[...] Warto wspomnieć że zwiększoną skuteczność przynosi stosowanie johimbiny w połączeniu z kofeiną. W suplementacji johimbiną bardzo ważna jest również dieta, w której ilość węglowodanów powinna być na dość niskim poziomie. Duże ilość węglowodanów osłabia działanie johimbiny. Jednakże suplementacja johimbiną niesie ze sobą szereg skutków [...]
[...] którą opisujesz ma szerokie zastosowanie we wspieraniu wielu osób podczas etapów redukcyjnych, jakościowych, ale także typowo masowych, gdzie spożywane są duże ilości węglowodanów, tłuszczy, kalorii. Wszystko to po to, aby wspierać i regulować gospodarkę insulinową organizmu. Koledzy niżej opisali już podstawowe kwestie w tej materii. Ja [...]
[...] prawie identyczny jak tradycyjnych chipsów. Również prawie identycznie wygląda to w przypadku składu. Zawierają one w 100 g 561 kcal, w tym 1 g białka, 37 g tłuszczów i 60 g węglowodanów. Jeżeli lubisz chipsy, a chcesz produkt trochę lepszej jakości, to lepszym rozwiązaniem będzie zakup Lay's chipsów z pieca, które mają zdecydowanie mniej [...]
[...] posiłku. Około 20-25 g białka na 100 g odżywki sprawdza się idealnie, jako zamiennik posiłku. zawartość 50% białka - tzw. bulki, czyli odżywka o zawartości białka i węglowodanów w proporcji ok 50/50. Produkt dla osób, które potrzebują głównie białka z niewielkim dodatkiem węglowodanów w diecie. Jeśli chodzi o dawkowanie gainera na Twoje [...]
[...] żywieniowego. W ich skład wchodzą węglowodany i białko. Niekiedy również dodatki tłuszczów MCT, kreatyny, czy innych aminokwasów. Z reguły jednak podstawa to około 70% węglowodanów i 20% białka, czyli typowe wartości występujące w posiłkach, jak np. worek ryżu i kanałek mięsa. Łatwo więc domyślić się, w jakim celu stosuje się tego typu [...]
[...] brakuje więcej białka niż weglowodanów (ale niejestem do końca pewien) :) dziennie jem ze 3 jajka, kostke sera białego chudego, orzechy hmmm co tam jeszcze ... jeśli chodzi o białko to to jem napewno codziennie :) jeśli chodzi o węglowodany to jem dziennie 2-3 woreczki ryżu i ... niewiem co jeszcze :) to może jednak brakuje mi węglowodanów :D
[...] tłuszczu się "spali"(jeżeli będziemy trzymać bilans 0). Po drugie np. kasza czy płatki owsiane tak szybko znowu się nie wchłaniają. Spożywając tłuszcze zamiast węglowodanów, moim zdaniem, rozciągamy kalorie na dłuższy okres czasu. I samo to już powoduje, że jest lepiej. Być może ta różnica nie jest tak widoczna gdy się je bardzo [...]
[...] pasteryzowanego, - soli, - regulatora kwasowości, - kwasu cytrynowego. W 100 g ma 190 kcal, w tym: - 14 g tłuszczy (w tym 9,8 g kwasów tłuszczowych nasyconych), - 3,6 g węglowodanów (w tym 3 g cukrów), - 12 g białka, - 0,5 g soli. Zazwyczaj wykorzystuje się go do sałatek, czy z powodzeniem robi się z niego pastę na chleb. Natomiast w [...]
[...] OLIMP BCAA to nowoczesna formuła ze znaczną przewagą izoleucyny - najważniejszego aminokwasu rozgałęzionego. Izoleucyna jest jedyną substancją regulującą, albo przemiany węglowodanów, albo tłuszczów, w zależności od aktualnych potrzeb energetycznych organizmu. Unikalny jest również jej wpływ na metabolizm tkanki tłuszczowej. Tłuszcz [...]
[...] OLIMP BCAA to nowoczesna formuła ze znaczną przewagą izoleucyny - najważniejszego aminokwasu rozgałęzionego. Izoleucyna jest jedyną substancją regulującą, albo przemiany węglowodanów, albo tłuszczów, w zależności od aktualnych potrzeb energetycznych organizmu. Unikalny jest również jej wpływ na metabolizm tkanki tłuszczowej. Tłuszcz [...]
Nie zauważyłem - sorry. Przy 1g tłuszczu na kg ciała wychodzi aż 6,7g węglowodanów na kg ciała co daje dla mnie 470g węglowodanów dziennie. Aż tyle jest ok? Zmieniony przez - futuresportsman96 w dniu 2016-12-31 16:41:56
[...] celem jest budowa masy mięśniowej. Pozostaje już tylko rozkład kalorii na zalecane ilości makroskładników. Są to 2 g białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Pamiętać należy o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Wśród zalecanych źródeł składników odżywczych, na jakich warto oprzeć [...]
[...] Jeżeli chodzi o miód podczas redukcji, oczywiście mozemy go wdrożyć do naszej diety jednak najlepiej zrobić to dodając go do posiku po treningowego z udziałem innych źródeł węglowodanów jak również ewentualnie spożywać w ostatnim posiłku który spożywamy wieczorem w połączeniu z białkiem, tłuszczem i innymi źródłami węglowodanów. Nie należy [...]
[...] ze względu na liczbę jednostek cukrowych wchodzących w ich budowę. Są to: - węglowodany proste, - węglowodany złożone. W diecie naszej zdecydowanie dominować powinny źródła węglowodanów złożonych o jak najmniejszym stopniu przetworzenia. Dlatego też warto mieć świadomość, jakie są to produkty: - kasze (gryczana, jaglana, orkiszowa, jęczmienna, [...]
[...] • 2,64-3,3 g / kilogram masy ciała dobrej jakości białka (np. chude mięso, ryby, WPC/WPI/WPH – koncentraty, izolaty i hydrolizaty białka serwatkowego), • 1-3 g / kg m.c. węglowodanów (istnieją jeszcze bardziej restrykcyjne diety, gdzie dostarcza się poniżej 50 g węglowodanów dziennie dla osoby ważącej 100 kg np. ketogeniczne), • 0,5-1 g / kg [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Odpowiadając na Twoje pytanie, to nie dojadąc węgli nic się nie [...]
Wiec..powiele ci cos,co znajdziesz w kazdym pismie tematyki kulturystycznej. Budowanie masy opiera sie na wiekszym spozywaniu skladnikow odzywczym w postaci weglowodanow,bialka bla bla bla.. To podstawa. Kazdy kto cwiczy (bez wiekszego oczytania),daje sobie reke uciac,ze kulturystyka to tylko cwiczenia silowe,a reszta to malo istotne brednie,bo [...]
[...] kiedy albo nam brakuje czasu albo dieta wymaga zjedzenia tak dużej ilości kalorii, że nie jesteśmy w stanie przyswoić tyle z jedzenia. Standardowy gainer zawiera więcej węglowodanów niż białka. Odżywki typu bulk to z kolei równa zawartość tych dwóch makroskładników. Wybierając suplement warto czytać etykiety i wybrać taki, który składa się z [...]
[...] max 15%-20% energii by być użyte jak budulec do mieśni. Jeżeli białko dostarcza więcej energii nadwyżka zostanie "zmarnowana" przez organizm na procesy trawienia. Z węglowodanów nie zrobi sie białka, ale z białko zrobi się glukoze. I tak sie dzieje gdy dostarczamy za mało energii z innych źródeł. Przykładowo dla zawodnika o wadze 80g [...]