[...] ciało fitness Dlatego zaczniemy od samego początku, czyli od nauczenia Cię, co jest dobre, a co złe Dieta na pierwszy tydzień: 130g białka, 100g tłuszczu i tyle. ZERO węglowodanów. Źródła białka to mięso (również tłuste, np. karkówka ;), ryby i jajka. Nabiał na razie zakazany. Źródła tłuszczy to tłuszcz z mięs, ryb i jajek, a także różne [...]
Jaka waga? Jaki wzrost? może nie ma sensu się katować na ketozie? Niska podaż węglowodanów powoduje uszczuplenie glikogenu, który wiąże wodę w organizmie dlatego już po paru dniach widać poprawę w sylwetce. To tak jak po mocnym piciu alkoholu, na kolejny dzień się wygląda lepiej ;d swoje odpowiedzi znajdziesz na r/ketogains
[...] minut po treningu wrzucasz szybkowchłanialne białko - np. tuńczyk (ale nie w oleju). Dobrze jeszcze po kolejnej godzinie zmieścić normalny posiłek, lecz już z mała ilością węglowodanów. Tuż przed snem wrzucasz posiłek antykataboliczny, czyli wolnowchłanialne białko - serek wiejski zastąp twarogiem chudym, jajka moga być ale całe, dodaj jeszcze [...]
[...] Ci przykład tuńczyka (w wodzie), ale może być też np. pierś kurczaka przyrządzona bez tłuszczu albo odżywka białkowa. Jeszcze lepiej dodać do tego białka trochę złożonych węglowodanów, np. z ryżu. Po kolejnych 40-60 minutach normalny w miarę posiłek (kolacja), lecz już z ograniczoną ilością węgli, a przed snem antykatabolicznie [...]
aha i mógłbyś mi wytłumaczyć czy jak będzie spadać waga np. 1 kg na tydzień to po ile kcal obcinać? z węglowodanów czy z tłuszczy? i może w ogóle nie obcinać? bo i tak mało jakoś kalorii? trenuje na siłowni 5x w tygodniu, ostatnio czytałem na sfd że aeroby nie spalają tłuszczu więc zastanawiam się czy w ogóle je robić?
-zamiast gainera dodaj inne źródła węglowodanów np.chleb razowy/ryż/makaron -kakao możesz pić ale naturalne;-) -olej lniany możesz dodać do diety jeśli masz taką możliwość-jednak stosuje się go jedynie na zimno. Do krótkotrwałego smażenia(~10-15min) możesz użyć oliwy. Do dłuższego smażenia nadadzą się masło klarowane/smalec/olej kokosowy -jeśli [...]
Hej, Dzięki za odpowiedz zgodnie z podanym przez Ciebie kalkulatorem wychodzi mi: Aby utrzymać wagę 2441 kcal 15% białka: 366 kcal = 92 g 55% węglowodanów: 1343 kcal = 336 g 30% tłuszczu: 732 kcal = 81 g czyli od tego odejmuje 300 kcal / doba - i zaczynam dietę z 2140 kcal / doba - w jaki sposób mam dobrać proporcje B/W/T ? czy mam [...]
[...] węglowodany i tłuszcz to kwestia problematyczna, ciężko wyczuć czy w ogóle da się odkręcić oporność insulinową czy nie. Więc tu metoda prób i błędów, sugeruję zacząć od 130g węglowodanów i dobić tłuszczem. Tylko ta dieta ma być jak kryształ, bo Ty same śmieci jesz #-P Czytaj 'Co jedzą Ladies' i układaj. Zero nabiału. Żadne zajęcia [...]
To moje zapotrzebowanie. 3171 kcal 15% białka: 476 kcal = 119 g 55% węglowodanów: 1744 kcal = 436 g 30% tłuszczu: 952 kcal = 106 g Czy przy diecie na przybranie masy mięśniowej nie ma czegoś za dużo, badz za mało?
Ja bym zrobił 20% białka 50% węglow. 3171 kcal 20% białka: 476 kcal = 160 g 50% węglowodanów: 1744 kcal = 410 g 30% tłuszczu: 952 kcal = 106 g Czyli według tego co mówiłeś dodałem białko, zmniejszyłem wegle. Ale gdzieś też podsłyszałem, że przy masie dodaje się +300 kalorii do obecnego zapotrzebowania, wiec może 3500 kcal było by dobrym pomysłem? [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] bic 40,5cm, uda 64,5cm, pas 9,5 cm, łydka 41 cm. Ile wyciskam. No np na klate wyciskałem 3 tygodnie temu 100kg na małą serię 5x. Teraz mniej ze względu na mocne obniżenie węglowodanów i zbijanie tłuszczu, którego miałem też niemało. Na przysiad ze sztangą (ćwiczenia raczej nie robie za często, ze względu na kręgosłup), to ciągnę z 130-140 kg. [...]
Ja sie wypowiem tylko co do diety. Z tego co wiemto do wytwozenia jedej cząsteczki białka w ludzkim organiźmie to potrzeba 4 ząstki energi czy li w tym przypadku węglowodanów. Może coś zle napisałem z tymi czasteczkami ale białko 1do4 z węglem to wiem napewno. Przekonałem sie dopiero jak osiągnołem odpowiednie proporcje w odrzywianiu.
Dlaczego aż tyle białka? Zamiast kiełbas daj ryby, wprowadź inne źródła węglowodanów złożonych, więcej warzyw. Daj ankietę wypełnioną i zdjęcia jeszcze. Zmieniony przez - Ruda_29 w dniu 2013-05-20 11:50:41
[...] Co do pory obiadu, ryż staram się wymieniać od czasu do czasu na makaron lub ziemniaki. Dziennie z moich obliczeń wychodzi na to, że dostarczam znacznie więcej białka, węglowodanów, tłuszczów oraz kalorii niż wynosi moje codziennie zapotrzebowanie, więc skoro efekty jako takie widać, to chyba jest progres :-D A jako, że kiedyś miałem duży [...]
co trensujesz? Jezeli twoim celem jest masa to powinienes wybrac gainera [bialka i tak masz sporo w diecie, a przy duzym wysiku potrzeba ci ogromnych ilosci kcal dla odpowiedniej regeneracji a jezeli chcesz dodatkowo przybrac na wadze to musisz dostarczyd conajmniej +500kcal wiecej. Proponuje zakupic gainera MCT oraz dla zwiekszenia kalorycznosci [...]
Do czego są Ci potrzebne wieczorem źródła węglowodanów? Wieczorem masz jadać posiłki białkowo-tłuszczowe a nie cukry proste i kiepskiej jakości skrobię. Nie masz w tych posiłkach ani białka, ani dobrych tłuszczy.
Wcale sie nie musi znudzic, bo nie chodzi tu o spozywanie tego samego caly czas, tylko o proporcje bialka tluszczy i weglowodanow ograniczasz tluszcze, jesz duzo ryzu i budynie <-- błąd poczytaj o odzywianiu, bo bez tego ani rusz.
[...] bądź mięsne poproś niech mama Ci zrobi takie z kurczakiem będziesz mógł wziąć do szkoły. "Ze słodyczy jeydnie jem budyń czekoladowy Wartości : na 100g 1,5g białka 17,6g węglowodanów i 3,5g tłuszczu a jedmo opakowanie ma 175g." Więc tak budyń robisz zapewne na 500ml mleka lub 750ml 100g podane jest zapewne na gotowy produkt więc musisz [...]