jeżeli liczysz na cenne składniki z tego produktu, oliwki to spora dawka sodu, [...]
[...] W drugim tygodniu zaczynasz dodawac weglowodany, zacznij od straczkowych i dodawaj sobie po 25gweglowodanow, pierw do sniadania, pozniej do posilku przed i po treningu, jak cwiczysz mozesz dodawac co drugi trening. Pozniej zaczniesz dodawac owoce jako zrodla weglowodanow i pozniej zboża, az dojdziesz do zerowego zapotrzebowania -> ok 2000kcal
[...] bys tam dodac jakies bialko. 5. suple zastap jedzeniem. 6. kupuj twarog półtłusty zamiast chudego. Jest mniej przetworzony. 7. tunczyka w wodzie jedz raczej zadko. 1-2 puszki na tydzien. TRoche to syfiaste jest. 8. dobre zrodla tluszczy to glownie: oliwa z oliwek, wszelkie orzechy (moze oprocz ziemnych), ryby, jaja. Troche masz do korekty ;]
[...] to porosto ulozyc. zapotrzebowanie według 2 wzoru liczysz: http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_skł._prod._żywnościowych%2C_%25_bf-t276436.html obliczasz zapotrzebowanie, ustalasz ile g bialka i tłuszczu na kg masy ciala, pozostalosc idzie w ww. zrodla ww zlozonych chyba znasz ? tak samo jak pelnowartosciowe bialko, zdrowe tluszcze itd
[...] 10 po jednej na noc. 100 primi kosztuje w granicach 30 zl za hiszpanska taka w brazowej butelce, uwazac na podobki musisz bo jest ich duzo wiec najlepiej wez z bezpiecznego zrodla. Byly juz tu chyba p[osty ze zdjeciami to poszukaj w archiwum. Co to da? Sile mase , przy dobrej diecie (duzo bialka) retencja wody nie bedzie gigantyczna ale bedzie [...]
nie układam diet, nie jestem dietetykiem IMO 1)oblicz zapotrzebowanie 2) Białko daj po równo do każdego posiłku (tylko zwierzęce) 3) WW 25% zapotrzebowania rano, 25% zapotrzebowania po treningu, 50% rozłożone do reszty posiłków z wyłączeniem ostatniego 4)do każdego porcja warzyw i zdrowych tłuszczy/ tłuszcze omiń przed/po treningu ŹRÓDŁA: Białko: [...]