Kaziu. Wiedziałem, że ktoś poruszy kwestię aminokwasów egzogennych, witamin lub NNKT. Ale nie miałem czasu się nad tym rozwodzić, bo spieszyłem się do kina - na "Janosika". Mówiąc najprościej - składniki te mogą powstawać w organizmie, bo dysponuje on genami syntetyzującymi odpowiednie pakiety enzymów lub możliwością czerpania ich z [...]
bo trzeba wiedzieć jakie owoce wybrać większość ma jednak niski ładunek glikemiczny, dostarcza wielu witamin i minerałów i działają alkalizująco i o to właśnie chodzi! oczywiście nie ma co przesadzać, nadmiar fruktozy też nie jest mile widziany, ale w sumie po głębszym przestudiowaniu sprawy doszedłem do wniosku, że ograniczanie owoców do [...]
Otóż warzywa włącza się do diety nie ze względu na ww, tylko na zawartość niezbędnych witamin i mikroelementów oraz na konieczność utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu. Dieta wysokobiałkowa powoduje zakwaszanie organizmu, zielone warzywa zapobiegają temu.
pisałem już o tym w suplementach,ale powtórzę. Jako że lada moment zostane ojcem suplementację mam w paluszku :) A wic tak pierwszy trymestr bierzemy normlane dawki witamin i mikroelemnów zwiększając jedynie do 400 mikrogram kwas foliowy (200% dziennego zapotrzebowania). W II i III semetrze wystarczy już 200 mikrogram. Idelanym Suplementem jest [...]
[...] poszła w górę :) co do masy i wstępnych przyrostów napisze wam w piątek, bo co 3 tygodnie sie ważę i mierzę wszystkie mięśnie. Czuję się dobrze. Musiałem zwiększyć dawke witaminy C do 6 Cerutinów na dobre systemem 3x2 i zwiększyłem cynk z 10mg na 20mg. Prowadzę skoroszyt i wszystko notuję, samopoczucie i wpływ różnych witamin i odżywek, żeby [...]
o wszystkie wlasciwosci przykladowo w przypadku zielonej herbaty chcialbym sie dowiedziec czy po tym jak ja zaparze i odstawie na kilka godzin to czy straci antyoksydanty, czesc mineralow/witamin itp
[...] odżywkami nie można chyba u mnie przesadzać, zresztą ja raczej nie jestem zwolennikiem tego typu pomocom, ale chciałbym właśnie, żeby ktoś mi polecił może jakieś zwykłe witaminy które ogólnie poprawią kondycję organizmu, bo po treningach czuję się po prostu wykończony i wypompowany. Nie wiem, może brak mi magnezu, jakichś witamin, w związku [...]
[...] NIŻ 17:00 CLA 1 kap bezpośrednio po śniadaniu 1 kap bezpośrednio po obiedzie 1 kap bezpośrednio po kolacji BCAA ( 1g ma 10kg masy ciała)Przykładowo ważysz 80kg. 4 kap (po 1g) 45 min przed trenngiem 4 kap bezpośrednio po treningu WITAMINY zawsze do posiłku, jeśli masz osobno witamin i minerały to rano witaminy a na wieczór minerały. Pozdro
no w sumie racja, napewno sie nie zmarnuje a i tez nie musze jakiegos za***istego kupowac za nie wiadomo ile ;)) to jeszcze jedno pytanie mam, jaki kompleks witamin zakupic? taki w miare dobry i tez nie wiadomo za ile;)
jeśli nie przekroczysz zapotrzebowania organizm to przerobi, ale zastanów sie jaki jest tego sens... Przez jedzenie pustych kalorii nie dostarczasz organizmowi witamin, mienrałów i składników budulcowych potrzebnych do wzrostu masy mięśniowej. Organizm jest mniej wydajny przez co treningi nie śa tak świetne jakby to mogło być przy dobrej diecie. [...]
end wedlug opini klientow jest naprawde dobry , wiec moze z Toba cos nie tak hehe Siodema zamiast AAKG wolalbym Jablczan Argininy ;) Nie wiedziec czemu(?) Ale to wlasnie suple z jablczanem argininy najfajniej pompowaly Noi duzo witamin z grupy B dla Siodemy
ryż brązowy ze względu na niskie ig po wysokie ig np ryż biały, ziemniaki czemu całe jaja? bo ich wywalanie jest marnotrawstwem mnóstwa witamin, minerałów i dobrych tłuszczy http://www.sfd.pl/Jajka_-_z_%C5%BC%C3%B3%C5%82tkami_czy_bez_-t478402.html po treningu bez tłuszczy gdyż spowalniają wchłanianie innych składników odżywczych zrób jak mówi [...]
[...] dieta wg mnie białka za dużo w stosunku do węgli i ten nadmiar jest wydalany, co Ci ma wbudować białko w mieśnie jak masz tak niski poziom węgli? dodatkowo jak jest z suplementacją?być moze jeszcze brak wystarczających ilości błonnika, witamin i soli mineralnych ponadto samą ta dietą zakwaszasz organizm, za mało produktów zasadotwórczych
Sevrond, paraboliczny to taki wstępnie ugotowany (oparowany), przy procesie obróbki tworzy się na nim otoczka, która zatrzymuję trochę składników... generalnie parboiled jest: - twardszy - mniej się klei - ma trochę więcej witamin i minerałów