[...] jak będę miała ochote to zmiksuje mrożone owoce. Tylko wiesz jak to jest, ja znam zasady w teorii - praktyka obnaża me ludzkie słabości. :) Chce jeszce tylko zwrócić uwagę na to, ze cukrzyca to nie jest problem wynikający z nadmiernego spożycia jedynie białego cukru tylko ogólnie ze złych, przetworzonych źródeł wszystkich węglowodanów.
Ale chyba masz malutkie porcje..tyle produktów, które mają dużo węglowodanów a niecałe 1900kcal ? Nie jesteś głodna ? Na śniadanie był chleb - dwie kromki żytniego razowego Makaronu- liczyłam 100gram Na kolacje - 3 kromki jasnego (tez około 100gram) Lody - 2x 80g Takie chyba normalne porcje? Głód czasem czuje, ale szybko zaspokajam :D [...]
[...] miłość, ale nie dotknęłam ani jednego), suszone banany i daktyle. Skusiłam się na te ostatnie (ok. 50g), bo nigdy nie jadłam. Wydają się być dobre na dobicie kalorii i węglowodanów (bo czasami mam z tym problem). Poza tym, chyba będą spoko alternatywą do czekolady podczas wypadów w góry :) Dodatkowo do miski wpadło: winko czerwone wytrawne, [...]
[...] szkodę zrobisz sobie nie jedząc tyle czasu do snu, a pewnie myślisz, ze jedząc po 18 od razu się tyje... Tyle,ze ten Twój ostatni posiłek przed snem niech nie zawiera węglowodanów. I ogólnie na tym poziomie wiedzy,a zarazem z chęcią zmiany nawyków, polecam 10 wskazówek żywieniowych,które znajdziesz w postach podwieszonych. Jeśli będziesz [...]
[...] wody Chleb żytni z twarogiem, trzy mandaryni, schab, żeberka duszone w kapuście, sałatka z kalafiorem, tatar, ryż basmanti, Jednak praktyka swoje robi i już na oko wiem, ze węglowodanów i tłuszczy to mi dzisiaj starczy, choć myślę, że ww nie przekroczyło 130 gram, tłuszczy też nie za dużo więcej. Myślę, że białka trochę za mało dziś jeszcze. [...]
[...] na wysiłek fizyczny: 1. odpowiedni posiłek na 3-4 godziny przed treningiem - węglowodany: 1-2 g/kg masy ciała; białko 0,15-0,25g/kg masy ciała. Preferowanym źródłem węglowodanów są produkty skrobiowe o niskim indeksie glikemicznym takie jak: brązowy ryż, płatki owsiane, kasza jęczmienna, pumpernikiel, soczewica. Węglowodany o wysokim [...]
akurat z tym zarysowaniem mięśni to mit ,kreatyna nie gromadzi wody podskórnej utarło się że kreatyna "zalewa" to jednak jest sprawa diety Czyli,jak dobrze dedukuję nadmiar węglowodanów,lub dodatni bilans?
akurat z tym zarysowaniem mięśni to mit ,kreatyna nie gromadzi wody podskórnej utarło się że kreatyna "zalewa" to jednak jest sprawa diety Czyli,jak dobrze dedukuję nadmiar węglowodanów,lub dodatni bilans? dokładnie kreatynę można brać również jako antykatabolik na redukcji - wtedy nie ma narzekania na "zalewanie" ;-)
Przyjelo sie, ze ilosc spozywanego bialka dziennie powinna wynosic 2-3g na kg masy ciala. Obecnie nie ma zadnych dowodow aby wieksze jego spozycie dawalo jakiekolwiek korzysci. 1g bialka = ok. 4 kcal. Ilosc spozywanych weglowodanow podczas budowania masy miesniowej zawiera sie w granicach 5-8g na kg masy. Ilosc ta zalezna jest od budowy ciala, [...]
