[...] biały ma IG tylko 58. Biały a ma niższe IG niż brązowy! No cóż, taka jest prawda. Tak więc doszedłem to wniosku, że muszę jeść głównie kasze jęczmienne perłowe, bo mają świetne IG 25 oraz makarony razowe (typy mąk ok. 1800, więc nieźle), bo mają IG 37. Niskie IG idzie oczywiście w parze z dużą ilością witamin oraz pierwiastków śladowych. :)
Ellis To uważasz, że należy jeść węgle o wysokim IG, czyli wysoce przetworzone, czyli zawierające mało witamin oraz pierwiastków śladowych, czyli shit, czyli junk food? Nie mówię w tym wypadku o ziemniakach, bo to trochę inna para kaloszy. Nie wiem, co masz do produktów o niskim IG, czyli mało przetworzonych? One mają same zalety.
[...] po prostu tzw. syf. Dieta na mase nie polega na żarciu byle czego, tylko rowniez na odzywianiu organizmu i zapewnianiu mu dostepu do wartosciowych bialek, tłuszczy i wegli, witamin, mikrolementów, etc.. Białka ci kompletnie tyle nie potrzeba. w diecie masz mnostwo słabych produktów, brak bialka w sniadaniu, oczyszczone zboża, brak duzej ilosci [...]
Szczerze, to myślę, że gdybyś jadł wystarczająco dużo różnorodnych owoców i jakieś orzechy, oleje roślinne - to mógłbyś spokojnie odpuścić suplement witaminowy i wyszło by Ci to lepiej na zdrowie. Owoce można i warto jeść małymi porcjami w ciągu dnia i wybierać różne, różnokolorowe... One mają dużą gęstość odżywczą, tzn. dużo witamin, minerałów, [...]
[...] funkcjonowania. 100% to jest absolutne minimum do spełnienia dla przeciętnego Kowalskiego, poniżej którego mogą już pojawiać się niedobory. Zapotrzebowanie jest zazwyczaj wyższe. Przy takiej dawce nie ma mowy o przedawkowaniu. Fajnie żebyś sporą część witamin czerpał z żywności, jednak wsparcie w postaci suplementu - jak najbardziej na plus :)
Już o tym pisaliśmy, na każde badanie, znajdzie się kontr-badanie. Zgadzam się z wyższością naturalnych witamin nad syntetycznymi, jednak dostarczenie tych "lepszych" wiąże się m.in. ze zdecydowanie większymi kosztami. A minerały? Od czego zależy ich zawartość w owocach/warzywach? Od jakości gleby, gdzie roślinki rosły - nawet wybierając jakąś [...]
[...] w mięśniach, co spowodowało zmniejszenie ilości cynku dostępnego dla skóry i powstanie wyprysków. Podobnie - opis Twojej diety sugeruje, że możesz mieć niedobory witamin i zdrowych tłuszczy, szczególnie kwasów omega3 - co też sprzyja trądzikowi i nie służy pięknej skórze. A nawet, gdybyś miał hormony w normie - nic w przyrodzie nie [...]
[...] że tak doświadczona osoba, która prowadzi sportowców, w tym uznanych kulturystów - wypisuje jakieś bzdury? Gdyby widział konieczność powszechnego stosowania suplementów multiwitaminowych u sportowców, to raczej nie ODRADZAŁBY ich w co drugim artykule... Pan Sowiński zawsze odradza przypadkowe preparaty multiwitaminowe na rzecz indywidualnie [...]
jednak nie działa? jedni mówią, że działa, drudzy mówią że nie to sam już nie wiem , to jak to jest z tym hmb wkońcu?? , no właśnie zapomniałem dodać witaminek , mimo iż będzie okres letni i jak pisano powyżej będzie witamin pod dostatkiem to myślę że będe brał po prostu co 2 dzień np. dodam cynk i potas jeszcze no i wapno bo na redukcji sie [...]
[...] glownie stosuje sie do warzyw. polega na zanurzeniu na kilkadziesiąt sekund we wrzątku i potem włożeniu do zimnej wody. ten typ obróbki nie powoduje utraty zawartcyh w nich witamin. gotowanie na parze tyczy sie mies, ryb, warzyw i trwa dluzej. rowniez ryz sie tak robi, kasze, etc.. Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2012-03-14 16:04:28
[...] bo wcześniej to było tak ,że kierowałem się tylko pewnymi zasadami żywieniowymi. Teraz jak napisałem dietę zobaczyłem ile zmarnowałem Waga 85 Wzrost 183cm Wiek 18 %bf ~20 Trening: Siłowy Full body workout + aeroby później jeszcze HIIT z witamin i tego typu rzeczy biorę Chelatonowy Magnez z Olimpu + Ginko bilobe + Lecytyne planuje zacząć brać.
[...] poświeć i skup sie na 8tyg na redukcje 5kg 3-4x trening siłowy ponim aeroby zacznij od 30min i co tydzień dodawał 5min co to diety z odzywek zainwestuj w minerały i witaminy reszta zbedna spalacze potem poroponuje ci diete na kurczaku wołowinie chudej lub indyku to białko białka jaj co do wegli płatki płatki owsiane ryz brązowy lub [...]
[...] składniki niezbędne do funkcji życiowej, wystarczy konsumować jedynie jaja. Stanowią one najlepsze źródło aminokwasów, w tym szczególnie egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja [...]
[...] naukowcow to Arginina. Powoduje zwiekszenie wytwarzania tlenku azotu, powieksza przekroj poprzeczny naczyn krwionosnych, przez co wiecej skladnikow odzywczych i witamin pakuje sie do naczego miesnia. Mniej wiecej rok temu naukowcy zaczeli zastanawiac sie nad Leucyna. Na dzien dzisiejszy stwierdzono ze wlasnie ona jest najwazniejszym [...]
jeżeli nie masz problemów z tyciem owszem ale z umiarem.najlepiej jest jak taktozy jest jak najmniej.tylko nie myśl że to może posłużyć jako suplement.nigdy.może jako mała przekąska z dawką witamin i białka tak na kolacje.ja nie polecam wogóle <<<<<możecie mnie zabić ale dla mnie tylko liczy sie ARKA GDYNIA>>>>>
Niby zdrowe jedzenie i zbilansowane, ale jestem ciekawy czy nie brakuje mi przez to jakiś witamin lub pierwiastków, które uzyskałbym mając większą różnorodność tego co jem. Ogólnie biorę omegę 3, magnez (plusz z magnezem pijam), co jakiś czas robię sok z marchewki w sokowirówce