Przykładowo: Śniadanie - trzy, cztery kromki chleba z mąki pytlowej z serem żółtym lub drobiową wędliną własnej roboty z pomidorem herbata zielona, obiad po około 3-4 godzinach: kasza gryczana z wątróbką indyczą i młoda kapustą, deser np. galaretka z proszku z jogurtem greckim i gorzką 50% czekoladą, po jakimś czasie np. owoc, kolacja około [...]
I tak ja Garp - co za dużo to niezdrowo. Otłuszczona wątróbka:) z owoców? to by musiała ich jeść po kilka kg dziennie... a i tak nie ma pewności co do wątroby, bo organizm nie jest aż tak głupi. jak mamy rozmawiać powaznie to prędzej ta otłuszczona wątroba od płateczków na mleczku - wszystkie te, które są słodzone fruktozą syntetyczną
[...] menu: 1. śniadanie ze 3 jajka na kokosie, W pracy warzywa i 2 płaty sledziowe (110g), jablko Obiad - spagetti (dziś 250g makaronu +200g sosu z mięsem mielonym) Kolacja - wątróbka jak dzisiaj. 500g wątróbki będę miał na 2-3 posiłki. Zobaczę.. /SFD/2019/1/27/557278ca5fbd404fac9b35129e0a63fd.jpg [...]
Późno, ale może jeszcze nie za późno! Może jeszcze nie przejadłeś.. http://wielkiezarcie.com/przepisy/watrobka-w-piwie-30000469 :-) Sporadycznie jem wątróbkę. Tak na szybko - wątróbkę (najlepiej wymoczoną w mleku przez minimum kwadrans) wrzucasz do gotowania na parze. Wrzucasz tam też warzywa (kalafior/brokuł/marchew - taki mix kupowałem) - i po [...]
[...] wędzarni inter marche, albo z lokalnego sklepu) - zazwyczaj wieprzowina (szynka, schab, rzadziej karczek), czasem kura (głównie filety z piersi, a czasem cała; sporadycznie wątróbka), a ryba od święta (ja tam lubię śledzie, czy makrelę, a takich mrożonych to nie ma komu robić - mi się nie chce, a żona nie lubi) - sery białe, żółte i wiejski - [...]
[...] raczej nie ma problemów z jego dostarczeniem. Pod warunkiem, że jest ona dobrze zbilansowana. Do najlepszych źródeł cynku w diecie zaliczyć możemy: - ostrygi, - jaja, - wątróbka, - wołowina, - wieprzowina, - migdały, - strączki. W sytuacji, gdy jednak w naszej diecie nie ma zbyt wiele dobrych źródeł cynku lub mamy problemy z trądzikiem, [...]
[...] : jajka, oliwa z oliwek, olej kokosowy, awokado, orzechy brazylijskie, siemię lniane, wiórki kokosowe, czekolada 90% i oczywiscie tłuste mięsa i okazjonalnie tłuste ryby czy wątróbka. Do tego parmezan, mozzarella, ser kozi. Węgle to głównie ryż,ziemniaki, bataty, warzywa i owoce wszelakie. Ostatnio rzadziej płatki owsiane, kasza jaglana. I z [...]
ja preferuję jednak czerwone :-) a z białym jadłam swoją drogą pyszną wątróbkę niedawno nie padłabym na takie połaczenie wątróbka duszona w białym winie z winogronami, papryką i nasionami słonecznika
Temat podpasował :-D Ja najbardziej lubię dobrej jakości piwo :-) lampka wina co jakiś czas jest OK, do posiłku czy na deser (najlepiej Malbec) a z cięższych trunków to whisky, tequila i gin. Bziu, ta wątróbka brzmi super! W restauracji jadłaś? Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2020-04-06 17:54:20
Tak, brazylijskie sa super :-) Ja sie bez pytania nigdy nikomu nie wcinam, nawet jak robi podstawowe bledy, ale jak ktos zapyta a ja wiem jak doradzic to chetnie sluze pomoca :P Tak tak, wiem ze to pewnie dodatki, ale sama watrobka juz mi sie zle kojarzy, chociaz to tez dobry pretekst, bo ostatnio zupelnie nie mam na nia ochoty :P