Dlaczego tyko kurczak? Są jeszcze inne mięsa - wieprzowina, wołowina, dziczyzna. Z ptactwa np kaczka lub indyk Poza rybami możesz też zerknąć na np owoce morza
Znowu kolejny który na masie zjada tylko kurczaka. Co Wy z tym kurczakiem? Nie wierzę ,że tak Wam smakuje że cały dzień jecie to samo.Przecież jest jeszcze wieprzowina,wołowina, ryby itp
[...] rodzaje mięsa . Co do pytania- kanapka z żółtym serem to żaden syf ,więc nie widzę tutaj żadnego problemu. Raz w tygodniu jak zdarzy Ci się zjeść coś niezdrowego to żadnej tragedii nie będzie. Pozdrawiam A dwa razy w tygodniu?, nie jest monotonna kurczaka zastępuje wolowina wieprzowina itp. Zmieniony przez - Szym4n w dniu 2016-08-24 16:47:05
Prawie w każdy posiłku masz nabiał. Dlaczego nie mięsa, ryby? Masz spory wybór. Rozumiem 1-2 posiłki, ale nie prawie cała dieta. Gdzie jest wieprzowina, wołowina, ryby? Poza tym, dla kogo jest ta dieta? Zmieniony przez - domer w dniu 2016-08-28 11:48:32
Właśnie z archaidowych. Dodam jeszcze, że źródło białka w trzecim posiłku zawsze będzie inne, tzn kurczak/wieprzowina/wołowina/ryby. A jeśli chodzi o masło, to miałeś na myśli to, że jest zrobione z prażonych orzechów (tłuszcze trans), czy co negatywnie wpływa na jedzenie tego masła w codziennej diecie?
Wybieraj tańsze mięsa, a pierś z kury jedz rzadziej. Kupisz tańsze, możesz kupić więcej... Wieprzowina (łopatka), wątróbka, serca, żołądki... One również są bardzo wartościowe, pod pewnymi względami dużo bardziej, niż kurza pierś. Jedzenie w kółko kurczaka to zwyczajny błąd w diecie. Przejrzyj... [...]
Wiesz rozumiem cie doskonale że za mało kalori , ale wiesz jechałem na 2200 , zapotrzebowanie wyszło 2700 , więc spokojnie na 2500 2 tygodnie sobie pobędę i później wlecę na 2700-2800. Skoro zapotrzebowanie wyszło 2700, to optymalnie na masie musiałbyś wejść na okolice 3 tysięcy, jedząc 2 tysiące jesteś w wielkim deficycie (i prowadzisz dalszą [...]
Wywal chleb pszenny i olej słonecznikowy. Jeżeli układałeś rozpiskę na podstawie zaleceń z tego działu, to tych produktów na pewno tam nie było. Zwiększ ilość pełnoziarnistych produktów za przetworzony ryż biały i makaron. Daj inne mięsa za pierś, wieprzowina, podroby, ryby, wołowina. Mniej nabiału.
Pamiętaj o urozmaicaniu. Rozumiem, że można zjeść tak np 2 dni, ale w inne dni wołowina, ryby, wieprzowina, jaja, nabiał. Moim zdaniem jeżeli ktoś nie ma problemów z jedzeniem w kółko tego samego to wcale nie musi być nic urozmaicane. Jeżeli w diecie znajduje się odpowiednia ilość białka,węgli,tłuszczy, witamin i minerałów to organizm je [...]
[...] Ci starczyć. - jakoś tłuszczy , masło orzechowe bym wyrzucił ponieważ : http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy dodałbym tłuściejszego mięsa jak udka podroby , wieprzowina a także ryby jak śledź, makrela czy łosoś. Trening też byłby ważny byś podał jakim trenujesz. Pozdrawiam
[...] raczej unikam tych typowo rozpychających z dużą ilością błonnika. Na tygodniu raczej kurak albo ryba z ryżem/makaronem, a w weekendy gdzie jest więcej czasu ziemniaki +wieprzowina/wołowina. Słodyczy jako takich typowych nie jem w ogóle, z cukrów prostych spożywam mleko + kakao, te mlekołaki do śniadania, owoce w niedużych ilościach i [...]
To tylko taki szkielet diety wiadomo że będę wprowadzał zmiany typu wołowina czy wieprzowina zamiast kurczaka. Wiem że warzyw się nie wlicza dlatego tylko tak orientacyjnie dodałem ten mix sałat z rukolą po prostu będę dawał na oko. Jeżeli w śniadaniu zrezygnować z ww to przezucic je do innego posiłki czy uciąć całkiem?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Wszystko możesz wymieniać, tylko trzeba się jako tako trzymać bilansu Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne, owoce morza. Źródła węglowodanów: ryże, płatki owsiane, makarony [...]
Wpisujesz pierś z kurczaka. :-) Oszacuje Ci taką wartość w 100g. Białko: 21.5 g Tłuszcze: 1.3 g Węglowodany: 0.0 g Generalnie jak to wcześniej wspomniałem - nie bazuj na chudej kurze. Masz szeroką gamę mięs do wyboru. ( podroby/wieprzowina jak karczek/schab/łopatka i.t.d ) Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-11-28 22:20:52