Dokładnie tak jest. Ilość węglowodanów, jaką jem obecnie to te zawarte w pieczywie, mleku, ryżu (kaszy), do tego dojdzie dekstroza. A nawet to trochę na siłę, bo zwykle nie mam nawet na nie ochoty, ale chcę trzymać jakiś rozsądny bilans kaloryczny. W sumie wychodzi jakieś 160-180 g węglowodanów dziennie (trochę ponad 2g/kg masy ciała).
[...] czas przyjmowania suplementów oraz zestaw ćwiczeń, główne ze względu na możliwości czasowe w pracy. 1. Dieta. Posiłek przed treningiem staram się mieć z większą ilością węglowodanów (w postaci ryżu lub kaszy), na ok. 1 godz. przed ćwiczeniami. Białko i aminokwasy przyjmuję jakieś 15 min. przed końcem ćwiczeń, kreatynę i dekstrozę jakieś 15 [...]
[...] sylwetki. Jest to na tyle oczywiste, że nikt nie powinien mieć ku temu żadnych wątpliwości. To, co spożywamy, czyli jakoś produktów, ilość kcal, białka, tłuszczów, węglowodanów, witamin, składników mineralnych ma wpływ nie tylko na wygląd sylwetki, ale przede wszystkim na nasze zdrowie. Powinien mieć o tym świadomość każdy i być [...]
Jakieś 0,4 g białka kg i 2 razy tyle węglowodanów powinno być ok. Ale jak masz regularne posiłki przed po treningu w małych odstępach to może być trochę mniej białka i węglowodanów po treningu. Minimum to moim zdaniem 15-20 g białka i 35-40 g węglowodanów. 5 g węglowodanów na dwie serie wykonane to wskazówka według innej teorii.
[...] stany zapalne, - zawiera laktozę, - może zawierać metabolity hormonów. Dlatego też w diecie tak ważne jest urozmaicanie, nie tylko źródeł białka, ale również tłuszczów i węglowodanów. Warto poczytać na ten temat więcej informacji: http://potreningu.pl/articles/914/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona Do nabiału zaliczyć możemy: - mleko, - [...]
Mutant Mass jest typową odżywką węglowodanowo-białkową, której zadaniem jest uzupełnienie braków białka i węglowodanów w diecie osób, które nie mają czasu, ochoty, czy możliwości, przygotowania, zjedzenia posiłku. Zawiera on w 100 g: - 20 g białka, - 70 g węglowodanów, - 5,4 g tłuszczów. W skład białek wchodzi 10 różnych frakcji: - izolat białka [...]
[...] ale również odpowiednio dobrana dieta. Ma ona znaczenie w kulturystyce jak w żadnej innej dyscyplinie sportu. Istotne są nie tylko ilości kalorii, białek, tłuszczów i węglowodanów, ale również jakość ich źródeł. Łatwo więc dojść do wniosku, że eliminacja najlepszego źródła białka w postaci mięs i ryb na pewno nie pomoże w kształtowaniu [...]
[...] (dwutlenek krzemu), słodzik (sukraloza). Zawartość białka to zaledwie 72%, czyli prawie o 10% mniej niż w matrixie ALLnutrition Natomiast wysoka zawartość węglowodanów (niemal 9% oraz tłuszczu 6%) świadczą, iż wykorzystany koncentrat białka serwatkowego jest bardzo niskiej jakości. Dla porównania - matrix ALLnutrition Ultra [...]
[...] (dwutlenek krzemu), słodzik (sukraloza). Zawartość białka to zaledwie 72%, czyli prawie o 10% mniej niż w matrixie ALLnutrition Natomiast wysoka zawartość węglowodanów (niemal 9% oraz tłuszczu 6%) świadczą, iż wykorzystany koncentrat białka serwatkowego jest bardzo niskiej jakości. Dla porównania - matrix ALLnutrition Ultra [...]
[...] zagęszczające i stabilizujące, substancje słodzące, wzmacniacze smaku itp. W drugiej kolejności podstawiamy za usunięte produkty ich zdrowsze zamienniki. Przykładowe źródła węglowodanów: - ryż (wszystkie rodzaje), kasza (gryczana, jaglana), płatki owsiane, ziemniaki, bataty, warzywa i owoce, pieczywo razowe Źródła białka: - mięso chude i tłuste [...]
