Nerki nic nie dostają. Jest bezpieczna dla osób doświadczonych. Poza tym, nie zwiększa się na niej białka a jeżeli już to min. zmniejsza. Nie oznacza też, że zmniejszenie węglowodanów a zwiększenie tłuszczów wprowadzi Cię w ketozę. Polecam poczytać tematy z tym związane. Rozwiązanie, o którym piszesz to rotacja węglowodanów (carb cycling) i [...]
[...] w którym autor pisze. "Przez pierwsze dni redukcji bądź po prostu odżywiania się zgodnie z zasadą low carb zaleca się aby spożywać nie więcej niż 20-30g węglowodanów dziennie. Ma to na celu nauczenie organizmu korzystania ze źródeł energii w postaci tłuszczy. W późniejszym etapie można podnieść spożycie węglowodanów do [...]
[...] to się ma do tego ile kalorii mogę spożywać, aby redukować tkankę tłuszczową. Wskaźnik BMR:1820 kcal Aby utrzymać wagę:2821 kcal 15% białka: 423 kcal = 106 g 55% węglowodanów: 1552 kcal = 388 g 30% tłuszczu: 846 kcal = 94 g 2. Nurtujący mnie temat, czego ile kiedy, czyli ile węglowodanów, białka, tłuszczu, na śniadanie, obiad, [...]
ja zrzucilem szybko i duzo z 104 na 95 kg na diecie z przewaga bialka i tluszczy i mniejszej ilosci weglowodanow - warzywa kasze ( jaglana i gryczana -wolno sie wchlania ) a teraz mam bialkowo tluszczowa wiec cos innego ale obciecie nie zdrowych weglowodanow i z wysokim ideksem duzo robi :)
2134 kcal 15% białka: 320 kcal = 80 g 55% węglowodanów: 1174 kcal = 294 g 30% tłuszczu: 640 kcal = 71 g pytanie tylko czy tak duża ilość węglowodanów pozwoli mi na spalenie tłuszczu bez większego spadku wagi. Większość osób, z którymi rozmawiam sugeruje mi zwiększenie ilości białka a zmniejszenie węgli. Dlatego też wolę zapytać [...]
Masz sporo na ten temat na portalu potreningu.pl: 1. http://potreningu.pl/articles/3695/sposoby-na-podbijanie-testosteronu-fakty-i-mity 2. http://potreningu.pl/articles/4417/spozycie-weglowodanow-a-poziom-testosteronu 3. http://potreningu.pl/articles/4179/spozycie-weglowodanow-bialka-i-tluszczu-a-produkcja-testosteronu 4. [...]
Korzystanie z węglowodanów i tłuszczy w propocji 1/1 to kiepski pomysł. Daj przewagę tłuszczy bądź węglowodanów bo inaczej organizm będzie w pierwszej kolejności korzystał z energii pochodzących z tłuszczy a węglowodany może upychać w tkankę tłuszczową. Wiem że jest deficyt i nie powinno mieć takie coś miejsca, ale po co dawać organizmowi dwa [...]
[...] co poprawiło mi samopoczucie, z czasem jednak wiadomo , że szło co raz wolniej , więc z ciekawości na to jak zareaguje mój organizm stosunkowo odstawiałem spożywanie węglowodanów, co skutkowało sukcesywnie kolejnym ubytkiem wagi, i nie miałem żadnych dotąd problemów z Nastrojem,Samopoczuciem,Zdrowiem itp,potem z kolei natknąłem się w [...]
50g węglowodanów to nie jest duża ilość. Zależy też od owocu. Akurat banan zawiera sporo cukrów, ale truskawek czy malin byłoby sporo. Mogą one jak najbardziej być częścią węglowodanów w diecie.
Ok już patrzę :-) jak dla mnie za dużo nabiału, w drugim posiłku brak węglowodanów, w 3 za dużo białka - rozłożyłabym to częściowo w inne, tak samo tłuszcze raz masz 20g raz 8. Druga miska W trzecim posiłku taka sama sytuacja z białkiem jak wyżej. W czwartym brak białka i węglowodanów. No i te zupki na dłużsą metę radzę odstawić. Niby mają dobry [...]
