[...] w produkty zawierające błonnik - razowe pieczywo, grube kasze, płatki zbożowe, a także warzywa i owoce (jedz co najmniej 50 dag dziennie). Wskazane są: marchew, pietruszka, szpinak, buraki, sałata, pomidory bez skórki, cykoria, rzeżucha i ogórki, seler, dynia, zielony groszek. Najlepiej jeść je na surowo, po doprawieniu odrobiną oleju lub masła. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] (przed szkołą): białko, ale nie z mięsa (nabiał, strączkowe) Obiad w południe ryż z warzywami i chudym miesem lub podwójna porcja nieprażonej kaszy gryczanej + jw. Przed treningowy (konieczny w dni treningowe) jak obiad Po treningowy (najważniejszy dla efektów) dużo żelaza, np. Babnany, szpinak, truskawki, czarne oliwki Kolacja wysokoskrobiowa
[...] to najlepiej jabłka od owoców jeśli chodzi o błonnik o wiele lepsze są warzywa...najwięcej zawierają zielonoliściaste takie jak : -kalafior -brokuł -ogórek -sałata -kapusta -szpinak oczywiście wszystkie warzywa mają błonnik i powinny być jedną z podstaw naszej diety...pomidory , marchew , cebula , czosnek , rzodkiewka , pietreuszka , buraczki i [...]
[...] Kseroftalmina, zahamowanie wzrostu i rozwoju, nieprawidłowe rogowacenie nabłonka i jego złuszczanie się 800-1000 ug Tran, wątroba, masło, ser pełnotłusty, marchew, dynia, szpinak D(kalcyferol) Uczestniczy w regulacji gospodarki wapniowo-fosforowej Krzywica, kruchość kości u dorosłych 5-10 ug Sardynki, śledzie, masło, wątroba, jaja [...]
[...] włoskich -tran -płatki owsiane -pomidory (dodaję je do jajecznicy) Posiłek II -pierś z kurczaka -surówka z kapusty, marchewki i buraczków olej lniany Posiłek III -łosoś -szpinak Posiłek IV -pierś z kurczaka -kasza gryczana ***TRENING*** Posiłek V -wołowina -ryż biały Posiłek VI -twaróg półtłusty -oliwa z oliwek -brokuły I co robi podczas [...]
[...] TUŃCZYKA W OLEJU , pestki dyni , Węglowodany : ryż brązowy,biały,paraboliczny , chleb razowy kasza gryczana, , płatki owsiane , max 1 owoc dziennie , warzyw bardzo dużo (marchew , buraki , kapusta kiszona , szpinak.......) , do śniadania rodzynki , jak nie masz problemów z otłuszczaneim to łyżka miodu przed treningiem albo . makarony,
[...] nerkowca, włoskie 5. Olej lniany, olej kokosowy i oliwa z oliwy (extra virgin i tłoczone na zimno, duże ilości) 6. Warzywa: czosnek, cebula, buraki, seler, pomidory, sałatę, szpinak, jarmuż 7. Czasem gorzką czekoladę :D Aktualnie T:170, B:150, W:30, z każdymi 2-3 dniami będę odejmował białka i podbijał tłuszcze aż dojdzie do proporcji 2,5:1 i w [...]
[...] suche warzywa strączkowe (groch, fasola, bób, soja), buraki, orzechy oraz ciemne makarony, a także pieczywo razowe, świeże nasiona roślin strączkowych, płatki, kasze, szpinak i ziemniaki. Pamiętajmy, że zwiększanie ilości błonnika pokarmowego powinno odbywać się stopniowo, np. zastąp pieczywo jasne pieczywem razowym, a oczyszczone kasze i [...]
Pomidory,ogorki,marchewki,brokuly,szpinak,kukurydza,fasolka szparagowa to zazwyczaj jadlem ;) Nie jestem ekspertem ale moim zdaniem brakuje np oliwy z oliwek lub oleju lnianego bulki zastapilbym np ryzem,kasza lub makaronem ten serek danio tez mi troche tutaj nie pasuje Zmieniony przez - Matej93 w dniu 2011-05-28 12:48:00
[...] się pełnoziarniste produkty zbożowe. Do bogatych źródeł potasu zaliczamy: produkty mleczne, nasiona roślin strączkowych fasola, groch, soja, soczewica, Warzywa - głównie szpinak, brokuły, marchew, ziemniaki, buraki, pomidory JW pisałem , głównie w postaci przetworów ale najlepiej owoce - głównie owoce suszone, także morele, banany, wiśnie, [...]
Mrożone warzywa w Lidlu czy Kauflandzie kosztują 1,5 - 3zł za 450g. Masz szpinak, brokuły i wiele innych. Warzywa dodatkowo odkwaszają, są zdecydowanie lepsze niż chemia. Poza tym ogrom minerałów i witamin masz w ziarnach, produktach zbożowych i we wszystkim innym.
Na zakwaszenie organizmu to dużo warzyw, szczególnie zielonych . Proponowałbym się udać to jakiegoś specjalisty np. ortopedy lub lekarza sportowego który ma na codzień do czynienia z takimi urazami.
[...] 2) Mysle, ze tak, ale ja polecam 2, góra 3 razy w tygodniu. Najlepsze są: indyk/kurczak/ryby. Ad. 3) TAK, jesli chodzi o te zielone to mozesz je jeśc do woli ;): brokuły, szpinak, sałata, szparagi, ogórek. Niektóre warzywa korzenne: buraki, machew, pietruszka po ugotowaniu mają wysokie ig, spozywamy je najlepiej z dodatkiem zielonych warzyw [...]