[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Musisz pamiętać, by regularnie obniżać kalorie. Moim zdaniem [...]
Z diety mam Białka pochodzenia zwierzęcego: 150 gramów Tłuszczy: 120 gramów Węglowodanów: 250 gramów za duzo bialka:-) daj maksymalnie 120g starczy na razie:-) tluszcze bym obcial do 80g, a reszte podbil z weglowodanow. zazwyczaj wiekszosc osob jest weglowodanowcami i dobrze im sie buduje sylwetke, jak i robi forme na wiekszej ilosci wegli, wiec i [...]
Zmniejszyłem ilość węglowodanów względem tłuszczy i nie chciałem rezygnować ze zmniejszania węglowodanów w posiłku po treningu który jest również ostatnim posiłkiem dlatego zrobiłem tego szejka śniadaniowego białkowa-tłuszczowego. Chyba tonie jest zle posunięcie? Chociaż chciałbym tam dodać z 50gram płatek było by jeszcze lepiej...tylko nie wiem [...]
[...] Każdy z posiłków powinien wyglądać podobnie, czyli być pełnowartościowym. Może zawierać tę samą ilość kcal, białek, tłuszczów i węglowodanów. Bazować powinien na najlepszych pod względem jakości źródeł: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Następie fajnie by było byś obniżyła kalorie o 150-200kcal do [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Jeżeli chodzi o odżywki, to zamiast białka sojowego wybrałbym [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do wieku, płci i ilości aktywności fizycznej. W tym celu korzystamy ze wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html . Nastepnie dobieramy odpowiednie proporcje makroskładników .W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] a potem dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
Wczoraj eksperymentowałem sobie z ładowaniem węglowodanów i trochę chyba przeładowałem bo biegło się tragicznie, a Szajba wykrakał mi pełną kiche. Na 5 kilometrze myśle że miałem panikę w oczach na 12 to już był napewno obłęd. Na dodatek się zgubiłem. Po 13 kilometrze wyparowałem na jakąś budowę. I namierzyłem TOI-TOIA. Potem się już biegło [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Pamiętaj by sukcesywnie odejmować kalorii, raz na 7-10 dni [...]
[...] energii w naszej diecie, a energia niezbędna jest to ciężkich treningów, prawidłowego funkcjonowania, a przede wszystkim życia. Dlatego też warto wiedzieć jakie źródła węglowodanów warto wrzucać do posiłków w naszej diecie. Wśród najlepszych źródeł węglowodanów, które warto spożywać, zaliczamy: - ziemniaki, - bataty, - ryże (parboiled, [...]
[...] się zaczyna odrazu od głodówki to w przypadku braku efektów nie mamy już pola manewru. Poza tym ziemniaki to akurat wartościowy składnik diety, dodatkowo na 100g mają mniej węglowodanów i kcal niż np. ryż czy makaron więc można zjeść większą porcję. Strączki również mają wiele zalet, są źródłem węglowodanów i białka, choć białko roślinne nie [...]
Węglowodany pod kątem energetycznym dostarczają około 4kcal z 1g spożytych węglowodanów, co pod kątem ładunku kalorycznego stawia je na równi z białkiem. Węglowodany stanowią istotny element diety, potrzeba ich dostarczenia jest szczególnie istotna w okolicy aktywności fizycznej. Bardzo trudno jest dokładnie wyznaczyć zapotrzebowanie organizmu na [...]
[...] wiec odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] białka w takiej sytuacji wynosi 2 g/kg masy ciała, tłuszcze minimum 1 g i węglowodany stanowią resztę puli kcal. W takiej sytuacji warto pamiętać o tym, że 1 g białka i węglowodanów wynosi 4 kcal, a 1 g tłuszczów 9 kcal. Poznać powinieneś również zalecane źródła makroskładników, a są to: - źródła tłuszczów: [...]
[...] zawodnik ważący 100 kg, przy 12% ilości tkanki tłuszczowej, powinien dostarczać: 2,3 -3,1 g białka na kg beztłuszczowej masy ciała, czyli od 202,4 do 273 g białka (od 809 kcal do 1092 kcal), od 20 do 27,3%, 1,2 g na kg m.c., czyli 120 g tłuszczy (1080 kcal), 27%, ~ 4,57 g węglowodanów na kg m.c. (457 g węglowodanów), 1828 kcal – 45,7%.
[...] na kg beztłuszczowej masy ciała, czyli od 202,4 do 273 g białka (od 809 kcal do 1092 kcal), od 20 do 27,3%, 1,2 g na kg m.c., czyli 120 g tłuszczy (1080 kcal), 27%, ~ 4,57 g węglowodanów na kg m.c. (457 g węglowodanów), 1828 kcal – 45,7%. Mam jeszcze jedno pytanie, a nie chce specjalnie zakładać nowego tematu by zaśmiecać forum. Ile przykładowo [...]
Witam , no niestety właściwie już sam sobie odpowiedziałeś na pytanie i znasz przyczynę słabych efektów . Jeżeli zależy Ci na znaczącym progresję to musisz ułożyć dietę . Właściwie zbilansowana dieta to dieta urozmaicona, smaczna, zapewniająca właściwą podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych oraz innych związków mających korzystny wpływ [...]
[...] diecie. Jeżeli chodzi o zasady diety, to bazować należy na podstawach diety zbilansowanej. Zakłada ona spożycie 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta pochodząca z węglowodanów. Warto pamiętać o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Bazować należy na najlepszych ich źródłach w postaci: - mięs, ryb, [...]