[...] wpływ na nasz ustrój, wywołują stan zapalny, cukrzycę, pośrednio choroby układu krążenia i nowotwory. Podobnie pokarmem wysokiego ryzyka są batoniki czekoladowe, wafle, czekolady, drożdżówki, cukierki, żelki. Wyroby cukiernicze są źródłem cukrów o szybkiej kinetyce i na dodatek niekorzystnych dla ustroju tłuszczów, w tym trans (w [...]
Można powiedzieć, iż tak jak oczy są zwierciadłem duszy, tak skóra może być odzwierciedleniem tego, co dzieje się w środku organizmu. Niezaprzeczalne piętno na skórze mogą odciskać np. nadużywanie alkoholu etylowego i palenie tytoniu, m.in. przez indukowanie stanu zapalnego i stresu oksydacyjnego. W licznych przeprowadzonych badaniach naukowych [...]
[...] częściowo utwardzonego tłuszczu palmowego. Mocno słodkie (to może być też plusem), dość szybko wysychają będąc bez opakowania. ALLNUTRITION Protein Wafer Dream Skład: wafle gofrowe 72% (woda, skrobia kukurydziana, białko serwatkowe , mąka kukurydziana, skrobia ryżowa), krem 28 % (tłuszcz roślinny palmowy nieuwodorniony, substancja [...]
[...] zależy od osobistych preferencji smakowych, ewentualnych ograniczeń dietetycznych oraz celów zdrowotnych. Osoby poszukujące lekkiej, neutralnej przekąski mogą wybrać wafle ryżowe, podczas gdy ci, którzy cenią intensywny smak i większą sytość, z pewnością zadowolą się waflami kukurydzianymi. Alternatywą dla tych produktów mogą być chlebki [...]