Iza ja sobie nie przypominam, zeby kiedykolwiek mi tak zoladkiem poszarpalo Moralny, a zebys wiedzial, malzon kupil fajne steki z Argentyny Ale to chyba juz nie dzisiaj
Z takimi koleżankami,jak najbardziej zapraszamBędzie nam gorąco w środku zimy. Rene-ja właśnie pracowałem w restauracji argentyńskiej,a tam wołowina to podstawa.Piekłem głównie steki-polędwicę wołową i rostbeff-rumsztyki wołowe. W sumie ja kiedyś myślałem,że bycie zbuntowanymmetalem,to jest słuszna droga
[...] 100 g. Na zmianę. Czasem pumpernikiel lub kluski żytnie. Tak może być? ? ? Robię tak, bo bardzo oszczędza mi to czas :-) Poza tym do steku pasują ziemniaki - to jem np. pierwszego dnia 2 steki . A do kurczaka i łososia pasuje ryż / kasza - to drugiego dnia jem kurczaka, albo łosoś. Oprócz tego jajka też są wieczorami / rano. Jest ok ?
Pudzian jezdzil kilka razy na zawody do stanow a tak jak wiadomo sa kozackie steki i ot cala filozofia.Niepotrzebna klotnia ani jednemu ani drugiemu w niczym nie pomaga a oby dwom tylko szkodzi :)
[...] kilka dni z powodu @ ..;) dobzre wiec, moje bouncy ida precz, z wedzona ryba wiem ze tzreba uwazac - na szczescie nie jadam czesciej niz raz w tygodniu,najczesciej to steki z tunczyka lub ryba z puszki leci - w tym makrela, sledz, tunczyk.co do sugestiiw kompozycjach - bardzo dziekuje za porady, lecie szukac jadlospisow wspominanych ladies [...]
mumifikato to źle wiesz. Biedota w USA wcina mcdonald, bogaci steki (tłuste) i inne miesa, ze sportem w stanach jest tak, ze jak dobrze sie uczysz mozesz uprawiać sport - w polsce jak nie masz wyników z nauki to zachęcają Cie do sportu, co bys sie wybił. Co do podziału na kolebki sportu etc - to dopiero bzdure dowlaił - w kazdym miescie, sa [...]
o dzieki, jakos przeoczylem. Widac drobne paseczki a kawal miesa to jest roznica bo smaze takie standardowe steki i*****, nawet pies nie chce tego gowna jesc. Ciezko z wolowina, kupie chyba maszynke do mielenia i bede piekl, ze juz zmielone tez ladnie wejdzie ;P W pn ogarne ze 2kg antrykotu i ogarne w 2 dni na kilka sposobow. Zobaczymy.
reklamowali te steki na Euro, ale zapomiałeś że mięso miało być z gatunków mieszanych krów pl z belgijskimi ;] nasze krowy na mięso się nie nadają - polska wołowina nie jest warta obecnej ceny.
Dobra leśne ludki, kupuję w poniedziałek 10kg woła i będę proobował robić steki na różne sposoby, aż mi wyjdzie i przy takim sposobie przyżądzania pozostanę. Zaznaczam, że stopień wysmażenia interesuje mnie tylko Rare plus, ewentualnie Medium rare maksymalnie. Mam termometr do mierzenia temp. mięsa, więc będę oscylował w temp. 52-57 st. Sproobuję [...]
Hmm...to teraz pytanie na ile autentyczne macie tam te steki, bo kumpel z wawy tez mi mowil ze kilka razy jadl niby argentynski import i nie mialo to porownania z wolowina jaka mamy tutaj w Australi... Ale ok, wierze ze stek jest zjadliwy, na pewno nie jest wybitny. Co do zdjecia postaraj sie zlapac teksture miesa po przekrojeniu, moze to nieco [...]
O jakim pojęciu Ty mowisz ? Mam takie mięso podsmazac 4 minuty i jesć surowe ? To jest pojęcie ? Jadlem steki w Irandii, bo pracowałem tam i mozna zamawiałem od krwistych po wysmażone (nie robilem ich sam) - nie wiem skąd pomysł że tylko półsurowe jest właściwie ??