[...] dla tego typu wysiłku, ponadto w tym badaniu ma się znaleźć, że nie była to celowa deplecja glikogenu po której nastąpiła celowa fluktuacja celem lepszego wykorzystywania węglowodanów.... teraz sam widzisz, że jakby to przedstawić od 2 strony już wcale nie jest tak kolorowo. I wręcz nawet może wskazywać na to, że zjadanie wyższych ilości [...]
[...] tak by próg leucynowy mógł zostać osiągnięty tutaj o progu więcej: http://www.sfd.pl/Pr%C3%B3g_leucynowy_i_optymalna_dawka_bia%C5%82ka_w_posi%C5%82ku-t1096953.html porcja węglowodanów oraz porcja tłuszczy. Tak, by posiłki były zbilansowane. Z białka wybieraj produkty : mięsne te chude i te tłuste mięsa (tutaj mój artykuł po kóre kawałki sięgać [...]
[...] (długotrwale). Dlaczego o tym mówię? Kluczowe w tym są makroskładniki, które powinniśmy dostarczać wraz z pożywieniem. Mianowicie 14% białek 29% tłuszczów i 57% węglowodanów. "Racja pokarmowa bogata w węglowodany wpływa na podniesienie wydolności fizycznej zawodnika, wysokotłuszczowa zaś ją obniża. Większe zapotrzebowanie na białko [...]
Większość witamin i minerałów jesteśmy w stanie pozyskać z pożywienia. Jeśli nasza dieta jest bogata w różne źródła białka, węglowodanów, tłuszczy (z nieprzetworzonej żywności), zawiera warzywa i owoce to najprawdopodobniej to co jest nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania mamy zapewnione. W przypadku sportowców sytuacja ta może być [...]
Bylem u psychologa raz , on nie widzi u mnie zadnych objaw , tylko ja widze wlasnie na codzien , niska samoocena i jakies kompleksy nie wiem skad to sie bierze w mojej glowie , zreszta on mnie widzial raz to wiele nie mogl powiedziec. Dobra czyli zaczne od diety. W jaki sposob pracowac nad samoocena ? Zeby byla wysoka. On mowi ze kazdy jest [...]
Od kiedy obwody się nie zmieniają? Przypomnij jak wygląda w tej chwili Twoja aktywność fizyczna. Za dużo bananów i rodzynek. Na co tyle tego? Ogólnie masz mało węglowodanów, więc dostarcz je z lepszych źródeł. Nie wiem też jakie jest założenie. Jeżeli low carb, to zmniejsz węglowodany do ok 120-130g i podbij tłuszcze. Mam wrażenie że wróciły do [...]
1. Dużo zależy od jakości diety 2. Białkiem bym nie rotował zostawił stałe 3. Węglowodanami i tłuszczami możesz, np w dni treningowe więcej węglowodanów a DNT więcej tłuszczu Jeśli jesteś zdrowy to nic nie będzie. To głównie kcal, a nie sam ilość węglowodanów wpływa na tarczyce oraz mikroskładniki jak jod, selen, cynk itp
[...] który można uznać za wartościowy odżywczo, czy szczególnie zdrowy. Jest to w miarę można by powiedzieć neutralne zdrowotnie - nie przekraczając pewnych ilości - źródło węglowodanów. No właśnie, ale poza dostarczaniem węglowodanów, nie jest to zbytnio bogaty odżywczo produkt. Zawiera mało witamin i minerałów - w zasadzie witamin to bardzo [...]
[...] swój styl życia, w tym i sylwetkę powinien wiedzieć o tym, co należy jeść jako podstawowe źródła składników odżywczych. Wśród nich wyróżnić należy źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Kolejno zalecane źródła znaleźć możemy w tematach: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]