SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wieprzowina na masy

  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] rytmu serca reakcje alergiczne poty nudności duszność Źródła witaminy B1 Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. ,Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-03-02 10:17:32 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] rytmu serca - reakcje alergiczne - poty - nudności - duszność Źródła witaminy B1: Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-01-29 14:20:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pierwsza wizyta na siłowni - porady

    Temat
    Trening dla początkujących
    PRO

    [...] nie przy wysiłku fizycznym. Nie biorę żadnych używek poza kofeiną w postaci kawy i napojów energetycznych. Moja dieta składa się głównie z mięsa (przede wszystkim kurczak i wieprzowina), lecz "zielone" też jem. Fastfoody jem sporadycznie. Nie liczyłem dziennie ile spożywam kalorii. Jestem początkujący i chciałbym znać odpowiedzi na nawet [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 463 Data: 2022-06-03 14:02:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kalorie!!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dla chorych organizmów. W diecie tej dozwolone jest mięso chude, a więc cielęcina, wołowina, konina, królik, ozory. Nie wolno podawać mięs tłustych, takich jak baranina, wieprzowina, a także dziczyzna, i pozostałych podrobów. Z mięsa sporządza się potrawy gotowane, duszone bez tłuszczu, smażone bez dodatku tłuszczu i pieczone w folii. Spośród [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-05 15:03:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Poprzez limit tłuszczy z diety, będziesz potrzebował białka z chudych źródeł. Źródła takie jak niskotłuszczowy ser wiejski, białko serwatki, kurczak, indyk, tuńczyk, wieprzowina i białka jaj to dobre źródła białka na ten dzień. *Dla efektywnego palenia tłuszczu, najlepiej gdyby było to ograniczone do jednego wieczoru/razu tygodniowo. [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-01 22:09:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] składnikiem większości komórek naszego ciała,szczególnie tych składających się na tkankę mięśniową.Białka są roślinne i zwierzęce. POKARMY ZWIERZĘCE *Wołowina,cielęcina i wieprzowina-chude mięso *Wątrubka i nerki *Chuda szynka i bekon *Drób *Mleko,ser,jogurt,jajka Zawsze wybieraj produkty o obniżonej zawartości tłuszczu -1 lub [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-07 18:44:37 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Wszystko o witaminach.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] zaburzenia rytmu serca reakcje alergiczne poty nudności duszność Źródła witaminy B1 Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. ,Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2658 Data: 2008-05-31 10:08:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] (o zawartości tłuszczu, co najmniej, 82,5%), śmietana (od 30% tłuszczu), ser biały (od 30% tłuszczu), ser żółty (60% tłuszczu w suchej masie). Z mięs najwartościowsza jest wieprzowina, ponieważ jej skład chemiczny jest najbardziej zbliżony do składu ciała ludzkiego. Najlepsze są jednak podroby: serce, wątroba, móżdżek i nerki. Wszystkie [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 14187 Data: 2005-03-09 16:46:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] pozbawionej zupełnie tkanki tłuszczowej cholesterol występuje tylko w nieznacznej ilości, około 0,3 - 0,8%, w chudej cielęcinie cholesterolu jest około 90 mg/100g, chuda wieprzowina, surowa zawiera około 69mg/100g, a wołowina chuda, surowa - 59 mg/100g. Podobną ilość cholesterolu zawiera chude mięso drobiowe i chude wędliny. Najwięcej [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-28 15:39:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DLA KAZDEGO

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 12581 Data: 2003-01-22 17:18:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 12260 Data: 2006-11-04 22:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] (czyli parówki, pasztety, konserwy mięsne i inne im podobne wynalazki) Dobre: Świeże mięso takie jak pierś z kurczaka/indyka, udka z kurczaka/indyka, chuda i półtłusta wieprzowina, wołowina, a także podroby, zwłaszcza wątróbka (nie częściej niż 1 - 2 x w tygodniu) Nabiał i jaja Złe: Sery topione, serki homogenizowane smakowe, jogurty [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-20 15:43:05 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] wykorzystywanie glikogenu jako materiału energetycznego. Ma to szczególne znaczenie w warunkach długo trwającego wysiłku fizycznego. Produkty, przetwory mleczne oraz wieprzowina są bogatym źródłem L-karnityny. Trzeba również pamiętać, aby ilość zjadanych węglowodanów nie przekraczała 1g/kg wagi ciała! Na koniec należy zwracać uwagę, aby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4043 Data: 2016-04-15 15:31:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PORADNIK DLA POCZĄTKUJĄCEGO ADEPTA KULTURYSTYKI [by maniak7000]

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] w codziennym odżywianiu – jako podstawowe białko uważam białko pochodzenia zwierzęcego ze względu na wysoką wartość biologiczną. Naturalnymi źródłami białka jest drób, wieprzowina czy też wołowina – istnieje wiele szkół żywienia, jednak najlepsza opcja to BRAK MONOTONI W ODŻYWIANIU , tzn. nie jedzmy cięgle drobiu albo wołowiny, a zmieniajmy [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-06 20:54:02 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Kilka słów Arnolda o treningu

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] ramiona na 45-50cm. KILKA WSKAZÓWEK ŻYWIENIOWYCH • Jaja dostarczają wartościowego białka, lecz tuczą. Nie jedz ich więcej niż trzy dziennie. • Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. • Desery i dania zawierające przetworzony [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5594 Data: 2007-08-05 15:13:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] masz braki - jedz różnorodnie, nie ograniczaj się do jednego źródła białka, czy węglowodanów Porcja Białka: - kotlet z ryby - tłustej, ptactwa, lub chudego mięsa (wołowina, wieprzowina baranina) wielkości dłoni, ok 150-200g owoców morza po obraniu. - kubek odtłuszczonego , mleka, jogurtu, kefiru, twarogu (nie częściej niż 2x dziennie) - cale [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-08 13:26:21 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] Janek powinien stosować: *ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże- należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso : indyk, kurczak ,wieprzowina np. schab, szynka, karkówka , wołowina *twaróg - najlepiej jeść twaróg półtłusty , jest mniej przetworzony. TŁUSZCZE W okresie dojrzewania dochodzi do zmian [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 18982 Data: 2009-11-30 09:04:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Do poczytania cz.I

    Temat
    Doping

    [...] w mięśniach. Osoby zainteresowane uzyskaniem korzystnego składu ciała powinny wiec eliminować z diety produkty zwierzęce o zwiększonej zawartości tłuszczu zwierzęcego (wieprzowina, tłuste wędlin, sery żółte, topione, mleko pow. 1,5% tłuszczu, itp.). Uwagę na to powinny zwrócić przede wszystkim osoby nadużywające sterydy. Przede wszystkim [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 5320 Data: 2004-06-28 22:42:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wskazówki Arnolda

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] i owoców KILKA WSKAZÓWEK ŻYWIENIOWYCH Jaja dostarczają wartościowego białka, lecz tuczą. Nie jedz ich więcej niż trzy dziennie Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby Desery i dania zawierające przetworzony [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 7017 Data: 2002-11-25 19:31:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w mięśniach. Osoby zainteresowane uzyskaniem korzystnego składu ciała powinny wiec eliminować z diety produkty zwierzęce o zwiększonej zawartości tłuszczu zwierzęcego (wieprzowina, tłuste wędlin, sery żółte, topione, mleko pow. 1,5% tłuszczu, itp.). Uwagę na to powinny zwrócić przede wszystkim osoby nadużywające sterydy. * Przede [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2368 Data: 2009-03-12 22:29:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)