Okej a co do podgrzewania posiłków z warzywami typu brokuł cukinia szpinak itp ma zły wpływ mikrofals (temperatura) na warzywa czy lepiej wsadzić do osobnego pojemnika i jeść brokuł itp zimny
[...] także inne barwniki roślinne, znane jako karotenoidy, np. α- i β-karoten, β-kryptoksantyna, luteina, likopen i zeaksantyna. Do roślin bogatych w karotenoidy należą: jarmuż, szpinak, czerwona papryka, pomidory, marchew. Najczęściej w roślinach dominującym związkiem jest luteina, a więc ksantofil. Papryka czerwona bogata jest w kapsantynę, [...]
Pytanie odnośnie jeszcze warzyw całorocznie czy to na masie czy na redu bazuje na cukinii pomidorach brokułach szpinak papryka kapusta pekińska rzodkiewki ogórki marchewki . Moje pytanie dotyczy właśnie tych warzyw czy moge je dodawać do posiłków całorocznie obawiać się któryś czy można razem je łączyć po trochu czy któryś z warzyw lepiej nie [...]
Istnieje wiele powodów, dla których potrzebujesz wapnia w swojej diecie. Większość ludzi zdaje sobie sprawę, że wapń jest ważny dla zdrowia kości i zapobiegania osteoporozie. Jednak wapń odgrywa również inne kluczowe role w utrzymaniu Twojego zdrowia. Podsumowanie Wapń dostarczany wraz z dietą ma kluczowe znaczenie nie tylko dla zdrowych kości, [...]
OK ok. Poza tym, bo tak sysze od ludzi na grupie od ketowcow. Tak przy okazji, wymienie wam produkty ktore jadalemm glownie to bylo+jeden rodzaj posilku+szejk/bulletproof/warzywka /jajka kazdy raz na tydzien,czasem sie powtorzy Szejk sredinio co 2-3dni , suplementacja stala Jajka+boczek+maslo+kababnosy+pomidor Kapusta kiszona+Golonka [...]
[...] a ryby w piekarniku. Robię również omlety z białek jaj z płatkami owsianymi plus, jak ma jazdy, orzechy. Czasami zarzucam wołowinę ale tylko czasami. Warzywa- szpinak, brokuły, zielony groszek, zielona papryka, brukselka i kalafior. Owoce hmmmmm ajtam, ajtam |-O Całkowicie zrezygnowałem ze wszystkich zbożowych produktów. 24 po [...]
[...] niepoprawne na koniec. Czy po całym zestawie ABC robicie przerwę, jak normalnie między seriami? Jedzenie 1894 kcal B: 124 W: 97 T: 112 1. Jajecznica, boczek, pieczona dynia, szpinak, kawałek pomarańczy, kawa z mlekiem. 2. Dorsz w sosie sojowym z przyprawami i tamaryndem, gai lan, pieczone marchewki, sałatka (rukola, granat, vinaigrette, marchew), [...]
[...] całość i krótsze przerwy. Jedzenie 1894 kcal B: 124 W: 97 T: 112 z założenia takie wysokie tłuszcze i niskie ww czy taki dzień? 1. Jajecznica, boczek, pieczona dynia, szpinak, kawałek pomarańczy, kawa z mlekiem. 2. Dorsz w sosie sojowym z przyprawami i tamaryndem, gai lan, pieczone marchewki, sałatka (rukola, granat, vinaigrette, marchew), [...]
Środa. Śniadanie : szynka dojrzewająca, oliwki, ser kozi, jajecznica z 2 żółtkami na maśle Obiad : mielony z karkowki z czosnkiem i skwarkami ze smalcu, szpinak na oliwie /SFD/2020/1/8/d48771152ea1405aaa06559a47cead1e.jpg /SFD/2020/1/8/93952d3276e4464ab92d39a242bd9e75.jpg
[...] marchew, pestki słonecznika, oliwa), smoothie pina colada, kawałek pomarańczy i grejpfruta, kawa z mlekiem 2. Pierś z kurczaka, brukselki, puree z jamsa chińskiego, sałatka (szpinak, czerwona kapusta, oliwa, marchew), sos tatarski 3. Wędzony łosoś, deska serów, chleb z oliwą Musiałam się pilnować z ilością przy kolacji żeby nie przekroczyć [...]
[...] także inne barwniki roślinne, znane jako kartenoidy, np. α- i β-karoten, β-kryptoksantyna, luteina, likopen i zeaksantyna. Do roślin bogatych w karotenoidy należą: jarmuż, szpinak, czerwona papryka, pomidory, marchew. Najczęściej w roślinach dominującym związkiem jest luteina, a więc ksantofil. Papryka czerwona bogata jest w kapsantynę, [...]
[...] Może z ciekawości policzę ile mi tego wychodzi, ale chyba coraz więcej, bo ciągle coś jem. Trzeba będzie to ogarnąć. Dziś: Placek z bananami, masłem orzechowym Indyk, ryż, szpinak z parmezanem Indyk, makaron, sos jogurtów pieczarkowy z surówka z kapusty Twaróg, banan, truskawki, ryz Plus 3 kawałki gorzkiej czekolady i nowość od Kinder choco [...]
Czy rozdrobniony szpinak jest niezdrowy? Co uważacie, w tym moim szpinaku rozdrobnionym w składzie nie ma dodatków tylko szpinak a inni piszą że rozdrobniony to chemia. To prawda?
Nie ten dział :) - lepszy jakościowo będzie szpinak w liściach tak samo sprawa ma się w przypadku tunczyka jeśli mamy do wyboru rozdrobnionego a w kawałkach