[...] 4 łyżki oliwy z oliwek, 40 nadziewanych papryką oliwek, sól i świeżo zmielony pieprz do smaku. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć na niej steki po 4 min z każdej strony. Wyjąć i przelożyć w ciepłe miejsce. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklić obrane i pokrojone w ósemki cebule. Dodać osączone z [...]
[...] Mięsko nacieramy oliwą i posypujemy ziołami tak by lekko pokryły mięsko, opruszamy pieprzem. NIE SOLIMY. Odstawiamy na min. 12h. Przed obróbka termiczną nasze ok. 2 cm steki lekko obijamy tłuczkiem. Leciutko, żeby się rozpłaszczyły ale nie rozbiły jak schab. Praktycznie to ma być takie poklepanie. Dobra ---> rozgrzewamy piekarnik do 200 [...]
[...] idealna bez zadnych syfków fakt z plecami sie zgodze kaptury cale w pryszczach ale mam to w nosie ide na sloneczko/ solarium smaruje dawercinem wszytko mi przysycha i nie wyglada tak strasznie jedz jak chcesz byc wielki/ ja kurczaka wcinam co dzień i jest gut nie biore odzwywek tylko dobra dieta + kreatyna albo steki kreatynowe wierz mi efekty sa
[...] mierze d****e mierza! barki 125 przedramie 36 Reszty nie mierze..... Moja dieta na mase to przytocze slowa polskiego kulturysty .A.SZ "KALORI NIEGDy nie zamało" 6 posiłko dziennie bilans kalorczny 3500 kcal Dieta sie składa glownie z : pl.owsioane.woda,mieso<wolowe,steki,piersi,makaron,ryz,sosy,tworog> wiec na lauzie:)
Co wogole mysliCie o tym czy warto to jesc..i jak to samkuje? Steki kotlety sojowe Polgrunt wartość energetyczna: 356 kcal (1491 kJ*) / 100 g nazwa wart / 100 g Białko 50,00 g Węglowodany 30,00 g Tłuszcze 2,00 g Błonnik 4,50 g a Tutaj kilka słow na temat Soi. Tajemnica soi Soja należy do roślin strączkowych, która jako jedyny [...]
Co do twojego pytania z 1storny... Na redukcji najlepsze sa czyste formy kreatyny na podtrzymanie miesnia ....Nie nalezy sie bawić w przekombinowane steki kreatynowe !
W latach 60ych i 70ych jedli jajka, steki, tuńczyka, niektórzy pili mleko, ryżem nikt sie nie interesował i dobrze, bo ryż to ogólnie syf, jedli za to więcej tłuszczu. Popularne były szejki zrobione ze śmietany, mleka i surowych jajek. Czyli ogólnie tuna, mięcho, jaja, zapijane mlekiem i własnej roboty szejkami.
b jakie steki kupowac wtedy?takie zeby soczyste z grilla byly? omlety z owsianymi suche troche sa to fakt ale jak posmarujesz nutella to idzie zjesc:) najbardziej lubie z samych jaj + nutella lub dzem truskawkowy i kakao.
Ja wnioski wyciagam dosc szybko. Jesli mam zjesc kilogram poledwicy wolowej za 60zl lub 3 kilo dobrego chudego mieska wolowego (np. na steki, koszt ok 23zl za kilo). To wybiore 3 kilo miesa. Poniewaz da mi to o wiele wiecej. Jak opisywal to Arnold Schwarzenegger, gdy byl w wojsku dostawal mieso naprawde kiepskiej jakosci (jakas mielonka), wiec [...]
Właśnie dorwałem wiejski sklepik który zaopatruje się w SPYRCE i zamówiłem 3 polędwice. To 6 kg mięsa to starczy na trochę. Póki co kupiłem schab wieprzowy bez kości- mam nadzieję że się nada na steki. Ale endo na wieprzu to się zaleje zbytnio, nie?