SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

zeby

Czy chodziło Ci o: "żeby"?

  • do czego mozna wykorzystac mleczko kokosowe? do smazonego kuraka sie nada zeby go poddusic ?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-10 19:28:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Z czym jecie ryże/makarony/kasze żeby nie były takie suche? %-) Zmieniony przez - dalky w dniu 2014-09-21 18:49:18

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-21 18:49:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Chce zrobić taki sos paprykowo - pomidorowy. 3 papryki zetrę na tarce na drobnych oczkach a pomidora przecisnę przez sito. Wszystko przełoże do garnka. Ile to gotować żeby warzywa nie straciły za bardzo wartości? Czym doprawić? Sól i pieprz wystarczy? Gotować to pod przykryciem czy bez?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-27 19:56:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • [...] robilem) ale niestety dalem na patelnie tłuszcz bo gdybym nie dal to dymilo by się strasznie z patelni i caly dom by zaśmierdziało, i na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie dymilo się z niej podczas podgrzewania oraz zeby mięso się nie przyczepilo???

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-29 22:42:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • [...] na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie dymilo się z niej podczas podgrzewania oraz zeby mięso się nie przyczepilo??? czemu ''niestety'' tłuszcz ? co jest w złego w smażeniu na tłuszczu ;d ? oczywiscie bardzo istotne na jakim, niektóre będą się dymić [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-30 18:29:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • No i wazne jest zeby dokladnie ja oczyscic z żółci oraz porzadnie wymoczyc w mleku :-) Podobno jestem mistrzynia w watrobce,zawsze cala rodzina sie cieszy jak ja robie,nikomu pewnie sie nie chce brudzic...;-)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-16 15:49:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • 1. Jaki ryż najlepiej kupować i czym się od siebie różnią? Mam do wybory m.in. takie: biały, basmati, parboiled, jaśminowy, amerykański, naturalny (taki brązowy), jest również w wersji do gotowania w 10min. Chodzi mi o najlepszy w stosunkach cena/smak/jakość. 2. Taki ryż ważymy przed ugotowaniem, tak? 3. Co polecicie do zabrania ze sobią na [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-05 23:15:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Ja tylko pieprz ,duża ilość i tłuszcz,tak nacieram. Ważne żeby steka nie smażyć zimnego,trzeba odczekac az uzyska temperaturę pokojową, smażymy te 2-3 min z każdej strony,zależy jakiego steka lubisz,dla mnie może być prawie surowy;-) A następnie nie kroimy od razu ale przykrywamy folią i zostawiamy tak na desce/talerzu,wtedy bedzie miękki i [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-08 08:17:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • wątpię żeby bez tłuszczu wyszły lepiej ,dopraw je porządnie i pójdzie ")

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-21 17:50:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Potrzebuję pomysł: jak wykorzystać kiełbasę żywiecką? miała być jajecznica, ale mi swojskie jajka kończą, a na kupieckich nie mam zamiaru jeść, więc? :) zastanawiałem się nad tym żeby wrzucić na patelkę, podsmażyć, dorzucić trochę koncentratu, zrobić coś sosowatego i z jakimś ryżem to zjeść, ale nie mam pojęcia co z tego wyjdzie, a moje [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-25 23:14:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Dajcie spokój, żeby z ketchupu rezygnować, bo nie jest 'clean', lol.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-26 20:48:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Ja też bardzo lubię francuską i rosyjską, ważne żeby skład nie był szalenie długi i będzie ok :-)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-26 21:09:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • jak usmażyć mintaja żeby sie nie rozleciał?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-14 10:15:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Nasza mnie ochota na pieczone ziemniaki, ale mówiąc szczerze nie mam pojęcia jak je zrobić... :D Ziemniaki obrać, pokroić na plastry i wyłożyć na blachę wyłożoną folią do pieczenia żeby się nie przykleiły? Proszę o porady ja je smacznie przygotować w piekarniku gazowym. Mogę też obok nich za jednym zamachem upiec pierś? Z góry dziękuję za [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-17 20:05:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • tak, żeby Ci się średni bilans dzienny zgadzał: jak jednego dnia zjesz o 200kcal więcej to automatycznie drugiego obcinasz o 200

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-29 21:31:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Bronti: Właśnie myślałam o omlecie albo podobnym wypieku, dzięki :-) krystian.kaczanowicz: O, myślę, że ten słodki smak zniweluje białko. A shake warzywny? Chętnie przygarnę jakieś inspiracje, żeby to się nadawało do spożycia ;-) Zmieniony przez - nolose w dniu 2014-12-29 22:54:28

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-29 22:52:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Smalec, smalec gęsi, olej kokosowy rafinowany (wyższa temp dymienia, dobra opcja, jeżeli nie chcesz, żeby jedzenie zalatywało Ci kokosem)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-11 20:42:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Ja dawałem ok 100g maseła na 0,5kg płatków. Masło sezamowe, tudzież tahina na pewno się nada, każde się nada, tylko z temperaturą nie szalej. Ja swoją robiłem najdłużej 20min w max 160C, zawsze wychodziła idealnie złocista i nigdy się nie spaliła :-) po upieczeniu i ostudzeniu zawsze dodawałem jeszcze miodu i odstawiałem do lodówki (tylko dla [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-17 09:05:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Mam indukcyjną kuchenkę i można ustawić konkretną temperaturę, myślałem o tym, żeby do patelki włożyć najpierw papier do pieczenia bo łatwiej będzie potem wyjąć zawartość.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-22 20:06:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Żadne, obczajałem wcześniej wszystkie z oferty, i niestety każde jest to wyrób garmażeryjny. Lepiej w mięsnym (lub na stoisku w markecie - jeżeli oferują) poprosić o zmielenie na miejscu. Chyba, że chodzi Ci tylko o smak i makro, no to ojciec chwalił sobie wieprzowo-wołowe :P Ocet jabłkowy będzie ok? :O Właśnie zanim cokolwiek z nimi zrobię muszę [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-25 11:51:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)