[...] zbędnego tłuszczu. Kupiłam ostatnio dwa spalacze tłuszczu jeden to Green Tea od SFD a drugi to L-Carnityne FitMax . Jeden wzięłam ze względu na naturalny skład a drugi na zawartość l-carnityny . Mogę łączyć te dwa spalacze czy tego unikać ? Green Tea bym brała jedna tabletkę z rana 30 min po przebudzeniu a drugi od FitMax dwie w czasie obiadu [...]
[...] - NOW Foods - Ashwagandha: 1 kapsułka 450 mg; Ekstrakt z Ashwagandy; min. 2,5% witanolidów- 11mg - Naturell Ashwagandha: 1 tabletka 140 mg; Ekstrakt z Ashwagandy; standaryzowany na zawartość minimum 7% witanolidów Jak to interpretować. Albo wprost: która lepsza :-). Chyba że ktoś od razu odrzuca te dwie i poleci coś innego. Pozdrawiam ctr1978
Czesc jak oceniacie tą przedtreningowke mutant madness. Zalezy mi na dobrym pobudzeniu a ta konkretna ma dużą zawartosc kofeiny. Napiszcie swoje wrazanie z korzystania z niej :-) MUTANT-Madness-New-225g Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2022-01-17 21:52:38
[...] dobijają mi ponad pół . Czy można zastąpić węgle większa ilością tłuszczy ? Aktualny cel wolna masa oraz siła . Jak to jest np. z orzechami które posiadają tak wysoką zawartość tłuszczy czy chociażby jajkami czy można je nazwać dobrymi produktami z taką ilością tłuszczu? Będę wdzięczny za lekkie rozwinięcie mi tematu tłuszczów w diecie [...]
[...] napis na opakowaniu: "100% białek serwatkowych". Oczywiście producent ma na myśli to, że wszystkie białka zastosowane w odżywce to białka serwatkowe, natomiast ich faktyczna zawartość jest oczywiście niższa i może na przykład wynosić 70%. Podobnie podając aminogram można określać zawartość poszczególnych aminokwasów tak jakby odżywka zawierała [...]
[...] napis na opakowaniu: "100% białek serwatkowych". Oczywiście producent ma na myśli to, że wszystkie białka zastosowane w odżywce to białka serwatkowe, natomiast ich faktyczna zawartość jest oczywiście niższa i może na przykład wynosić 70%. Podobnie podając aminogram można określać zawartość poszczególnych aminokwasów tak jakby odżywka zawierała [...]
ale mąka razowa to jest mąka pszenna tylko tym 2000 Typy mąki pszennej z pszenicy zwyczajnej według PN-A-74022:2003: typ 450: tortowa, "pięćsetka" - zawartość popiołu do 0,50% typ 550: luksusowa - zawartość popiołu od 0,51% do 0,58% typ 650 - zawartość popiołu od 0,59% do 0,69% typ 750: chlebowa - zawartość popiołu od [...]
[...] wagę w funtach), dodaj zero (waga 200 funtów = 2000) i ta liczba będzie stanowić punkt odniesienia dla określenia podstawowego zapotrzebowania kalorycznego. Krok 3: Jeśli zawartość Twojej tkanki tłuszczowej wynosi 11% lub mniej, pomnóż podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne (liczbę otrzymaną w kroku 2) przez 2. Otrzymasz wówczas (w naszym [...]
[...] również oczywiście na bazie białek pochodzenia krowiego, ale przez dodatek białek serwatkowych pochodzenia koziego czy owczego zwiększa się ich różnorodność. Oczywiście zawartość tych białek pochodzenia innego niż krowie jest niestety mała. Tak więc białka serwatkowe inne niż krowie są w odżywkach bardzo pożądane i nie jest to absolutnie [...]
[...] umieściła na opakowaniu wiarygodną informację dotyczącą zawartości białka w swoim produkcie, wcześniej musi on być przeanalizowany. Jedną z najstarszych metod analizy na zawartość białka jest tzw. metoda Kjeldahl’a. ( niestety nie jest to dokładna metoda ) Zasada tej metody jest bardzo prosta. Każde białko zawiera określoną ilość azotu. [...]
[...] nie. Nie, ponieważ w surowej marchwce skrobia jest chroniona przed trawieniem przez błony komórkowe zbudowane z niestrawnej celulozy. W gotowaniu błony ulegają rozerwaniu i zawartość staje się dostępna dla enzymów trzustkowych. Natomiast surowa marchewka dociera niestrawiona do jelita grubego, gdzie dopiero bakterie uwalniają substancje odżywcze [...]
[...] i w związku z tym w różnym stopniu przewodzą elektryczność. W czasie badania mierzona jest ilość tkanki mięśniowej, tłuszczowej, tkanki wisceralnej (brzusznej), całkowita zawartość wody w organizmie, masa kości, dobowe zapotrzebowanie na energię (w kcal lub kJ), wiek metaboliczny i oczywiście waga ciała. Skład ciała jest bardzo ważny w [...]
[...] i w związku z tym w różnym stopniu przewodzą elektryczność. W czasie badania mierzona jest ilość tkanki mięśniowej, tłuszczowej, tkanki wisceralnej (brzusznej), całkowita zawartość wody w organizmie, masa kości, dobowe zapotrzebowanie na energię (w kcal lub kJ), wiek metaboliczny i oczywiście waga ciała. Skład ciała jest bardzo ważny w [...]
[...] i w związku z tym w różnym stopniu przewodzą elektryczność. W czasie badania mierzona jest ilość tkanki mięśniowej, tłuszczowej, tkanki wisceralnej (brzusznej), całkowita zawartość wody w organizmie, masa kości, dobowe zapotrzebowanie na energię (w kcal lub kJ), wiek metaboliczny i oczywiście waga ciała. Skład ciała jest bardzo ważny w [...]
[...] mi ktos napisac informacje na nastepujace moje pytania: 1.w jednej probowce znajduje sie roztwor sacharozy a w drugiej roztwor maltozy a)jak doswiadczalnie zidyntyfikowac zawartość probowek. b)z czego wynika taki przebiad goswiadczen c)zapisz odpowiednie równania reakcji za pomoca wzorów strukturalnych cukrów w konwekcji Hawortha.Ktore [...]
[...] oraz senchy i mate nie odbiegały od siebie, natomiast znacznie mniejsze zawartości oznaczono w rooibos i fongru (co miało odzwierciedlenie w naparach), zaś znacznie większą zawartość (przekraczającą 200 mg/g) w kawie rozpuszczalnej." http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2007,%203(52)/11_Wolosiak.pdf ta publikację miałem wrzucic jutro, no ale [...]
Aaa i pytanie, o co kaman ze stwierdzeniem ze: C6 ma 85% zawartości białka w suchej masie? Jak wymieszam to z woda to nagle zawartość białka spadnie?? - jak wymieszasz z wodą procentowa zawartość białka spadnie, ale ilościowa - nie zmieni się. Co innego gdybyś zmieszał z mlekiem, wtedy procentowa zawartość zmniejszyłaby się, ale ilościowa - [...]
[...] w drewnie sosen, a także w tzw. kicie pszczelim (propolis). Chryzne mozna znalezc w miodzie pszczelim - ale jest zawartosc jest znikoma. Polskie dane wskazują, że całkowita zawartość związków fenolowych wynosi od 267 do 1260 mg/kg miodu. Według późniejszych badań krajowych ogólna zawartość związków fenolowych w miodach odmianowych kształtowała [...]