SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sół

  • przeważnie to wołowo wieprzowe robię, jedynie dodaje sól i pieprz, na patelnie bułka do piekarnika lub na patelni podgrzana potem bułka kotlet ogórek kiszony cebula i ser do tego sosik czosnkowy, jak masz mikrofale to w mikrofali całość można podgrzać. Zapiekanke też dobrą jadłem, ziemniaki podgotować aldente, pokroić w plastry wyłożyć w naczyniu [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-22 11:33:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak mielisz to dodaj bazylia, oregano, czosnek, papryka czerona sól pieprz, jak gotujesz w całości to zrób z tego marynatę i z 2 godziny to w lodówce trzymaj by nasiąkło.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-25 14:39:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Poleci ktoś jakiś sos do ryżu/makaronu, taki na szybko do przygotowania i smaczny następnego dnia na zimno? Z góry dzięki. ostatnio pisałem w moim dzienniku - kopia od 1,5kg do 2kg pomidorów, ja kupuję takie mocno dojrzałe, z wyprzedaży, często pękające, za mniejsze pieniądze zalewam je wrzątkiem - żeby ściągnąć skórkę, która po takim zabiegu [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-28 19:38:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • bo zatrzymuję wodę i większa jej ilość szkodzi zdrowiu,w produktach które kupujesz juz masz sól prawie wszędzie(gotowe produkty)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-29 16:14:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Składniki: oczyszczona woda, błonnik roślinny, sól morska, skrobia kukurydziana, guma ksantanowa, naturalny aromat prażonych orzechów ziemnych, naturalny ekstrakt orzechów ziemnych, siekane rodynki, barwnik karmelowy, kwas mlekowy,cynamon, benzoesan sodu (substancja konserwująca), sukraloza, barwnik spożywczy E110 i E102. Alergeny: Zawiera [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-09 19:17:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • sól drogowa %-) , ja tez zwyklej, w morskiej mnie wkurzaja te duze kawalki

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-02 21:38:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja w stokrotce dostaje prawdziwy razowy, to znaczy mąka pszenna razowa + drożdze + sól + kwas naturalny. Ale tego chleba nie było i mama kupiła jakąś mieszankę żytnią

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-05 20:49:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Samemu sos mozesz zrobic z pomidorow lub przecieru , bazylia oregano pieprz sol i dodajesz przyprawy ktore sprawdzaja sie na redukcje czyli imbir , chilli itd

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-16 21:39:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Na oko sypie z przyzwyczajenia. Konsystencja ciasta ma być jak na zwykłe naleśniki. Ale mniejwięcej 1.5szkl mąki, 1 wody, 3-4 łychy oleju, 1 jajko( ale ja ma być bardziej tortillowe niż naleśnikowe jajko można pominąć), łyżka koncentratu i sól według uznania

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-31 15:06:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja polecam ryż od Uncle Ben, gotuje się 10min, sypki, nie jest twardy, pięknie pachnie ryżem, ogólnie 10/10. Moje pytanie: Mogę zrobić z 2kg piersi z kurczaka na parze, przyprawy, sól etc. i wrzucić do lodówki na kilka dni? Żeby sobie brać kiedy sobie zechcę? Zmieniony przez - Hapacz w dniu 2014-02-01 22:59:10

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-01 22:57:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kukurydza miała w składzie tylko kukurydzę, wodę i sól. Opakowanie po żurawinie niestety już wyrzuciłam więc nie sprawdzę.

    Odpowiedzi: 66 Ilość wyświetleń: 5560 Data: 2014-04-26 12:10:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT PilkaPN

    Post
    Dzienniki Juniorów

    Kotlety z jajek? Jak w smaku? Jak możesz to zarzuć przepisem. Zayebiste :D Tylko strzelają na patelni. U mnie wczoraj było z 11 całych i 3 surowych, ale zarzucę tak jak jest w oryginale: 5 jaj na twardo, 5 łyżek tartej bułki, 2 jajka surowe, duża cebula, trochę śmietany, przyprawy (sól, pieprz) Cebulę drobno siekamy, zeszklimy w dwóch łyżkach [...]

