[...] kwasowo-zasadowej razem z produktami mięsnymi należy spożywać produkty zasadotwórcze, do których należy większość warzyw. Mięso jest dobrym źródłem witamin z grupy B, przy czym zawartość poszczególnych witamin tej grupy różni się znacznie w zależności od gatunku zwierząt, np. najwięcej tiaminy jest w wieprzowinie, a niacyny (wit. PP) [...]
SCDriver: Przywołuje cię do pożadku. NIE PRZEKLINAJ TAK CZĘSTO NA FORUM !!! B12: to akurat wiem bo rozszerzam biole.Jest to witamina krwiotwórcza, za czym idzie polepsza ukrwienie mięśni -> polepsza wydolność organizmu.Współtworzy niebiałkowy składnik m.in. enzymów przetwarzających zasady azotowe (chodzi tu o zdobywanie energi - wyższa szkołą [...]
[...] sprawa, bo niektóre produkty które mają niezbędne elementy, mają też sporo minusów, które powodują również ich wchłanianie (jak np. mięso). Teraz opisze jak to działa...: - czym większe spożycie białka, tym większe zapotrzebowanie na witamine B6 - z witaminą B6 nie ma co przeginać, bo nadmiar i tak jest wydalany z organizmem, a na dodatek może [...]
[...] bralem. Przez okolo 3 tyg. Zauwazylem takie efekty: znaczny wzrost wytrzymalosci troszke sily, miesni niewiele. Ale wydaje mi sie duzo w tym zasluga placebo (wiesz jak na czyms jedziesz to wydaje ci sie ze jestes silniejszy itp., przynajmniej ja tak mam, wlasna autosugestia) Slyszalem jeszcze ze taki cyklik barzdzo polecany jest na regeneracje [...]