[...] tutaj masz wzór w zależności czy masa czy redukcja dodajesz lub ujmujesz 200-300kcal, przyjmij 2g białka i 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała, a reszta z węglowodanów, tutaj masz źródła z jakich najelpiej korzystać http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka [...]
[...] kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. Makroskładniki przyjmujesz 2g białka na kg masy ciała , 1 g tluszczy i reszta kalorii z węglowodanów http://www.sfd.pl/temat523670 - Podstawy [...]
Płeć : Mężczyzna Wiek : 24 Waga : 85 kg Wzrost : 168 cm Wszystkie wymiary po napieciu Obwód klatki : 115 cm Obwód ramienia : 32 cm Bicepsa: 39 cm Obwód talii : 95 cm :( Obwód uda : 63 cm Obwód łydki : 40 cm Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : nie mam pojecia Aktywność w ciągu dnia : cały dzień wdomu na weekendy szkoła [...]
DZIEŃ 40 Bylem dzisiaj w kinie na "Next" z Nicolasem Cage'm a potem jeszcze lazilem z dziewczyna i koniec koncow teraz wrocilem do domu. Film dosyc dobry szczegolnie jesli komus podobaly sie klimaty produkcji o nazwie "De ja vu". Mysle, ze Test pociagne jeszcze tylko jakies kilka dni i mozliwe, ze jeszcze przed przyszlym [...]
***PODSUMOWANIE*** Bardzo proszę o NIE zabieranie głosu w temacie, dopóki nie napisze, ze skonczylem. Zdecydowalem się na podsumowanie już dzisiaj, pomimo ze wstepnie miałem pociagnac do 20 sierpnia. Nalozylo się na to wiele czynnikow, z których najwazniejsze to moje zmeczenie oraz resztki supli. A wiec oto nastapil czas oceny mojej 6 [...]
[...] to już raczej kwestia gustu. Ja ogólnie lubię, ale jeżeli miałbym wybierać, to basmiati smakuje mi dużo bardziej. Gdybym jednak miał wybrać pod względem smaku źródło węglowodanów, które jest dla mnie topowe, to zdecydowanie polecam kuskus izraelski. Jedzony nawet na sucho jest bardzo dobry. Jak ktoś musi dostarczyć bardzo duże ilości [...]
[...] w której będą one wytwarzane w organizmie z innych składników. Wiadomo, że wytwarzany z cukru glikogen, który jest podstawowym "paliwem" mózgu, w przypadku braku węglowodanów jest syntetyzowany z aminokwasów. Specjaliści wskazują, że cukry są naturalnym składnikiem pożywienia, a organizm ludzki potrzebuje ich, jest do nich [...]
[...] czym polega dieta? Krótko mówiąc polega na zachowaniu odpowiednich proporcji spożywanego pokarmu tzn na 1g białka powinno przypadać min. 2,5g tłuszczu i nie więcej jak 0,8 g węglowodanów (cukru) w diecie dobowej Produkty Zalecane Dla Człowieka przy Żywieniu Optymalnym Wszystkie rodzaje serów Jaja - powyżej 4 na dobę Podroby, galarety mięsne, [...]
[...] do arteriosklerozy i są jedną z przyczyn powstawania chorób serca. Tłuszcze w pożywieniu sportowca nie powinny przekraczać 20-30% dostarczanych kalorii. Musisz pamiętać, że 1 gram tłuszczu dostarcza 9 kcal, a 1 gram węglowodanów czy białka tylko 4 kcal. Dla własnego dobra musisz też umieć przeliczać zawartość tłuszczu w produkcie na kalorie.
[...] na to, by poprawić swój metabolizm i nie opóżnić jego „starzenie się”. 1. Zachować właściwe proporcje. Prawidłowa dieta powinna składać się w 50-60% z węglowodanów, 20-30% białka i do 20% tłuszczu. 2. Uważać na cukry proste. Powodują one bardzo szybki wzrost poziomu cukru we krwi, na co organizm reaguje gwałtownym wyrzutem [...]