    Odpowiedzi: 690 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-30 11:55:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • psonic ziola do salatek z biedronki, sol, pieprz i tyle. Biniu zaczyna sie najbardziej napiety okres sezonowy, wiec ludzi co raz wiecej, czasu co raz mniej, wiec pewnie jeszcze niejedna nocke zarwe. Sorry zaewentualne bledy i brak polskich znalow - pisze z telefonu. Pzdr/

    Odpowiedzi: 1184 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-26 12:44:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pavilna/życie jest zmianą/ podsumowanie str. 39

    Post
    Trening dla początkujących

    Teraz mogę spokojnie wyjść zjeść nawet śmierdzącego rybona, ale w poprzedniej pracy nie mialam takich możliwości - zawsze dopychałam migdałami, w sumie robię to nawet do tej pory, a nie są jakoś koszmarnie drogie: 29 zł/kg i tak na moje kubełki dziwnie się patrzą ale będę kombinować, żeby podbić kalorie w pierwszej połowie dnia - mogdały nawet [...]

    Odpowiedzi: 1279 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-31 08:35:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pavilna/życie jest zmianą/ podsumowanie str. 39

    Post
    Trening dla początkujących

    gorzka 83, 4nn - waga nabyta, tyle tylko, że musi przyjechać do mnie z Niemiec (pewnie w święta). Póki co z chęcią skorzystam z ilewazy.pl i jakoś będę kombinować. 4nn - zmniejszę dziś nieco ten ciężar w przysiadzie (może 45, 47 max w drugiej serii) i popracuję nad techniką. Będzie ok? muffinek - ja też (niestety) mam pracę umysłową za biurkiem, [...]

    Odpowiedzi: 1279 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-04-06 08:51:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pavilna/życie jest zmianą/ podsumowanie str. 39

    Post
    Trening dla początkujących

    Jestem (w końcu ) z powrotem po olbrzymim wyzwaniu, jakim była dla mojego organizmu 3 dniowa podróż służbowa. Pi razy oko napiszę co z żarciem i treningiem (bez treningu) - bez podawania wartości, bo skazana byłam w dużej mierze na to co oferowały lokalne sklepy i co można było zjeść na zimno w pokoju hotelowym lub hotelowa trestauracja. [...]

    Odpowiedzi: 1279 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-04-15 09:19:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pavilna/życie jest zmianą/ podsumowanie str. 39

    Post
    Trening dla początkujących

    Ano właśnie - gdybym jadła mięso... swoją drogą żeby kupić dobrą rybę na południu Polski trzeba być mega szczęściarzem - już nie raz miałam tak, że wyjmowałam z lodówki na 2 dzień po kupieniu i była już - powiedzmy - bardzo aromatyczna (i tak ją zjadałam, bo szkoda mi było kasy). Generalnie z rybami jest lipa - nie dość, że co najmniej średniej [...]

    Odpowiedzi: 1279 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-22 12:56:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pavilna/życie jest zmianą/ podsumowanie str. 39

    Post
    Trening dla początkujących

    27.09.2011, DNT dwie godziny na fotelu dentystycznym zamiast treningu.brr. Miska nieliczona,czysta łyżeczka octu jabłkowego 1.owies, len, whey, wiórki kokosowe, maliny 2 i 3. jajka, łosoś wędzony, oliwa, ogóry, rzodkiewka, ocet jabłkowy sok marchewkowy jednodniowy, kawa z kapką mleka x1 4.maliny,whey,łyżka kakao odtłuszczonego 5.łosoś świeży [...]

    Odpowiedzi: 1279 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-27 08:38:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pavilna/życie jest zmianą/ podsumowanie str. 39

    Post
    Trening dla początkujących

    4nn - wszystkie pudła przygotowuję wieczorem dnia poprzedniego; polanie oliwą zajmuje parę sekund, bo mam już przygotowany (też dzień wcześniej) ala winegret (ocet jabłkowy, sól, świeżo mielony pieprz i oliwa); rano bym za chiny ludowe nie zdążyła przyrządzić wszystkiego (no chyba, że kosztem snu); Z tym nie ma problemu; chodzi tylko o to, że na [...]

    Odpowiedzi: 1279 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-21 14:35:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pavilna/życie jest zmianą/ podsumowanie str. 39

    Post
    Trening dla początkujących

    Możesz próbnie spróbować odstawić sól ;-) Powodzenia z nowym cyklem i niech MOC będzie z Tobą :-))

    Odpowiedzi: 1279 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-12 09:48:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)