FLEX nr 2 Luty 2000 str 42 "Spalanie tłuszczu w ogniu węglowodanów. Coznaczy to powiedzenie?" Powiedzenie ze "tłuszcze spalaja się w ogniu weglowodanów" odnosi się do czegoś, co nazywamy cyklem Krebsa. Całkowity rozkład tłuszczu możliwy jest dzięki obecności węglowodanów. Weglowodany stanowia coś w rodzaju podpałki, od której [...]
Zarówno bataty jak i zwykłe ziemniaki są świetnym źródłem węglowodanów na diecie redukcyjnej i nie powinniśmy się martwić o ich indeks glikemiczny. Indeks glikemiczny (IG) jest czymś, co znają prawdopodobnie wszyscy, zarówno osoby chore na cukrzycę, insulinooporność, osoby zdrowo się odżywiające, będące na diecie, a nawet osoby, które z powyższymi [...]
[...] lub torbieli w obrębie jamy brzusznej Wróćmy jednak do wzdęć będących wynikiem spożycia posiłków. Gazy, wiatry, odbijanie należą do naturalnych skutków ubocznych trawienia węglowodanów. Resztki niestrawionych węglowodanów trafiają do jelita grubego, gdzie poddawane są działaniu bakterii jelitowych. Problem pojawia się wówczas, gdy organizm [...]
Układając dietę zastanawiamy się na tym, jakie źródła węglowodanów możemy spożywać, aby było dobrze jakościowo dla naszych mięśni, zdrowo i smacznie. Często również ważnym czynnikiem ich doboru jest czasu przygotowania posiłku. Nie zawsze mamy czas na to, aby ugotować ziemniaki, bataty, kaszę, czy ryż. Dlatego też sięgamy po produkty poddane [...]
[...] na naszą dietę. Z tego co piszesz, Twoja dieta nie wygląda zbyt dobrze. Bazowanie codziennie na czterech woreczkach ryżu i 100 g płatków owsianych jako jedynych źródłach węglowodanów w diecie nie jest dobrym pomysłem. Odżywianie takie będzie skrajnie niedoborowe i jałowe. Do wyboru masz wiele innych źródeł węglowodanów: różnego rodzaju kasze [...]
[...] które niedawno pasowały.. Z tym brzuchem to może być różnie. Może masz skłonność do wzdęć a to może być związane z nietolerancją na jakieś potrawy składniki. Może za dużo węglowodanów przetworzonych a może nie mieszać posiłków zwierzęcych z węglowodanami np jak jaja i mięso to nie węglowodany nawet w postaci gotowanych jarzyn . Tego może być [...]
[...] dodatkowo kawą z masłem nie ma najmniejszego sensu. Tłuszcz ma duże znaczenie ale nie jest to dieta typu Optymalna Kwaśniewskiego czy Lutza . Również wyjaśniona jest rola węglowodanów jakie węglowodany powodują stany zapalne a jakie nie, jak powinno się przygotowywać i komponować posiłki by były optymalne oraz bardzo ważna sprawa jak ważną [...]
[...] także więcej wartości odżywczych. Źródła białka – mięso (chude i tłuste, drób, wieprzowina, wołowina itp.), ryby, jaja, nabiał, strączki (jeśli dobrze tolerujemy) Źródła węglowodanów – ryż i kasze (różne rodzaje), płatki owsiane, ziemniaki, bataty, warzywa, owoce Źródła tłuszczu – tłuste mięsa i ryby, jaja, awokado, orzechy, oliwa z oliwek, [...]
[...] można przypisać naszemu stylowi życia. Nagromadzenie kwasów może nastąpić jako efekt: Nadwagi i braku ćwiczeń fizycznych. Spożywania nadmiernej ilości białek zwierzęcych, węglowodanów, tłuszczu i cukru. Niedostatecznej ilości produktów alkalizujących w diecie (np. owoce, warzywa). Uzależnień od: alkoholu, nikotyny, kofeiny. Nadmiernej [...]